Ako vybrať autosedačku pre 2 ročné dieťa?

senoble
31. júl 2012

Náš drobček ma dva roky a 15kg
teraz mame sedačku 0-18 ,sestricka sa tam vozila do 4rokov,len kedže nám tak rastie tak za chvílku bude treba vačšiu,asi ježiško prinesie🙂
takže sú 9-36 kde sa može do 15kg a 4 rokov priputat 5 bodovým pasom....
a 15-36 kde sa pripina uz len 3 bodovým pasom
takze otazka znie kupit 9-36 v ktorej budeme vyuzivat len verziu od 15kg ale budeme ju mat aj podla veku?
alebo kupit 15-36 ktora je vekovo od 4 rokov?riadit sa vekom alebo vahou?je trojbodove priputanie pevne?nevyvlečie sa dietatko?
..auto vyuzivame len na velky nakup,doktorov a vylety,kratke trasy

klincek
31. júl 2012

urcite sa neriad vekom, to je len orientacny udaj, rozhodujuca je vekost. ja mam tiez vacsie deti, takze sme vajce za 0-18ku vymienali uz v piatom mesiaci veku.. kazdy krutil hlavou, ze skoro, ale ja som videla, ze treba, tak som vymenila. cestovalo sa nam vsetkym ovela lepsie🙂
sedacky treba vyskusat v obchode /oba druhy a viac modelov/, urcite najdete taku, s ktorou budete spokojni.

senoble
autor
31. júl 2012

@klincek pojdeme aj kuknut ale chcem aj nazor pouzivatelov,predajca chce predat a zarobit,jasne ze od 9-36 su drahsie ako 15-36,ale ked tam uz tu prvu verziu nebudeme vyuzivat,tak naco plitvat peniazkami,ale zas drobec je vymyselnik tak aby mi nevyliezol,ak by sa dalo priputat pasmi do 4rokov aj napriek vahe,tak zober 9-36🙂aj mi sme tak niak menili vajicko ,drobcovi trcala hlavicka von 😀

sashabb
31. júl 2012

@senoble ahoj, neviem síce aku presne sedačku máte, no my sme mali concord trimax. Je od 9 do 18kg a malý ju mal až do 4rokov ak nie viac. Predtým sme mali concord ultimax, ktorá bola tiež písaná do 18kg (do 4rokov) no bola mu veru v tych 2rokoch už presne, tak sme ju vymenili za tu trimax, nakoľko väčšia by už bola moc veľká.
Teraz už má 6r. a máme concord lift core, ta sa zapína už len pásom z auta.
Pre 2ročné by som volila určite ešte sedačku od tych 9kg, aj keď kategoria od 9 do 36kg nieje najlepšia. V podsate su tam len tie pásy naviac, no napr. polohovanie tam už nieje 😒

kaja73
31. júl 2012

@senoble http://www.bambini.sk/sk/1932/44/kiddy-discover... mame podobnu,len od 9kg-k tej bol aj specialny pultik,ale vam ho uz netreba. Maly ma teraz 2 a pol roka a od 18m ju pouziva bez pultika,dieta sa zapina priamo pasom z auta-je to zapnute za 15 sekund .
Sedacka je priestranna,pohodlna-sme s nou spokojni.
Ked dieta v sedacke nesedi,tak je cez nu len prveleceny pas,ale da sa poistit tak, ze ju proste prinpes akoby tam dieta bolo.

sashabb
31. júl 2012

@kaja73 nič v zlom, ale nieje trocha malý na to, aby bol v takejto sedačke a zapásaný iba pásom z auta?
Osobne si to neviem predstaviť a hlavne aj z toho hladiska, že mne malý v sedačka vždy zaspal a tieto "veľké" sa už nedajú ani polohovať. Teraz má už dosť rokov, no ak mi zaspí, hlava mu stále padá 😖

senoble
autor
31. júl 2012

@kaja73
ano nieco take,zatial riesim co chcem,az potom znacku.Je tam drobec pevne priputany?nevyvlece sa z boku?nereze ho pas ?

senoble
autor
31. júl 2012

@sashabb mame basic(tusim,vtedy nebol internet,ziadne info tak sme proste kupili co nam odporucili) je po dcerke,starsia 0-18mesiacov a drobcovi zacina trcat hlava,zacina mu byt tesno je dost veliky ...ties je autosedacka do 4rokov tak ju aj mala vyuzivala ale drobec je proste veliky a potrebuje novu.

senoble
autor
31. júl 2012

@sashabb este drobec mi v aute nespi,naposledy vo vajicku asi v 5mesiacoch,nespi ani na obed,je to zive dieta co nema cas spat:(aj ked maminka by prijala obedny spanok
@kaja73
@sashabb kaja ma ties velke dieta,tak chape co riesim,velke dieta nenacpes do malej autosedacky aj ked vekovo je na to urcena,kde vek sa bere v priemere aj s velkostou, mi sme upne hore v grafe,tak isto ked mas drobucke dieta tak ho podla veku nemozes dat do vacsej autosedacky ,ked este nema vahu na to urcenu,lebo by tam asi lietalo,ked zacina pretrcat hlavicka treba vacsiu

kaja73
31. júl 2012

@sashabb je polohovatelne-da sa dat do pololahu 😉 a maly je v nej pevne priputany,hlava mu nepada,pekne ju to drzi a aj boky ma sedacka pevne-ved si pozri testy na sedacky Kiddy 😉 . Moj je vysoky takze pultik sme zrusili v 18m-teraz ma 103 cm a a uz sme posuvali sedacku na vyssiu poziciu.Pas mu ide prsne ako ma ist-cez body na tele co su na to urcene-takze sa ani nevysmykne ani ho to nereze.

@senoble -to pisem aj tebe 😉
mame tuto aj farebne http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...

nanika
31. júl 2012

@senoble ahoj, najprv, nie som predajca looooool Ja si tiez myslim, ze dvojrocne dieta nema rozumcek, aby sa ti nepodvliekalo pod dospelacky pas, aj ked vahu uz na to ma. Ja by som urcite isla do 9-36, ale... Treba ist do obchodu a odskusat, do akej vysky je schopnost sedacky ist hore so zahlavnym vankusikom a pasmi, ci su dostacujuce dlzkou a su v urovni pliecok, alebo nad nimi. Napriklad Evolva od Romera, co mam ja, je limitovana tak, ze pasy drzia nastavovanie zahlavneho vankusika, takze ked su pasy v hornej polohe, uz aj zahlavny vankusik ma stop. Po zlozeni pasov a pouzivani sedacky s dospelackymi pasmi sa zahlavny vankusik este vysuvat da.

Takze poradim ti len jedno, vyber si nejake typy 9-36 cez net a nasledne si ich chod vyskusat do obchodu s dorazom na to, aby boli tie pasy v polohe zarovno pliecok, alebo nad nimi vo vrchnej polohe. Spodna hrana zahlavneho vankusika, pokial je v polohe, zeby mohol tlacit na pliecka, ak ho sedacka ma, musi byt minimalne na tri prsty od pliecok dietata. Neviem, co ti poradit ine, snad len stastnu ruku pri vybere 🙂

kaja73
31. júl 2012

@senoble k tomu podvliekaniu-nikdy sa nepodvliekol-ani sa to neda-je to pripevnene v hornej casti sedacky-nad plieckom- a na vytiahnutie nema silu-je mam co robit to vytiahnut a napnut to na nom a je to podchytene aj na dolnej casti sedacky-su presne urcene body kade sa prevlieka pas z auta a drzi to dobre.Mozno to kusok vytiahne,ale na tak max 2-3 cm a dalej neutiahne-teda ziadne podvlecenie nehrozi.

kaja73
31. júl 2012

@senoble http://www.kiddy.de/en/childrens-car-seats/9mon... chod dole na stranku a tam je video ako sa to pripina na dietati . Mozno by vam bola dobra este ta s pultikom,ale mi ho uz ozaj nepouzivame.

sashabb
31. júl 2012

@kaja73 @senoble
Tak môj má 6,5r. a doteraz sa ešte stane, že zaspí v sedačke a hlava mu teda vždy padá 😒 Čiže zakaždým sa presúvam dozadu, aby som mu ju držala 😝
Tiež ani nebol drobný keď bol menší, práve aj prevyšoval ostatné deti, no radšej som kúpila sedačku aby mal "presne" aj keď na kradšie obdobie, ako nejakú "preskočiť" nakoľko som už videla, že dávajú deti z vajičok rovno do týchto veľkých (9-36kg) len aby ušetrili peniaze.
No osobne radšej ušetrím niekde inde ako na sedačke pre dieťa

kaja73
31. júl 2012

@sashabb moj spi v aute bezne a hlava nepada-sedacka ju drzi velmi dobre 😉 -zalezi od druhu sedacky a o setreni sa tu neda hovorit,kedze nas vysla takmer 300 euro 😝 -pred 2 rokmi tolko stala.

sashabb
1. aug 2012

@kaja73 nepísala som to priamo na teba 😉 ale vídavam často fotky, kde ukazujú akú "super" sedačku kúpili a v sedačke od 15-36kg sedí ani nie ročné dieťa ... tak som to myslela 😉 Že kúpia hneď veľkú sedačku aby nemuseli kupovať ešte napr. tu od 9-18kg

martinmi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sashabb
1. aug 2012

@martinmi ak sa smiem spýtať, ako sa polohuje táto sedačka?

nanika
3. aug 2012

@sashabb no mne skor pride, ze martinmi je predajca a tieto sedacky nie su ani testovane a o nejakej kvalite a uzasnej bezpecnosti nemoze byt pri tych cenach ani reci. Je to novy e-shop, takze predpokladam, ze si tu len niekto prisiel urobit zdarma reklamu 🙂