Ako dlho sa môže dieťa voziť vo vaničke ako v autosedačke?

szdan
5. jún 2012

Ako dlho sa dá dieťatko voziť v aute vo vaničke slúžiacej i ako autosedačka? Môže sa tam bábätko voziť pokiaľ sa do vaničky proste zmestí, alebo je to nejako obmedzené i váhou, máte niektorá skúsenosti s týmito vaničkami?

brisilda
5. jún 2012

ja som maleho vozila v takej vanicke pokial nevedel sediet 🙂

martinkatinka
5. jún 2012

Vo vaničke sa nesmie voziť, teda ak myslíš tú vložku do kočiarov, ako taká taška, veď tam dieťa nie je pripútané.....

luban
5. jún 2012

vo vanicke sa moze vozit, urcite tipy kociarov su na to urcene a maju suche zipsy na priputanie. Nasu dcerku som takto vozila asi pol roka, potom uz sedela vo vajicku alebo v autosedacke. Uz chcela sledovat okolie 🙂

jankaja
5. jún 2012

my máme Peg Perego Navettu XL s auto kitom (pásy pre bábätko a upevnenie na pásy do auta). Má obmedzenie tuším do 10 kg, ale dovtedy tam nevydržíme. Natálka má o pár dní 5 mesiacov, má 65 cm a 7 kg. Predpokladám, že vydržíme ešte tak 1,5 mesiaca, potom jej už bude vanička krátka a úzka. Inak sme spokojní, podľa mňa pre zimné bábo ideálne riešenie, keď je naobliekané. V zime sme len v aute rozopli fusak a overal a malá bola spokojná. Vlastne doteraz je spokojná, za pár minút vždy zaspí.

gretka2
5. jún 2012

Uz som to tu raz davala, v podobnej teme

https://www.youtube.com/watch?v=cKlxDDqEst0


Stacilo mi top vidiet, a utvrdilo to moj nazor, ze vo vanicke nie je dietatko chranene, a hlavicka mu moze lietat do vsetkych smerov, a .... rozhodne nie. Ta vanicka moze byt sama o sebe pevna, ale dietatko je tam iba okolo hrudnika pripevnene, a hlavicka nie. Vo vajicku je chranene.

eviline
5. jún 2012

To je urcite v navode od vyrobcu popisane, len musis mat taku ktora sa da priputat a su tam popruhy, myslim ze niektore od jané su take.

elfka.elfka
5. jún 2012

my mame Jane kociar a tie su na to urcene, maju presne tie cvoky a vo vnutri je pas na zapnutie. neviem si predstavit ako by sme cestovali na dlhsie cesty bez toho. vo vajicku sa raz dva spoti a takto nam krasne spinkala celu cestu stale, vie sa normalne hybat, ma kopec miesta... a nehovorim o tom, ze ked vidim novorodenca vo vajicku, pride mi tam ako handricka, taky skruteny, hlava spadnuta na hrudnik, hlava kymase sem tam..

brumka
5. jún 2012

ano su specialn vanicky urcene predeti do auta ale nie kazda ktora ma pasy je nato urcena ale ja osobne to neuznavam ani sekundu by som v aute neprevazala dieta inak ako vo vajicku ci uz z porodnice alebo len cez ulici, jednoznacke vajicko, je najbezpecnejsie

katren
5. jún 2012

treba dat vediet konkretne v akej a potom sa bude dat poriadne odpovedat..... 😉

anjelicek26
5. jún 2012

10kg je tam pisany limit

https://www.youtube.com/watch?v=HaSLJj9QTTg

5 bodovy pas maju aj vanicky

luciferkax
5. jún 2012

ja som ho tam dávala asi do 7 - mesiacov, kedže to bolo v zime, ked bolo teplejšie, tak som ho dala do vajíčka :D

kukujka
5. jún 2012

podla mna mozes mat babo v tej vanicke kym sa ti tam zmesti mne sa moja zmestila do vanocky od kocika do 9teho mesiaca len neviem ci ti v tej vanicke vacsie dita este bude chciet lezat asi uz potom skor bude chciet sediet vo vajicku