Ahojte ,malá už bude mať 1rok .Nechodíme často s autom ale už by som menila vajíčko na autosedačku. Rada spí v aute .Skúsenosti akú si kúpiť?....
@mizu89 tak to skor britax.... britax a kinderkraft su neporovnatelne znacky kvalitou a myslim aj bezpecnostou .... isofix Vam nezabezpeci to ze male dieta moze ist do vacsej autosedacky....
ak uz chcete vecasiu isto pokukujte po otocnej aby mohla byt v protismere .... napriklad duladix 2R, dualfix M isize ....
popripade cybex sirona,
Aj lidli majú len neviem ....
@katiti vajíčko je autosedačka... práve preto by som sa neuponáhľala. Možno nemáš isofix a treba pútať pasom... takze ide o rýchlosť/pohodlie ale ako píšeš často nechodíte autom. Záleží od dieťatka a konkretnej autosedacky... my sme mali Cybex Cloud Q a menila som keď mal maly 23m. Niekto dáva skôr. Niekomu dieťa vydrží aj dlhšie. Treba pozerať najmä bezpečnosť a crash testy. Bohužiaľ nie všetko vo sa predáva v obchode je bezpečne.
@katiti my mame Britax trifix a je super. Je aj polohovatelna.. syn je v nej od 9 mesiacov, aké už musíme kúpiť inú. Má 3 roky a pomaly z nej vyrastá. Veľmi mi je za ňou ľúto, lebo v nej vždy super zaspal s je evidentne veľmi pohodlná. Keď sme ju kupovali bola jedna z najbezpečnejších
@katiti hlavne pozeraj nech sa da dat do protismeru este. Neviem preco sa vsetci ponahlaju po vajicku rovno do posmernej sedacky, v protismere je to ovela bezpecnejsie.. Je viac kvalitnych znaciek, zalezi ake velke je babo, ake mate auto aj rozpocet. Ak chces poradit aj ohladom bezpecnosti, nie len uzivatelskych recenzii tak napis tu do skupiny vyberame bezpecnu sedacku 🙂
Veľmi odporúčam skupinu na FB Deti v aute. Tam sa dočítaš a dozvieš veľa o sedačkách a môžeš sa rovno aj poradiť, napísať správu alebo príspevok na stenu. Určite ešte aspoň do 4 rokov do protismeru. Kinderkraft ani Lidlove sedačky určite nie, tam predávajú väčšinou pultikove Cybex, ktoré nie sú bezpečné. Treba brať do úvahy aj sklon sedačiek v aute, lebo pri veľmi šikmých sedačkách pri niektorých typoch bude dieťa veľmi v sede a po zaspati mu môže padať hlava (hlavne v Škodovkach pri Britax romer dualfix sedačkách). Náš má Axkid Minikid do 25kg čisto v protismere, bez možnosti otočenia na pásy...mala by vydržať cca do 5-6 rokov. Sedačky na Isofix do 18kg nezvyknú vydržať do tých 4 rokov, aspoň čo som postrehla vo viacerých diskusiách.
@evaachesa súhlasím,keď som o tejto skupine nevedela,vozila som dieťa v zlom vajíčku,od putania az po bezpečnosť.Teraz máme klippan,vajko aj pokračovaniu .Také z Lidla a Tesca nebrať,fakt radšej čo to našetriť a investovať rozumné.Treba myslieť na bezpečnosť toho malého krehkého stvorenia ,pre ktoré sú tie sedačky určené .Nie sú pre srandu .
Tak urcite by som sa obzerala po otocnej, dieta by malo byt v protismere aspon do 15 mesiacov. V protismere je aj lepsie polohovatelna na spanok...
inak pokial Vam z vajicka netrci hlavicka tak je to v poriadku a dieta v nom stale moze byt