Ahojte, prosím Vás o radu ktoré mamičky máte skúsenosti s autosedačkami. Vyrástli sme z vajíčka a neviem akú autosedačku kúpiť, či až do 36 kg alebo len menšiu nakoľko netuším či mi tam väčšie dieťa vydrží a nie je lepší neskôr len podsedák. ďakujem za každú radu.
My sme kupovali po vajicku
Römer Autositz King Plus Highline, Cowmooflage 169 Eur (od 1,5 roka)
RECARO Monza Nova 2 Seatfix Autositz Gruppe 2/3 (15-36 kg), graphite 101 Eur ( od 5 rokov)
Spokojnost s oboma sedackami - dizajn (kravickovsky u romerky), pohodlie, testy, aj bezpecie. Kupil by som ich znovu.
Concord reverso.. co najdlsie v protismere.... jednoznacne ;)
@mt5 ja odporúčam cybex, máme a veľká spokojnosť, aj crasb testy super. Treba si zvážiť, či treba polohovať viac alebo menej, teda na aké dlhé trasy jazdíte. Urcite aj pozrite hodnotenie v crash testoch. Volila by som 9-18 kg, potom kúpite väčšiu. Podsedak nemá žiadnu ochrannú funkciu, nechráni anj chrbát ani hlavu dieťaťa, akurat že sa ti dieťa " neobesi" na bezpečnosť.pase. Starší syn má 6 r. a vozí sa stále v autosedačke, a ešte dlho aj bude.
Takisto odporucam Romer King Plus. Syn bol maximalne spokojny. My sme sa dlho rozhodovali medzi tou novinkou s pultikom alebo 5-bodovym pasom a jednoznacne vyhral pas. Nam poradil dobre predavac, ze je to hodne o povahe dietata - ked sme ju kupovali, tak sme syna posadili do oboch a v tej za pultikom neskuticne vrieskal. Neda sa tam hybat a ruky musi mat vylizene hore - takze zvas, ci to tvoje dieta ustoji... Hovori sa, ze je to najbezpecnejsie, ale aj to je uhol pohladu - ak ti v takej sedacke bude dieta plakat, bezpecne to nie je a sofer pride o nervy🙂 Inak Romerka sa vyborne sklapa, takze pokial ti dieta rado spu v aute, je idealna. Inak by som po vajicku nekupovala uz az tu do 36kg, dieta je este male (nehovorim o vzraste) a potrebuje cerpat vyhody tej sedacky pred tym.
Malý mal romer king ll ls a tá bola super 🙂
Romer max fix 2 ti mozem predat do 2,5 roka super lebo proti smeru jazdy teraz zhanam trifix