Akú autosedačku kúpiť pre sedemmesačné bábätko?

kathrin6
7. dec 2011

Ahojte. Chcela by som sa spýtať akú autosedačku by ste nám odporučili pre 7. mesačné bábätko - skoro 10kg, lebo vajíčko nám je už malé. Viete mi odporučiť nejakú čo nám vydrží už trošku lepšie a čo spĺňa všetky hlavne bezpečnostné normy. Za vaše odpovede veľmi ďakujem.

anjelicek26
7. dec 2011

@kathrin6 - takych tem je tu kopa, ved si zataj do vyhladavaca, najkvalitnejsie su romer, cybex, maxi cosi, teda v kategorii 9-18kg, ja moc nefandim tym 9-36kg a uz vobec by som tam neposadila 7 mesacne babo. Malinky ma este mäkke kosti, neuzavreteu fontanelu, moze si zlomit lahko pri naraze krcnu chrbticu, takze cim bezpecnejsia sedacka, tym lepsie. My mame maxi cosi tobi v aute a drahy ma maxi cosi priori v aute. S oboma som spokojna. Pricom v zime teraz velmi vyuzijeme tu nastavitelnost pasov v tobi, nemusim stale napravovat podla toho, aku bundu ma na sebe, roztiahnu sa same a uz len pritiahnem ako treba. V crasch testoch obstali obe skvele a su polohovatelne.

bamartinka
7. dec 2011

Ahoj, my mame uz spominane Romer King Plus od 9-18 kg a pre strasiu do 36 kg, hnedo-oranzove. Sme velmi spokojni, na tej mensej sa mi paci, ze sa da dat do druhej polohy, ked mala zaspi, trosku sa tak znizi, ako sa dalo vajicko. Ta vacsia sa uz neda. Nejaka recenzia:
http://www.dobryotec.sk/kocik.php?id=28

inffinity
7. dec 2011

Ahojky nejbezpecnejsi jsou sedacky ktere jsou zvlast pro vahove kategorie..je blbost kupovat sedacku 0-36kg jedna sedacka nemuze ochranit miminko i 5ti lete dite. tot muj nazor.vyrobci kvalitnich sedacek proto ani takove nedelaji 🙂 my mame taky romer king plus trend line 2010 letosni rada 2011 je lepsi ma sirsi operku hlavy ale sme spokojeni nemenila bych je super! Dalsi kategorii koupine taky 100% romerku.vygoogli si nejake testy nektere videa jsou zajimave.. a kolikrat levna sedacka je bezpecnejsi nez draha. romerky jsou vystuzene proti bocnimu narazu. preji stastny vyber. jeste je fajn v tom ze material je takovy ze kdyz se mimi spoti odvede vlhkost ze neni sedacka vlhka jako ta latka 🙂 coz je super..

soldi
7. dec 2011

ahoj, do sedacky od 9 kil moze ist dieta ktore ma 9 kil, 9 mesiacov a vie samostatne a stabilne sediet- vsetky podmienky musia byt splnene. cize jedina autosedacka, ktoru mozes kupit je v kategorii 0-18. to je do cca 4rokov. potom mozes prejst na kategoriu 15-36, alebo na podsedak (co sa moc neodporuca).

7mesacne dieta v ziadnom pripade nemoze ist do autosedacky v kategorii 9-36.

odporucam bud concord ultimax alebo romer britax first class. obidve sa daju dat do protismeru, su polohovatelne a dopadli dobre v adac a Dtestoch bezpecnosti.

alka127
7. dec 2011

Ahoj...my máme Kiddy Energy Pro 2011 /9-18kg/ a som s nou velmo spokonjná, da sa dať aj do polhy ked dieťatko zaspí, čo je výborné....Malý je v nej tiež spokojný...No Kupovali sme ju až ked mal malý 1rok, dovtedy bol vo vajíčku...ale tiež by som odporučovala kúpiť v kategórii od 0-18kg, nakolko babatko nemá ešte 9mesiacov a hlavne kvôli bezpečnosti....Výber je široký, treba sa len rozhodnúť....Prajem veľa šťastia pri výbere 🙂 🙂 🙂