prosim o radu, ideme kupovat autosedacku.
chcela by som poznat vase skusenosti s tymi co mate doma.
a chcela by som sa spytat ci ste ich pouzivali aj ked este babo nemalo 9kg
Dakujem🙂
my pouzivame zatial vajicko a to mame 11kg,neviem ci take male babo je vhodne do normalnej autosedacky,,,,??????
My sme cakali, kym proste z vajicka nevyrastie a to uz mala viac ako 9 kil. Potom sme pouzivali Romerku
My sme mali 8,5kg a isli sme do romer king plus......a dcera ma teraz cez 8kg a v januari ju uzdame do romer, a starsieho do sedacky od 15kg a to ma dnes 14kg.....
my sme mali teda este aj mame maxi cosi pebble, ale teraz v zime je v nej uz vlemi na tesno, ma 10kg, teraz sme si objednali novu maxi cosi 2way pearl ta sa da dat napriek tomu ze je od 9kg dat aj v smere aj v proti smere ....a zvazovali sme aj maxi cosi milofix ta je od narodenia do 18kg....inak este sme mali jeden tip na novu romerku ale maxi cosi vyhral nakolko sa da aj dat do polohy viac lezmo ....
@lulistek
Väčšina autosedačiek kategórie I. od 9 kg je už otočená v smere jazdy, preto je dôležité, aby malo dieťatko dostatočne vyvinutú krčnú chrbticu....ak sa dieťatko samé postaví v postieľke, vtedy je ten moment, že ho môžeme prevážať v smere jazdy...ideálne je čo najdlhšie, aspoň do 1 roka/13 kg prevážať v protismere jazdy...
@babymarket_sk velmi pekne dakujem za info !! 🙂
@lulistek nasa starsia je chuducka, teraz ma 5r/15kil. cize vo vajicku sme ju vozili do 11mes, a to mala len okolo 7kil uz jej vajco bolo male, tak sme sli do maxi cosi priorifix. mladsia ma takmer 8 kil, 7mesiacov a este sa ako tak zmesti do vajca, ale o mesiac-dva uz asi pojdeme do vacsej, teraz uz pribera velmi pomaly, tak pocitam ze 9kil este mat nebude.
@lulistek zalezi od vysky dietata,ci sa este zmesti do vajicka,alebo je male.nasa je chuda,ale dlha.mame Cybex autosedacku,ma pultik namiesto pasov.lahko sa premiestnuje,mala si rychl zvykla na pultik,sme spokojni.Cybexu dobre vysli ADAC testy.maju verzie lacnejsie,drahsie a aj rozne vahove kategorie
@lulistek no poradim ti, urcite zoberte dietatko so sebou a vyskusajte. Ja som chcela vidiet Cybex (s pultikom) lebo su to najbezpecnejsie sedacky (za rok 2013). Akonahle sme tam malu posadili a chceli jej dat pultik, spustila plac. Predavacka hovorila, ze im tam place skoro kazde dieta. Tiez mala pravdu, ze v lete sa tam spari...my sme teda skoncili pri romer king plus...tiez jedna z najkvalitnejsich. Sme s nou spokojni: jednoducha montaz(jednoducho ju prehodis do uneho auta), je polohovatelna, potahy sa daju cistit (dat dole)...a vraj su tieto najpredavanejsie.
@lulistek my mame maxi cosi priori po prvom synovi-tiež sa daju potahy oprat,jednoducha a rýchla montáž..
takuto http://www.maxi-cosi.sk/priori-sps
my sme mali Romer 9-18kg http://www.4mama.sk/romer/autosedacka-romer-duo... a maximálna spokojnosť 🙂
máme Maxi Cosi Tobi 9-18kg (pre všetky tri), dá sa polohovať, deti nám v nej neplakali ako v romerkách (tie im akosi tvarovo nesadli, navyše sa ani tri nezmestili do auta) 🙂
ja môžem len odporúčať tobinky, maximálna spokojnosť. hlavne to polohovanie sme ocenili pri cestách, ktoré trvali viac ako 30 min. dokonca aj naša 4-ročná tam tak spáva 🙂
a nie, deti do nich nešli skôr ako mali 10-11kg. vajíčka boli od 0 do 13 kg a kým sa tam zmestili, bolo zbytočné meniť autosedačky. seniorka tam vyzdržala vyše roka (ona je stále dosť nízka), takže kým hlávka netrčala, tak sme nemenili. a dvojičky to isté, navyše boli aj omnoho ľahšie.
ono ak ti aj bábo vie pekne sedieť, pri dlhej ceste je to únavné. navyše, ak tú sedačku nemôžeš sklopiť, tak takú by som nebrala vôbec... a ak sa dá, chodťe si vyskúšať aj naživo. ja som hrozne chcela BeSafe, ale buď to predavačka nevedela nastaviť, alebo bola taká nemožná samotná autosedačka, neviem. proste keď sme tam malú pripútali, tak mala stlačenú hlávku dopredu a zapínanie ju tlačilo (nie pásy). pri romerke tam nesedela sedačka vôbec (a nepríjemný materiál), do tej s pultíkom hrozný rev... takže vyskúšajte, čo sa vám najviac páči. 🙂 a teda dieťatku je najlepšie...
Ja by som bola s tou autosedačkou Romer King Plus opatrná. Stala sa síce víťazom testu ADAC v roku 2008, ale vtedy sa testovalo len 10 autosedačiek. Dnes sa testuje 30-40 autosedačiek. Dosiahla výsledok 2,1. Dnes víťazi testov dosahujú výsledok 1,4-1,5. Väčšina však 1,8-1,9, no stále je to lepší výsledok ako 2,1 a najmä je to výsledok testovania širšieho spektra autosedačiek. Navyše King Plus nemá Isofix a crash testy dokázali, že autosedačky s Isofixom sú bezpečnejšie, nakoľko v prípade autonehody bránia rotácii autosedačky. Určite aj to stojí za zváženie. King Plus je možno obľúbená, ale podľa môjho názoru je v bezpečnosti dávno prekonaná. Dobrým výberom je len v tom prípade, ak v aute nie je Isofix.
My mame s plutikom Kiddy Energy Pro a nevymenili by sme ju za ziadnu inu. Ma velmi jednoduchu instalaciu, je bezpecnejsia ako pasova, malemu sa v nej paci a to on je teda iny frflos, ktoremu vadi aj pokrcena ponozka 🙂. Teraz ma 3r. a som sa ho pytala ci ho niekde tlaci, ze nie, ze dobre sa sedi. Tak neverim tomu, ze mensie dieta je v nej namackane. Inak aby si na nu zvykol, tak sme mu na pultik dali nejake hracky a pekne sa s tym prehral.
ADAC inak padol na hubu 🙂 takze ich stitky na autosedackach a comkolvek inom nevypovedaju o nicom, a su zavadzajuce - tam kam istí ludia chceli 🙂
Nie. cakali sme, kym bude mat 9 kil. Aj preto sla do vacsej sedacky az ako 15-mesacna.