Aká je to sedačka?

16. aug 2023

Ahojte
Prosim mame moznost kupit tuto sedacku od znamych , aka je to cybex sedacka? Potrebujem si zistit zivotnost sedacky vraj toma byt od 15 do 36kg.. Maju k tomu aj vsetky zmensovacie vlozky vraj je otocna, da sa napolohovat
Nase dietatko ma aktualne 9kg, 74cm, sedi samo mesiac a momentalne sa vozi v cybex atom 5 so zakladnou,v protismere
Sedacka sa bude prehadzovat vo viacerych autach

andrea_82
16. aug 2023

No neviem, ak je to od 15 kg, tak pre 9 kg dieta je este velka. Predpokladam, ze babo nema este ani rok. Podla zakona do 15 mesiacov sa deti maju vozit v protismere.

dorothee
16. aug 2023

@andrea_82 Este to nie je v zakone,iba velmi odporucane..
Hladajte sedacku 0-18kg,tie byvaju otocne v protismere
Predpokladam ze tato nie je v protismere,iba polohovanie na spanie

bluemoon24
16. aug 2023

Toto neni dobra volba. Mas 9kg dite a nez bude mit 15kg, utece jeste spousta casu (roky). Syn byl “vetsi” dite, pokracovaci sedacku jsme kvuli vahovemu limitu porizovali uz v 11m, od te doby (9 mesicu) pribral jedno 1,5kg, takze realne takovou sedacku vyuzijete nejdrive za rok/rok a pul. Do te doby v ni bude plavat.

evkao
16. aug 2023

je to Cybex Sirona, neviem, kde tvoji znami dospeli k tomu, ze to je sedacka 15-36kg (zaujimalo by ma, ake dieta tam vozili), je to sedacka kat. 0-18kg, ale neviem presny typ, zivotnost tychto sedaciek je vacsinou 8 rokov, ale niektore modely maju zivotnost len 4 roky
- ak budete sedacku vozit v roznych autach, nesla by som do nej, na sikmych sedadlach nema dobry sklon, dietatu bude padat hlava, a zmensovacie vlozky v tejto sedacke tiez nie su ziadne terno, dietatku bude sedacka velka

autor
16. aug 2023

@andrea_82 dieta budem vozit vo vajicku kym dosiahnevahovy limit 13kg v protismere a do sedacky pokde az po tom a znova do protismeru

autor
16. aug 2023

@evkao dakujem za info,neviem ani ja nevedela somtyp sedacky preto som pisala tu..akje to 0-18 to sa neoplati a skor pojdem do ispin360 alebo joie harbour

evaachesa
16. aug 2023

Po vajíčku treba prejsť do 0-18 alebo 0-25 čo je protismer. Táto sedačka bude vhodná najskôr od 5-6 rokov ak je to 15-36 a dovtedy kým vám dieťa takto podrastie už bude určite po dobe použiteľnosti. Otázne je ešte koľko rokov má teraz a či už nie je po expirácii. Ja by som ju určite nekupovala.

evkao
16. aug 2023

@evaachesa je to normalna pokracovacia sedacka, kat. 0-18kg

andrea_82
16. aug 2023

@dorothee nie som odbornik, ale toto vravi ujo gugel.

evaachesa
16. aug 2023

Čo čítam tak ispin má málo miesta na nohy a väčšinou ju rodičia menia už v 3-3,5 roku.
Alebo sa mýlim @evkao ?

evkao
16. aug 2023

@evaachesa ma menej miesta na nohy, ale vydrzi rovnako ako vsetky sedacky kat. 0-18kg, do cca 3-3,5 roka, v tomto nie je ziadna vynimka

evaachesa
16. aug 2023

@evkao bola som v tom že by mali vydržať do tých 4 rokov...3 roky ma teda prekvapili.

yanni
16. aug 2023

@evaachesa toto je normalny renoarder do 18 kg. Nie j to sedacka 15-36 kg.

yanni
16. aug 2023

Autorka, nesla by som do toho, ked ti znamy nevedia ani povedat, co to vlastne pouzivali. Nechcem vediet, ako ju vobec pouzivali.

yanni
16. aug 2023

@evaachesa Mali nemali, zalezi od proporcii dietata. Jedno dosiahne 18 kg popr. 105 cm v 1,5 roku, niekto v piatich. Moja mladsia bude mat v decembri 5 a od 18 kg ma este daleko. Ale uz ma ca. 107 cm. Sedi v reboarderi do 25 kg.

evkao
16. aug 2023

@evaachesa vsetko zavisi od velkosti dietata, niektoremu moze byt joie i Spin (alebo akakolvek sedacka 0-18kg) mala uz v 2 rokoch, niektore dieta sa tam moze vozit aj do 5 rokov

zuzuliennka1
16. aug 2023

sedacku z druhej ruky by som kupovala len od naozaj spolahliveho cloveka, a nie ze tebe poriadne ani nevedia povedat, do akej kategorie spada tato sedacka.
investuj radsej do novej, bezpecnej, na tomto by som neriskovala, hlavne ked mas zatial tak male babatko.
keby si isla kupovat sedacku pre 6-7-8rocne dieta, to by sa mozno dalo oko prizmurit, ale pri babatku by som neriskovala

evkao
16. aug 2023

@andrea_82 toto sa tyka len sedaciek schvalenych podla novsej isize normy, ale stale su este v predaji sedacky podla starsej normy ECE R44, a pri nich je mozne dieta dat do smeru jazdy uz od 9kg, co mozu mat deti uz aj v 8 mesiacoch (napr.)

nevenka
16. aug 2023

@autorka tak pozri, podla vahy by sme stale nasho 2,5 rocneho mohli vozit vo vajicku do 13 kg, ma necelych 12 kil 🙃😅. Skor je dolezitejsia vyska. A na sirku by sa do vajca uz nevosiel. A do 15 mesiacov by som vozila v protismere.
No mali sme Joie Spin 360, a vzali sme od svagrovcov sedacku Nuna Rebl Basq, lebo ich 2 rocny sa vahou a vyskou uz splha na 4 rocne deti, je mu mala ta sedacka. Kupovali do 25 kg, tusim Joie nejaku taku ma.
My sme teda spokojni s tymito do cca 105 cm. Vahu neriesim, skor tu vysku, aby sedela hlavova opierka.

zuzuliennka1
16. aug 2023

@nevenka tiez sme tak vymenili sedacku pre syna trochu skor, co sa vahy tyka, lebo vyskovo uz bola pre neho lepsia vacsia sedacka, aby pekne hlavicka sa opierala o sedacku a netrcala.

nevenka
16. aug 2023

@evkao jasne, pisala som, ze svagrovci maju 2 rocneho a museli kupovat vacsiu sedacku do 25 kg, posunuli tu do 18 kg nasmu o pol roka starsiemu, co ma 12 kil aj s topankami 😅🤣. Ten ich chlapcek je vyskou a vahou ako 4 rocne deti 🤣.

autor
16. aug 2023

@evaachesa @yanni tak info o vahe som mala len sprostredkovane a teda neviem ci dotycny dobre pochopil, mohla som sa aj ja pomylit kedze na tejto sedacke sa vozil chlapcek odnarodenia az foteraz a to ma 5 rokov len sa menili a vyberali vyplne

autor
16. aug 2023

@zuzuliennka1 keby si citala komentar vyssie vedela by si ze do tohto moje dieta dat este nechcem len mam moznost to kupit
Ano su to spolahlivi a nasi dobri priatelia , info o vahe som mala len sprostredkovane inou osobou ktora sa mohla pomylit, sedacka bolapouzivana chlapcekom od narodenia do 5 rokov len vyberali postupne vyplne

autor
16. aug 2023

@evkao info o vahovom limite som mala len sprostredkovanu cize mohlo dojst aj k omylu
Vozili tam chlapceka od narodenia az do 5 rokov len vyberali postupne vyplne cize 15-36 bola asi blbost teraz som si uvedomila

autor
16. aug 2023

Budiky ohladom toho kedy bola vyrobena este budeme hladat

evkao
16. aug 2023

ak maju k sedacke aj navod, tam najdes aj udaj, aku ma sedacka zivotnost

autor
16. aug 2023

@evkao tak to neviem ci este maju opytam sa aj todakujem

nikiki29
17. aug 2023

@evaachesa syn sa vozi v ispin, má 4,5 roka. Meniť budeme najskôr za také 3 mesiace predpokladám. Ešte je dobrá.

evaachesa
17. aug 2023

Už len vzhľadom na odpoveď od evkao by som o tejto sedačke neuvažovala...ona sa v sedačkách vyzná viac ako ktokoľvek z nás. Ver jej. Kúpila by som neskôr inú sedačku ak to bude aktuálne a poradila by som sa na FB deti v aute. Aj my sme od nich kupovali sedačku a to Axkid minikid v kategórii 0-25 kg. Syn bude mať o chvíľu 4 roky, 15kg a v sedačke má dostatok miesta.

autor
17. aug 2023

@evkao takze nakoniec sme zistili z navodu, ze sedacka ma zivotnost 4 roky, chlapcek ma aktualne 5 rokov a este donedavna ju pouzival..do auta ho chcel dedko ( bola mu ponuknuta za 100€) ale kedze je uz po zivotnosti bohuzial sme sedacku museli odmietnit a teda budeme hladat dalej