Ahojte. Chcela by som sa spýtať ako riešite keď cestujete 2 deťmi autom. Dcéra bude mať 2 roky keď sa narodí jej malý braček. Určite sa nezmestíme traja (2 sedačky a ja) na zadnom sedadle. Ktoré dieťa dať na predné sedadlo? Musíme si kúpiť nové auto čo má Isofix aj na sedadle spolujazdca? Alebo dávate deti vpredu aj v autosedačkách bez Isofixu? Nie je to príliš nebezpečné? Ďakujem.
Sedačky s isofixom alebo bez sú rovnako bezpečné. Treba vypnúť airbagy a správne pripútať sedačku
Dopredu daj mladsie vo vajicku v protismere a vybavene
Ja len, ze drviva vacsina aut na trhu a v prevadzke nema vpredu isofix. Normalne ide dieta v prislusnej autosedacke do predu a zapasane pasmi od auta, sedacku co najviac dozadu posunut (a ak tam sedi dieta vo vajicku, tak samozrejme proti smeru jazdy a vypnuty airbag)
Dopredu by som dala to male babatko, ked aj budes ty soferovat alebo teda niekto, kto by isiel s oboma detmi, tak lepsie mat takto pod dohladom babatko.
Deti by som nechala obe vzadu a vajko riešila so zrkadlom, aby si sa vedela na dieťa obzrieť (ak si spolujazdec). A ak by si šoférovala, tak by som dala vajko do predu na pásy.
My sme vozili vajicko vpredu, aspon na mna maly pekne videl, samozrejme priputany podla navodu a vypnuty airbag.
Ja mam autosedacku Joie od 0kg, je iba na pásy a dá sa dat do pólo ľahu a do protismeru
Táto je aj na isofix aj na pas....mame takú istú ale bez isofixu https://www.brendon.sk/joie-verso-2021-deep-sea... .
@cecilia29 Žádná autosedačka od Joie (kromě vajíček) není vhodná pro nesedící děti a už vůbec ne pro novorozence
Obaja boli vzdy vzadu a ja v predu bud spolujazdec alebo sofer. Teraz maju 1 a 2 roky a uz maju obaja autosedacky, myslela som si ze ta tretia osoba sa nezmesti ale zmesti ale jednu cast zadku musite mat nadvihnutu 😀 prvy posledny krat ked nebolo na vyber a najmensi sa musel obetovat. Myslela som ze za tych 20 minut mi praskne kost na zadku 😀
Ono, ak je vajíčko vpredu a matka sedí vzadu, nie je to až tak jednoduché, aby bábätko obslúžila zozadu dopredu, resp.v našom aute to bez toho, aby som sa vzadu odputala, nedokážem. Cize bábätko potom vpredu obsluhuje šofér. Co tiež nie je bezpečné... Co aj len cumel nájsť a podať... Za jazdy... Zažila som, ze bábätko celú cestu preplakalo... A ja som ako šofér vkuse hľadala cumel alebo spôsob, ako bábo utíšiť... 🤦♀️ Zvážte to podľa Vášho auta.
Este by som možno zvažila variantu, dať 2 ročnú dcéru dopredu, do autosedačky, ktorá sa dá pútat pásom auta, do protismeru. Len tam treba kúpiť taku, aby šofér videl do spätného zrkadla... Veľmi dobre vedia poradiť tu v skupine o autosedačkach, alebo na fb Detivaute.sk...
@cianka14 Ahoj, normalne na kratke cesty su obaja vzadu s isofixom. Ale ked sme sli na Slovensko a potrebovala som sa k nim obom nacahovat a vidiet ich tak isiel maly vo vajci vpredu bez isofixu a ja som sedela vzadu. Tak nebezpecne by to nemalo byt- vypnuty airbag a pasy drzia aj ked samozrejme najlepsie je ich mat vzadu v isofixoch. Teraz ked uz lepsie znasa cestu krpec tak su obaja vzadu,mame tam zrkadielko a vidim ho.