Ako dostať 3 autosedačky do auta?

zuzu219
8. mar 2012

Milé mamičky, máme tri deti. Majú 2,5 roka, 1,5 roka a dva mesiace a neviem, ako ich pomestiť do auta. Všetky si totiž vyžadujú trojbodový pás. Neriešili ste podobný problém? Neviem, či sú nejaké autosedačky, ktorým by stačil dvojbodový pás, ktorý je v strede na zadných sedadlách. Vpredu máme na sedadle spolujazdca airbag, takže tam vajíčko ísť nemôže. Prosím, poraďte mi, či sa to dá nejaké vyriešiť. Ďakujem

ichbinich
8. mar 2012

Airbag sa musi dat deaktivovat. Pozri v navode. Ked bude deaktivovany, moze tam ist vajicko.
Inak sa obavam, ze pomoze iba nove auto, ktore ma aj na strednom sedadle vzadu trojbodovy pas... ☹

marya
8. mar 2012

Ja akurat viem, ze dieta starsie ako 3 roky uz nemusi sediet v sedacke, staci ho posadit do stredu, najlepsie na podsedak a priputat. To samozrejme len v pripade, ak mate dalsie 2 deti v autosedacke a tretia sa uz nezmesti...( ale to je uz na ukor bezpecnosti dietata, podla predpiov je to vsak v poriadku....)

simonaroskova
8. mar 2012

no neviem ci mas pravdu,dieta ma sediet v sedacke do 5 rokov alebo musi mat vysku 150cm,potom uz nemusi,staci posedak.

prasiatko30
8. mar 2012

no ja neviem ale ja si myslim ze vsetky novsie auta uz ten 3bodovy pas maju - nerozmyslali ste vymenit auto - aj ked z druhej ruky ale take co ich maju lebo ten dvojbodovy pas pre tak male deticky su nebezpecne - pripadne este jedno riesenie je dat si vypnut airbag u mechanika a vajicko na predne sedadlo a dve sedacky dozadu

caline
8. mar 2012

Ano, dieta do 5 rokov musi byt v autosedacke, ale ako pise marya, tiez viem, ze ak su v aute dalsie dve mensie deti v autosedacke, tretie od 3 rokov staci len dat na podsedak a priputat....ale je na zvazeni rodicov, ci je to pre dieta dostatocne bezpecne....

zuzkagu
8. mar 2012

uchytenie na dvojbodovy pas ma jedna sedačka od romeriek počkaj skusim vyhladat

renab
8. mar 2012

@prasiatko30 - marya to vôbec nenapísala tak, ako to ty tu prezentuješ. napísala pravdu, že ak máš dve deti v aute a nemáš miesto pre tretiu autosedačku, tretie dieťa môže sedieť aj bez nej, pripútané len bezpečnostným pásom. a tiež skonštatovala, že je to na úkor bezpečnosti dieťaťa, ale predpisom to vyhovuje. takže nechápem tvoje vyjadrenia na jej osobu. ☹

anelehka
8. mar 2012

prasiatko30,nereagujes trochu podrazdene??nevidim nic zle na tom,ako to napisala marya,suhlasim,ze najstarsiemu z deticiek,ak sa inak neda,musi podsedak stacit,nie kazdy si moze utekat kupovat nove auto... 😠

maggie59
8. mar 2012

prasiatko 30 - minule to bolo v jojke ako to nespackat a on tiez hovoril ze dieta nad 3 roky môze byť v strede priputane len pasom ak sa uz tretia sedacka nezmesti a inak ze v sedacke musi byt do 12 rokov, resp. vysky 150 cm.

vroni
8. mar 2012

Sedacka moze byt aj na prednom sedadle (vajicko len s deaktivovanym airbagom), takze dost nechapem, preco by malo sediet dieta v aute bez sedacky (viem, ze to predpisy za istych okolnosti toleruju, ja osobne by som tak dieta v nijakom pripade nevozila.)

ikke
8. mar 2012

airbag vpredu sa neda vzdy deaktivovat, su auta, kde sa proste vypnut neda. aj my mame take a ani nie je tak stare (2005)... ☹
ak teda existuje sedacka, ktora sa da pripnut dvojbodovym pasom, tak pouzit tu, inak treba pouvazovat nad zmenou auta. lebo vozit dieta od 3 rokov bez sedacky mi teda az tak bezpecne nepride, prilezitostne na kratke vzdialenosti dajme tomu, ale nebrala by sm to ako trvalu zalezitost...

koniarova
8. mar 2012

Tu sa kupujú nové autá jedna radosť. 😲 😲 😲 😲 Ako dobre sa nám na Slovensku žije. 😉 Treba dať predný airbag deaktivovať do odborného servisu. Tam to odborníci vedia spraviť. 😉 😉

mata2
8. mar 2012

neviem ti poradit,ale ak uvazujes o kupe auta,tak odporucam napr.THALIU,ta ma vzadu tri 3-bodove pasy,v pohode sa tam zmestia 3 autosedacky..a je to jedno z najlacnelsich aut 😉

gumimaci
8. mar 2012

Treba v predu deaktivovat airbag, bud v servise, alebo zamkom, ktory byva na bocnej strane palubovky do ktoreho pasuje klucik od zapalovania.
Offtopic: Trojbodove bezp. pasy uz byvaju standartom vzadu u novsich aut, nielen u konkretnej znacky. A keby som mala hovorit za seba, tak Thaliu ani za svet, ano ludia su s nou spokojni lebo je lacna, ale to je asi tak vsetko, co to auto ponukne 😝 Aj tak pochybujem ze by sa dozadu do thalie dali 3 sedacky vedla seba, ona ma vzadu dost malo miesta. na 3 autosedacky dozadu uz treba riesit Van.
@ikke taky airbag by sa dal vypnut ak nejde cez pocitac, tak by som to riesila manualne, v servise sikovny mechanik by to vedel odpojit pod palubovkou. predpokladam, ze starsie auto uz nebude v zaruke..

briketa
8. mar 2012

@zuzu219 vajicko sa da upevnit aj dvojbodovym pasom v strede. Urcite take su, lebo to vyuzivam v manzovom aute. A z kazdej strany mam este jednu sedacku. Nie som na Slovensku, u nas su tie nazvy ine. Ale viem dat do obyc. stareho auta tri sedacky, jedna z nich je vajko. Tie velke uzsie sedacky sa u nas volaju Sunshine Kids. Romerky ti tri urcite nevojdu. Vajicko mam Graco.

mirka007
11. mar 2012

My mame BMW 2007 rocnik a predny airbags sa ypnut neda ! Takze niekedy mozete mat auto aj neviem ake a neda sa jednoducho .

diid
11. mar 2012

@briketa ano v usa sa vajicka upinaju do base ktora sa da pripnut len 2b. pasom, ale na Sk maju ine vajicka, tam ten spodok nemaju, neviem presne ako sa upinaju ale videla som len ze 3 b psom co v usa je tiez povolene ale skor len na nutny prevoz, alebo v taxiku ked neni base.. Mne 3 sedacky vojdu vedla seba v pohode ale zase mam vecsie SUV. Tiez v usa je zakaz davat detske sedacky na predne sedadlo aj bez air bagu, na sk sa hrozne jazdi asi by som tam jazdila tankom.

@zuzu219 pozri ci aj na sk niekde kupis vajicko s podstavcom , ten je napevno stale upevneny v aute dvojbodovym pasom a ty nanho len nakliknes vajicko (je to pevne neda sa pohnut vajickom do stran)
http://www.toysrus.com/family/index.jsp?categor...

kytykenka
11. mar 2012

no dve dozadu a jedno v predu ktore je vo vajicku teda musi sediet chrbtom

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliagregor
11. mar 2012

ahoj http://baby-web.topky.sk/clanky/a722-Dvojbodovy...
ja som mala pri starsom chicco zenith 9/18 kg a ten bol na upnutie aj dvojbodovym pasom...

my sme riesili a riesili a nakoniec kupili vacsie auto

lucula73
11. mar 2012

kočky ja len takú malú poznámku...............minule nás otec viezol s malým k doktorovi a autosedačku mal muž v našom aute,tak som malého mala vedľa seba, sa pýtam otca,ako vozili nás s bratom....no že obyčajne na sedadle,pred 30 rokmi ešte ani pásy vzadu neboli...a prejazdili sme celú republiku bývalú...a sme tu............nehovorím,že to bolo nejak bezpečné,ale myslím,že dnes sa to značne všetko preháňa........... 😝
kamoška má tiež tri deti a v strede podsedák a po krajoch autosedačky pre menších drobcov,takže dá sa 😉

katy1979
11. mar 2012

@lucula73 lenze pred 30 rokmi jazdili nejake skodovecky ci trabanty a warburgy. chodila sa tak max. 60km rychlostou. aut bolo niekolkonasobne menej ako dnes. a bolo o niekolko sialencov menej a ludi co nerespektuju zakony a predpisy cestnej premavky. rodicia ktorým zahynuli deti pri dopravnej nehode by asi o ziadnom prehanani nehovorili. tu nejde o parky ci hranolky ktore jedia niekolkomesacne deti ale o zivot toho co najviac milujeme.

a k teme no tak ako baby napisali v zakone je povoleny podsedak ci bez autosedacky v tychto pripadoch. to ako sa rozhodnete je na vas. ci skusite pozhanat take co tam sedia popr. ci vam financie dovolia vymenit za ine auto

mandragora22
11. mar 2012

zuzu219 ahoj, ako hladam, tak hladam, nemozem to najst, ak sa podari, poslem IP, ale nedavno som pozerala "ako to nespackat" v nedelu na jojke, ale nespomeniem si, ci su to 3 tyzdne alebo 2 alebo 4.... a tam sa matka pytala presne na ten isty problem a ten polis tam vysvetloval volaco v tom zmysle, ze dieta, ktore bude sediet v strede, nemusi mat autosedacku, pokial sa ta do auta nezmesti...vravel to vsak obsirne, no nemozem to najst 😖 😖 😖 rada by som ti pomohla, ak to najdem, poslem IP teda 🙂 🙂

4ocka
11. mar 2012

Ja som si v predu airbag vyptla,no na starsich autach to nejde,my sme si tiez povedali,ze este jedno dieta a nema kde sediet :'( hrozdne na uzko vymyslaju tie auta!

fely
11. mar 2012

@lucula73 Já sice vím, že rodiče nás vozili taky jen tak a často jsme byli vzadu 4 děti,ale nemůžeš to posuzovat s dnešní dobou. V tu dobu bylo mnohem míň aut a jezdilo se jinak než teď. A bylo mnohem míň prasat na silnicích. A určitě nemůžu souhlasit s tím, že se bezpečnost a hlavně dětí přehání.

@zuzu219 my máme větší auto, takže vím, že se u nás vejdou 3 sedačky 🙂 . Ale sestra musela dát 3,5 letého syna na podsedák a všechno v pohodě. Je pravda, že nepodnikají daleké cesty,ale mnoho rodin nemá jiné řešení. Ne, každý si může dovolit koupit nové auto. A samozřejmě dát si vypnout airbag,to je asi nejbezpečnější řešení,dle mého. A zkusila bych nejdřív to.

mataharyy
11. mar 2012

@zuzu219 hledají se složitěji, ale jsou i sedačky na dvoubodové pásy (převážně vajíčka, ale i pro větší), my máme od maxi cosi a taky ji lze uchytit jak na tří, tak na dvou bodové pásy... a Romer je má taky, dokonce tuším až tři druhy 😉 A vyjde to asi levněji než koupit nové auto 😀

lenka03
12. mar 2012

http://auto.rodinka.sk/autosedacky/montaz-autos...

myslim ze detom je bezpecnejsie v sedacke hoc aj na prednom sedadle ako na podsedaku vzadu. V pripade ze dieta nie je vo vajicku resp proti smeru jazdy tak moze sediet vpredu s airbagom. Len je vhodne posunut sedadlo co najviac dozadu.
Cize ja by som dala najstarsie dieta dopredu a dve mensie dozadu.
Tri deti na zadnom sedadle aj keby sa tam zmestili to chce aj disciplinu. Myslim ze tie dve vzadu by mali sediet po krajoch aby na seba nedociahli.