Ako si vybrať autosedačku?

jajka0211
9. jan 2012

Maminky, ako si vybrat autosedacku? chcela by som tu od 0 do 18kg..ale aku znacku? mam pozerat podla ceny, ci podla znacky? Viem, ze vraj najlepsia je znacka Romer, ale je ich fakt milion ale zase 400 eur za nu nedam..

emogeon
9. jan 2012

my sme vyberali podla testov ktore sa robili v nemecku a vyhral maxi cosi

vulka
9. jan 2012

My sme pokukali na nete a potom sme si obzreli v obchode a kúpili. Bola to nejaka francúzska značka, ale nie z tých vychytených. Vyhovovala nám maximálne. Bola 0-18kg .

azarijka
9. jan 2012

my hladame teraz, ale 9-18kg, rozhodli sme sa pre Romer... ale z bazaru, tiez nedam za novu 400€ 😒 😒

podla mna radsej 100€ za sice pouzivanu ale bezpecnu ako 100€ za novu ale s nizkou bezpecnostou a kvalitou.

soldi
10. jan 2012

@jajka0211
vyberaj podla toho ako vela a casto jazdis autom. pokial malinko nie je nutne vyberat najlepsiu a drahu. pre 5 mesacne babo by som Ti odporucila bud concord ultimax alebo britax romer first class. obe su polohovatelne- idu do lahu viac ako vajicko, a obe sa daju pouzivat v smere aj protismere jazdy. concord sa lepsie instaluje, britax ma o malinko lepsie vysledky v crash testoch. obe stoja okolo 200 eur. ak Ti nezalezi na cene, tak potom besafe isofixovu. ja mam concord ultimax.

najdolezitejsim kriteriom su inak vysledky v crash testoch, neplati, ze najdrahsia autosedacka je aj najlepsia. crash testy najdes tu: http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersich...

autosedacku by som nikdy nekupovala pouzivanu , ani model starsi ako dva roky. pouzivanu kvoli tomu nie, ze je stavana len na 1 naraz, nemozes teda vediet, ci uz nebola burana, navonok nemusi byt nic vidiet, ale pri dalsom naraze je uz nespolahliva. napr. pri pade z vysky 2m, ked Ti len doma v kuchyni spadne na zem, tak uz je jej schopnost ochrany rapidne znizena.
starsi model zas kvoli tomu nie, ze plasty starnu a cim su starsie, tym su krehkejsie.

lutsine
22. mar 2012

my mame besafe izi comfort x3 isofix

5k
22. mar 2012

Ahoj, treba pozrieť D test. My sme všetko vyberali podľa toho.................... na cene nezáleží, dôležitá je bezpečnosť.

jedinecna
22. mar 2012

Ahoj, treba vyberat podla bezpecnosti... da sa najst vela testov na autosedacky .... a skutocne zalezi velmi od toho ako dlho babo vozis v aute. My sme kupili trojkombinaciu - Chicco S3, bolo k tomu vajicko a zatial sme ho vyuzili az jeden krat 🙂 Vanicka je prisposobena na vozenie v aute-ma bezpecnostny pas a cela vanicka sa priputa. Takze ak kupis kocik kde sa vanicka da priputat, nepotrebus vpodsate hned autosedacku.

neuska
21. máj 2012

ahojte maminky potrebovala by som kupit autosedacku pre 5 mesacneho chlapceka lebo vo vajicku mi vobec nechce byt podla mna je tam natlaceny tak potrebujem prosim vas poradit nieco co by mu uz dlhsie vydrzalo a hlavne aj vyhovovalo a by mi t cestu v aute prijemne stravil dakujem