Maminky, neviete mi poradit či nie je nejaká poistka proti odopnutiu pásu na autosedačke....moje 3-ročné šidlo mi ho kedykolvek odopne...občas dokonca aj počas jazdy:(
3 ročné dieťa by už malo byť rozumné na to, aby pochopilo čo môže a čo nie.. Jednoducho mu to zakáž a trvaj na svojom.. daj trest ak neposlúchne.. Budeš mať na autosedačke nejakú hlúpu poistku a keď ti nedajbože niečo stane v aute, že budeš musieť v sekunde dieťa vytiahnuť, tak sa budeš zdržiavať nejakými poistkami??
my sme riešili podobný problém a keď to manžela naštvalo, tak na parkovisku sa jemne rozbehol a prudšie stúpil na brzdu, tak aby sa malý nezranil, ale aby videl čo sa môže stať. Ja som mu to vysvetlila, o čo išlo a aké je to nebezpečné a od toho času sa zapínal sám a odopína sa až zaparkujem. Pripomína mi to situáciu, ktorú spomína mama, že som furt pchala ruky do šporáku (taký ako boli v starých domoch), tak ho raz nechala taký jemne teplý, aby som sa nespálila a priložila mi rúčky naň a keď som zistila, že to nie je žiadna sranda už som to nerobila. Možno zážitkové cvičenie bez následkov môže niekomu pomôcť.
My sme to vyriešili tak, že som cez upínací mechanizmus previazala šatku, aby sa tam nedostal. Minútka naviac a istota, že sa neodopne. Nie že by môj drobec nerozumel, že sa to nemá robiť, ale on proste neposlúcha, takže vysvetľovanie nemá význam. 🙂
ahojte tak som dufala nieco , co by vyriesilo nas problem. Od vcera to robi syncek tiez. Dohovaranie nepomaha, zial potrebujem nieco na poriesenie, casto cestujeme dlhsie vzdialenosti a nemozem pripustit, ze sa bude na dialnici len tak odopinat a liezt k nam do predu, lebo zrovna nebude mat chut tam sediet. :( Takze ak mate niekto nieco osvedcene - mimo dohovarania, tak sem s nim 🙂
@janamama satka zabrala?
áno, zabrala.
ahojte, obnovujem túto tému - máte niekto prosím nejaké dalšie rady ako zabezpečiť aby si dieta nedávalo dole pás. Rady typu treba mu dohovoriť a pod nepotrebujem pretože dohováranie je zbytočné. Taktiež ak idete po dialnici tak asi nie je možné len tak zastaviť a dohovárať. Syn si pás neodpína ale dáva dole popruhy. Kvôli tomu musíme kupovať pultíkovú sedačku ktorá je výrazne drahšia. Za normálnych okolnosti by nám už stačila autosedačka 15-36.
@1982zuzka Toto robí aj moja. Od 18 mesiacov - takže "pohovor" by nič moc nevyriešil ☹
Keď sa dá sedím vedľa nej. A vec urovnám.
Alebo ju staršia "bonzne". No vtedy si moc nepomôžem. Občas pohrozím a dá ručičky späť, no niekedy to dlhšie trvá a ja mám o ňu strach. A popruhy sa už pevnejšie dať nedajú, lebo je trošku bacuľaješia.
@1982zuzka http://www.kociky.sk/detske-autosedacky/doplnky... nam pomohlo toto
@1982zuzka mne pomohlo zastavovanie.. na dialnici teda nic moc - tam pomoze akurat sa jej vyhnut... ale na beznych cestach som proste zastavila na kraji, dala blikacky a cakala, kym mlady pan si tie popruhy nedal naspat tak ako ma...
a vysvetlovanie, vysvetlovanie... ze aj ja mam pas, ze vsetci maju pas a ze na to je zakon - aby bol pas.
Zakon vseobecne je u nas autorita - odmala ich ucim, ze co je zakon, to sa musi dodrzat (u nas v rodine je napriklad moje slovo zakon - teda musia posluchat 😀 ) no a tiez vedia, ze policajti dohliadaju na to, ci dodrzujeme zakon -- a tiez vedia, ze ak zakon dodrziavat nebudeme, policajti nas vezmu do vazenia ---akoze ano, niekomu to pride ako strasenie malych deti, avsak realne maju moje deti pred policajtami respekt a je to pre nich autorita --- a ono to, ze ked porusime zakon ideme do vazenia, je vlastne fakt 🙂 teda malo by to tak byt.
este pripadne skus zobrat podusku nejaku mini, a tu daj ako sedacku pre oblubeneho plysaka -- a toho samozrjeme taktiez priputaj pasom na sedadlo.
2 rocne dieta je dostatocne rozumovo chapajuce, aby vedelo, ze pasy v aute treba mat.
@1982zuzka no my ked sme kupovali tak som niekde narazila na celkom logicku informaciu ze sedacka by sa nemala kupovat len podla kg ale aj podla odporucaneho veku a to prave z toho dovodu ze dvojrocnemu sa este tazko vysvetluje a dohovara a preto do troch rokov sa odporuca to trojbodove zapinanie z ktoreho sa dieta nevyvlecie. Aj u nas to zafungovalo az ked maly pochopil ze kazdy musi mat pas ebo inac je to nebezpecne a policajti to kontroluju atd atd.... to mal asi 2,5 roka
@marcah Ja len pre informaciu. Moj ma 19mesiacov, mame tuto autosedacku http://www.babytrend.sk/kategoria/autosedacky/a... Je trojbodova a vyvlecie sa z nej jak nic. Nic nepomaha. A v druhom aute mame tiez autosedacku a z tej sa dostane este lahsie- tiez trojbodova. 😒
@1982zuzka
Ahoj, práve riešim rovnaký problém - moj 2 ročný krpec sa mi hocikedy vypne z pultovej sedačky. Najhoršie je, keď zastavím na červenej a on si myslí, že už vystupuje....Ja som predbežne "upchávala" zacvaknutý pás hocijakou handrou, no najlepšie je previazať šatku. To je ale krátkodobé riešenie. Tiež hľadám dáke púzdro či ochranný kryt na pás... ☹
Aj mi sme riesili tento problem a basli sme nueco co existuje, linky pridacam nizsie a dufam ze sme niekomu tym pomohli
@dambldor ano su bezpečnostne alarmi,poisty skus pozret brendon.sk tam ho maju určite.