Ahoj maminy, snáď poradíte. Chystám už synovi, ktorý bude mať v zime 2r, výbavu na chladné mesiace a lámem si hlavu s tým, ako ho budem obliekať do autosedačky. Viem, že hrubé fusaky sú nevhodne z hľadiska bezpečnosti, ale čo použiť keď sa nechystáme dnu do tepla, ale ideme napríklad do prírody? Moc sa mi nepozdáva predstava, že bude v autosedačke v mikine prekrytý dekou a na mieste do trebárs v -10°C v tej mikine vyberiem z auta a začnem ho navliekať do fusaku.. minuly rok to bolo jednoduché, keďže išiel rovno do kočíku, no teraz bude chcieť aj behať a tak neviem ako to vymyslieť. Ďakujem za rady 😊
@antoniatonka neviem aký typ myslíš, ale klasické zimné kombinézy sa do autosedačky používať nemajú, kvôli bezpečnosti..
do autosedačky v mikine a keď vystúpite z auta oblečieš vetrovku
za pár sekúnd čo ho oblečieš sa mu nič nestane, resp. môžeš ho obliesť aj v aute predtým než vystúpite
V aute som mala decka vzdy v mikinach a bundu som obliekala von, dodnes takto fungujem, parkujeme dnu, v aute je teda udrziavana teplota vzdy okolo 15-17 stupnov, do par minut 20, teda by sa mi uvarili, zastavim pred skolou, obliekaju bundy ciapky a odchadzaju, naviac v bundach az tak dobre nedrzia v sedackach, nie je to prave bezpecne, neviem vsak poradit ak parkujes von a auto je rano ako nanuk...
@maybemom 2 rocne dieta vonku do fusaku? Myslim, ze nevyuzijete ani na sankovanie, to je uz velke dieta, ktore si bude chciet sniezik uzivat. A kym sa povezie kusok na sankach, nezamrzne. Normalne obliekame ako von, oteplovacky, bunda, v aute "podkurime", vyzlecem bundu, zapasem, na mieste odopnem pasy, oblecem bundu a vyberam z auta. Za tych 30sekund sa mu nic nestane, neboj. Hlavne nie kombinezu do auta, nie je to bezpecne kvoli pasom.
Zimy na Slovensku sú biedne, - 10C už dlho nebolo. Vyberiem dieťa z dieťa a za pár sekúnd mu oblečiem bundu. Čiapku na hlavu mu dám ešte v aute.
@maybemom ved ho oblecies vonku, za tu mi utku sa mu bez overalu nic nestane 😊
@maybemom asi by som sla do oteplovaciek na nozky a hore mikina, zapnut pasy a mat po ruke teplucku deku, ked sa vyhreje auto deka dole, az budete na mieste vybrat drobca s ciapkou na hlave z auta a obliect bundu, sal, rukavicky, my sme nikdy neobliekali v aute, malo miesta a vonku chladny vzduch, decka rozumeli preco im navliekam bundu
My musime za snehom a mrazom cestovat hodinu a pol. A hodinu a pol by sa v oteolovackach uvarila. Normalne ide v mikine a leginach, ked dorazime, bud obliekam v aute alebo vonku. Za minutu ani nezamrzla, ani neprechladla. Netreba si komplikovat zivot.
@dzejsik neviem, ake mate auto, ale v nasom je za 5 min teplo. Treba nastartovat, nechat vykurit a potom nastupit. Raz mozes tie bundy v aute lutovat.
My tiez fungujeme tak, ze doma deti normalne oblecieme, pri aute dame bundy dole a nimi ich zakryjeme v sedackach. A potom povyskakuju a rychlo obliekame. To je fakt chvilka a oni s tym nemaju vobec problem. Nemame auto parkovane dnu.
Kolko krat sme mladsieho aj vyzuvali, lebo on sedi este v protismere
@maybemom kombinézu?