Aj v aute sa stávajú "nehody"... viete mi poradiť, čím by som odstránila grckací zápach z autosedačky? Hlavne z popruhov, a plecných vypchaviek, ktoré sa nesmú prať v pračke. Ostatné som oprala v pračke, ale pravdupovediac, tiež to veľmi nepomohlo ☹ zápach stále cítiť, takže ajt o budem musieť znova.... len neviem čo by pomohlo.. ☹ Vďaka za radu!
ahoj ja to robim tak ze jed je vonku horuco tak to operiem na dvore rucne a vela vody.co sa sa rozober a uvidis. ja som pouzila vanis no nemohla som to potom dostat z tej sedacky a ked to uschlo ostali biele flaky, takze vodou nesetri 😀 a vela stastia ja taketo cistenia neznasam 🙂
cele rozmontovat..čo ide vyprat, čo nie vystierkat vodou so saponátom....inak nepomože nič... ☹
ja som prala v rukach v lanoline,vsetko som vydrhla aj tu umelu hmotu,proste vsetko a krasne sa mi to vysusilo
Proti smradu z grciek pouzi na pranie gel na moderne textilie alebo proti zapachu, volaju sa rozne. Ja mam z DMka DenkMit Fresh Sensation. Aj tie popruhy a spol. by som normalne vyprala, ale v rukach.
Suhlasim tiez s rozobratim a umytim celej sedacky.
Na smrad je aj super posypat sodou bikarbonou, normalne poriadne posypat (pripadne pred tym navhlcit), nechat posobit tak dve hodinky a zvysok povysavat. A zevraj este potom pomaha postriekat jemne zmesou vody a octu, 1:1. (Toto vyskusane nemam, tu sodu na pocikanom gauci mam a nic mu nie je 🙂)
Mozno sa nieco dostalo aj na sedacku, tu by som tiez skusila posypat tou sodou.
Alebo mozes skusit tie spreje proti smradu ako Febreze, ale tie to asi iba "presmradia" a potom to smrdi Febrezom 😅
Jedine ju rozobrat- popruhy a ostatne veci, co neperies v pracke namocit a vyprat rucne.Podla mna to budete mat zatecene aj niekde v konstrukcii, treba sedacku celu odstrojit, aby ostal len plast a osprchovat.