5-mesačné dieťa v aute

larisaa24
27. máj 2024

Ahojte chcem sa opýtať keď je 5 mesačne dieťa vo vajicku v aute musí byť niekto vzadu pri nom? Ak áno tak dokedy ? Ďakujem

werony_n
27. máj 2024

@larisaa24 je určite lepšie ak je, keď náhodou začne plakať, ja som vždy bola kým nebola mala otočená v smere jazdy, vtedy už nás videla a bola spokojná

lucia13022023
27. máj 2024

Nemusí, nie raz som išla sama a malého som videla v zrkadle. Dajú sa kúpiť presne zrkadlá na toto určené

tundra
27. máj 2024

@larisaa24 ziadny zakon to nenariaduje.Podla najnovsej legislativy by deti do 15 mesiacov,mali byt umiestnene v protismere jazdy,najlepsie na zadnom sedadle.Ci plati toto nariadenie na Slovensku,neviem.

luliu
27. máj 2024

@larisaa24 nemusí, väčšinou boli moje deti vzadu samé.

really8
27. máj 2024

@larisaa24 preco by musel?

elis248
27. máj 2024

Nie, nemusí. Veľakrát som chodila sama, takže je jasné, že bol vzadu sám. Mala som na sedačke vzadu zrkadlo, tak som videla, čo sa deje vo vajíčku.

princess59
27. máj 2024

@larisaa24 ja som pri malej vzadu sedela iba pri ceste z porodnice, potom už nie. Väčšinu času som s ňou chodila sama takže si musela zvyknúť. Mala.som zrkadlo a vida som čo sa deje, keď plakala tak som zastavila utisila som ju a šli sme ďalej ...teraz má 3 roky, stále je v protismere a.v pohode vydrží aj dlhé trasy, nepoužívame tablet ani telefón.