Aká autosedačka je najbezpečnejšia?

nina2110
6. júl 2013

Aká značka autosedačky je pre dieťa najlepšia a najbezpečnejšia?

hradnapani
6. júl 2013

@nina2110 na tejto stranke najdes mnozstvo clankov na tuto temu, rebricky, recenzie, testy.... http://auto.rodinka.sk/autosedacky/testy-autose...

nina2110
autor
6. júl 2013

ďakujem za stránku, také podobné mám už prečítané, ale rada by som vedela názory priamo mamičiek a ich skúsenosti 😉

luliu
6. júl 2013

@nina2110 pre mna Romer - mame uz tretiu a nemenila by som

hamca
6. júl 2013

@nina2110 my sme len pred par tyzdnami menili vajicko za velku autosedacku,kupili sme romer king plus a je fakt super. Konecne sme zacali cestovat bez placu, malej je v nej fakt pohodlne a vklude vydrzi pocas cesty aj sama v zadu.

silviatt
6. júl 2013

Ja mam uz tretiu maxi cosi a max spokojnost. Prve vajicko pebble - super, teraz mam 18mes dceru v priori, perfektna, da sa dat do pololahu a 6rocna ma ferofix, tiez max spokojnost🙂

hradnapani
6. júl 2013

@nina2110 ale nazory mamiciek su velmi subjektivne a obyvkle sa aj tak riadia tymito clankami. My sme velmi spokojni so znackou Cybex aj Romer, ale aj tak netvrdim, ze je to to najlepsie na svete, lebo kazdy rok sa vyrabaju lepsie a lepsie a v tomto by som sa skor spolahla na odbornikov 😉

katie555
6. júl 2013

@hradnapani ale tam v taktychto clanokoch nikdy nie su vsetky autosedacky co su na trhu...
ja som tam napriklad darmo hladala tu co som objednala ...a pritom viem ze su bezpecne a radia sa k tym najbezpecnejsim..Problem je v tom ze sice su testy ADAC ale ja napr po nemecky neviem takze asi sa moc z nich nedozviem , a taketo clanky vyberaju len isty pocet autosedaciek

@nina2110 ja som teraz objednala BeSafe IZI kid x3 isofix...a spokojnost ti poviem az ked nam pride

sense
7. júl 2013

my mame vajicko römer a aj maxi cosi pebble obidve maximalna spokojnost ale pebble je pre nas vhodnejsia na dlhe cesty (1200km) nakolko v nej je mala viac na lezato

saska.t
7. júl 2013

Podla testov ADAC naozaj uznavanych su najbezpecnejsie sedacky a vajicka od Römer a Maxi Cosi,najlepsie vajicko poslednych cias je Maxi Cosi Cabrio Fix a pre väcsie deticky Römer... 😉

monci8888
7. júl 2013

v podstate je dobre, ked ma sedacka isofix a potom je to uz len na vkuse a pohodlnosti... 😉

jarhal
7. júl 2013

co je ten isofix? dik
@monci8888

katren
7. júl 2013

@monci8888 ale ak nemaju auto s isofixom, tak im bude isofix na autosedacke na nic.....

katren
7. júl 2013
xevulax
7. júl 2013

My máme BeSafe x3 tuším combi, mala stale cestuje v protismere jazdy. Často jazdíme k svokrovcom na východ, čo je cca 450km, chcela som mať malú v bezpečí. Čo sa týka bezpečia je podľa mňa super. Jednak sedí v protismere jazdy, vidí aj cez okno, je dosť vysoká a ked ju namontujes a skusis ňou pohnúť, nemáš šancu, drží ako kliest. Máme upevňovanie pasom, keďže neviem do akého auta ju náhodou budem potrebovať dať a či tam bude isofix, ale som spokojná.

stanislavao
7. júl 2013

@nina2110 co je to bezpecna autosedacka? zalezi od auta, od stylu jazdy. dobra je sedacka, co ma polohovatelny chrbat, aby v nej mohlo dieta spat. moze byt aj "obycajnejsia" sedacka a nic sa nestane a moze byt aj maxi draha, znackova, ked niekto havaruje, tak sa dieta moze zranit. podla mna sa neda presne povedat, ze ktora je najlepsia.

monci8888
7. júl 2013

@katren to je svata pravda, ale myslim, ze vacsina novsich aut ho uz ma... brat ma auto z 2001 a ma ho 🙂
@jarhal je to system, kde sa sedacka upevni vlastne priamo o karoseriu. je to super, uplne pevne, nie ako ked to je upevnene len pasom 🙂 http://www.autosedacky24.sk/post/co-znamena-iso...

kristina.mihalovicov
7. júl 2013

manžel ako kamionista to mal hneď rozhodnuté- recaro.

jarhal
7. júl 2013

@monci8888 dakujem prave to studirujem lebo budeme menit z vajicka na dobru autosedacku a nevyznam sa v pojmoch ...

anjelicek26
7. júl 2013

Inak musi byt kazdemu jasne, ze aj tie crasch testy su robene pri rychlosti 60km/h a ako sa sprava sedacka pri vyssej rychlosti nevie nikto, mozno tak vyrobca... takze investicia a hlavne dobre uchytenie - aj sedacky a aj dietata! je dolezite. Casto vidim aj tu na koniku fotky deti polo vyvlecene z pasov, alebo s pasami uplne na volno priputanymi, verte mi, ze taka sedacka moze byt akokolvek dobra - dieta z volnych pasov proste vyleti... Ja len tak na zamyslenie...

something
7. júl 2013

inak ja tiez prave nahanam sadacku, strasne sa mi nepacili tie pultiky pri cybexe ale vysli super v testoch, nechapem, lebo som videla neter ako tam sedi, skoro pod pultom, tak vam, ci kupit aj napriek testu..skor nie...takze sa asi priklonim k recaru..Inak ja mam auto 2003 a isofix nemam..Ale co sa mi velmi paci na cybexe, je polohovanie chrbta a dokonca aj hlavy...chcem to teraz hlavne kvoli dovolenke a pojdeme na noc

katren
7. júl 2013

@monci8888 o my mame auto 2011 a to ma.....starsie co mame 2003, to ho nema, takisto svokra, co ma 2006! isofix nema....zalezi podla modelu auta, nie podla roku 😉

@jarhal my mame jednu autosedacku, co isofix ma, ale da sa upevnit aj len pasmi...to sme kupovali prave pre ten pripad, ze ked kupime auto isofixom, aby sme ju vedeli aj tak pripnut....je to Romer Duo 😉

lelia
24. júl 2013

Tak my sme kupili Cybex SIRONA. Cakali sme na krash testy, ktore dopadli velmi dobre. Boli sme v Blave aj s dcerkou 7 mesacnou odskusat a potom sme si objednali nasu farbu. Tak baby poviem Vam, je super. Drobka je spokojna, my sa nenervujeme, ked ju tam davame, nakolko si sedacku otacate. Mala jazdi v protismere, co je pre babo najbezpecnejsie.
Pultik sme zatial nedali, nakolko sa to dava, az ked je dieta vacsie a je v smere jazdy. Dietatko drzia pasy, ktore su umiestnene priamo v autosedacke.

My s manzelom mozme len odporucat, je sice drahsia ale tu uz nejde o fazulky ale o bezpecnost nasho dietatka

zuzu46
5. feb 2014

aj my mame sironu a max spokojnost 🙂