3 autosedačky do auta Opel Astra combi

22. aug 2023

Ahojte,
Chcela by som poradiť, či existuje nejaká kombinácia 3 autosedačiek, ktoré by sa zmestili do auta s 2,5 sedadlom vzadu, prípadne aspoň 2 a dospelá osoba medzi ne, 3.sedačka by šla v tom prípade dopredu. Momentálne máme 2 sedačky na Isofix (Cybex pallas a petit&mars) a teda medzi ne sa moc nezmestí ani útla osoba. Rátam teda, že s isofixom sa budem musieť rozlúčiť.
Máme 2 detičky - 120cm/19kg a 93cm/12kg, čakáme 3.bábätko. Máme pomerne nové auto, o ktoré sa tip top staráme, tak som není úplne naklonená k výmene auta, preto skúšam najskôr túto možnosť. Samozrejme, ak neexistujú nejaké užšie sedačky, ktoré by sa nám zmestili, tak budeme musieť pozrieť väčšie auto..

ja_mama
22. aug 2023

My sme teraz kupovali britax roemer kidfix i-size a tam vo videach tvrdia, ze su "stvorene" na to aby sa zmestili 3 vedla seba....ale nemyslim si ze na 2.5 sedacku by sa zmestili, je tam max mozno ta sanca dospeleho uprostred, aj to nepohodlne. Oproti Cybex pallas sa mi ale naozaj zda uzsia. Viem ze podsedak nie je vobec tak bezpecny, ale s nim (pre tu starsiu) by to bolo priestorovo pohodlnejsie.

ja_mama
22. aug 2023

Ale pre tu mensiu by este ani ten kidfix nebol vhodny, ta je tusim az od 15kg...tak neviem ci by ste si velmi pomohli, mozno par cm od toho pallasu.

pauli89
22. aug 2023

Keď sme čakali tretie tiež som hľadala, nakoľko sme mali pol ročnu Octaviu kupenu. Nič iné nám neostalo ako po pol roku kupovať ďalšie väčšie auto 🙄 kde sa vpohode zmestia tri autosedačky.

autor
22. aug 2023

@pauli89 och, len teraz tie čakacie doby na auto 🤦 to už nové asi nestihneme.. sme to moc dobre nenaplánovali 🤷

autor
22. aug 2023

@ja_mama ďakujem za tip, možno pôjdeme pozrieť niekde ten kidfix a vyskúšať ako by sa to zmestilo do auta.. a z pallasu dám preč základňu, aby ju bolo možné posunúť viac k dverám.. uvidím, či sa potom zmestím medzi ne.. podsedák by som nerada dávala, to už asi radšej kúpim väčšie auto

evkao
22. aug 2023

ak sa pallas pouziva pre starsie dieta, uz ani nesmie byt na zakladni upevnena (vzdy treba citat manual) a osobne by som isla do nejakeho obchodu, kde realne poskusaju sedacky v aute, ako sa tam zmestia, prip. sa da dat pallas dopredu