Ahojte dievčatá, leto je tu a s ním aj chuť si ho poriadne osladiť, však? 🙂 Čo u vás vyhráva? Nedáte dopustiť na ovocné koláče, ale preferujte rýchle a osviežujúce nepečené dezerty? Ja som nedávno objavila čaro domácich nanukov. Rozmixujem ovocie, tvaroch, alebo čerstvý syr, prisladím práškovým cukrom, alebo medom a dám zamraziť. Mňamka 😝 Podeľte sa s nami o vaše obľúbené letné maškrty, nech ich môžeme vyskúšať!
Obycajny chladeny oranzovy melon, to je pre mna to najlepsie osviezenie.
Alebo chladeny radler (grep, baza&mata&citron).
Alebo obycajna domaca citronada.
Alebo sviezi ribezlovy kolac s domacich ribezli ako taka pochutinka.
U nás v lete letia ovocné koláče, favoritom je cheescake. Taktiež robím ovocnú dreň zo sezónneho ovocia.
u nás studená piškotová torta
U nas jednoznacne vyhrava, dobre zachladene : Jahodove tiramisu ☺
U nas vedie mrazena dren: melon rozmixujem a sup do mrazaku😉
Ahojte dievčatá, ďakujeme, že sa s nami delíte o vaše tipy. Zbiehajú sa nám slinky 😉 Ako čítam, mám dojem že vyhrávajú nepečené dezerty a koláčiky s ovocím. Pridajte aj nejaký recept a kludne aj fotkou pre inšpiráciu! Ja som robila teraz cez víkend takúto tortičku na oslavu. Jahody+mascarpone+ parížska šľahačka. Mám rada krémy so želatínou, nemajú tendenciu sa zraziť 😉 Aj tak mi ale príprava trvala tuším dlhšie ako konzumácia 😉
@nela_cukor
@laurita86 ze ake pokusenie😀
@laurita86 Ahoj laurita, super fotka, vidlička je TOP 😉 Pridaj prosím aj recept!
@nela_cukor
@reni1512 Nech sa paci : Recept: Kremova plnka : 250 ml smotany na slahanie, 500 g mascarpone, 200 g bielej cokolady. Ovocna plnka - 800 g jahod, 2 vanilkove cukry , ak su jahody sladke tak staci aj 1 vanilkovy podla chuti. Postup: Cokoladu roztopit vo vodnom kupeli, staci trocha, zvysok sa roztopi, aby sa neznehodnotila. Slahacku vyslahat, pomiesat s mascarpone, do vymiesaneho kremu pridat roztopenu vychladnutu bielu cokoladu a rucne metlickou zmiesat. Jahody rozmixovat ale nie uplne, aby tam boli kusky. Potom vrstime piskoty, rozmix.jahody, kt. posypeme cukrom a krem atd. koncime kremom. Vrch posypat kakaom, prip. ozdobit jahodami.
Dalsi nas oblubeny letny dezert: Kardinalov rez :Recept: Zlte cesto: 7 zltkov + 1 cele vajicko, 1 vanilkovy cukor, 50 g polohrubej muky, 1 cl prasku do peciva, 70 g praskoveho cukru. Biele cesto: 210 g praskoveho cukru, 7 bielkov. Plnka: 1 smotana na slahanie, 250 g mascarpone, 5 Pl malinoveho dzemu, 150 g malin alebo jahod. Najprv vymiesat bielka so stipkou soli a praskovym cukrom na pevny sneh. Taktiez vymiesame zltky a cele vajicko so zvysnym cukrom a vanilkovym cukrom. Slahame aspon 10 min. Vajicka musia zdvojnasobit svoj objem, do vymiesanych zltkov prisypeme 50 g muky a prasok do peciva.Na plech dame papier na pecenie a kladieme nam zltkove a bielkove cesto zvlast. To zn, najprv dame pasik z bielkov, potom pasik zo zltkoveho cesta, opakujeme, kym neminieme obe cesta. Pecieme 30 min. na 180. Dame pozor, aby sneh prilis nezhnedol. Vychladnute cesto prekrojime napoly. Pripravime si krem : vyslahame slahacku a primiesame don mascarpone. Polovicu cesta natrime malinovym dzemom, pridame cerstve maliny alebo jahody. Na to navrstvime krem zo slahacky a mascarpone, druhu polovicu cesta opatrne dame na krem. Vrch mozme ozdobit ovocim. Dezert nechame dobre zachlasit a podavame
@laurita86 Krásny dezert! Fakt ukážkový, si šikovná! Jahody s marscarpone a so šľahačkou je inak výborná kombinácia. Ja ešte robievam tak, že jahody rozmixujem, spojím s mascarpone, alebo ricotou, pridám šľahačku a na záver opatrne 3 plátky želatíny. 🙂 Takýto krém potom môžem aj vo väčšej vrstve vliať do formy a do rána pekne stuhne.
U nás je obľúbená okrem smotanovej torty aj jablková . Rozvarím jabĺčka alebo hrušky pridám cukor alebo vanilínový cukor, záleží to od toho ako sladké je ovocie a zlatý klas . Keď zmes zhustne nalejem na okrúhlu formu , kde sú už pripravené piškóty ,potom ďalšia vrstva jablčnej hmoty a piškóty. Nakoniec môže byť torta ozdobená čokoládou... 😉
@nela_cukor Dakujeeem. Hej, ja tuto kombinaciu mozem. Dakujem aj za tip, urcite vyskusam 😉
Uplne najjednoduchsia smotanova piskotova torta. POmiesat kysu smotanu s vanilkovym cukrom a do tortovej formy vrstvit piskoty, potriet vrstvou smotany s cukrom, opat piskoty ... a tak dokola, kym sa zmesti 🙂 vrchnu vrstvu zasypen grankom. Kto ma rad, da si medzi to ovocie, ake chce. Polovicka to jedava s ananasom, ja si dam radsej maliny/jahody/... s cukrom to velmi neprehhanam, ved aj piskoty su sladke. A drahy zje al´j pol tortovej formy na posedenie 🙂 Ked mu ponuknem cokolvek komplikovanejsie, zje, ale zhodnoti, ze naco som sa tolko s tym paprala, ked staci len ta smotanova ...
Recepty vyzerajú úžasne milé dámy 🙂 Tu ma teší, že ako muž si môžem tieto dobroty len vychutnávať 😝 , na ich výrobu by som si asi netrúfol. Pozerám že laťka je vysoko ... 😀
U nas vedu bio drene a nanuky z ovovia 🙂 mnaaam
@ukulela Takáto smotanovo-piškótová torta veru "neurazí" nikdy 😉 Tiež mám skúsenosť, že jednoduché dezerty majú vždy najvyšší úspech. U nás stále "ide" aj obyčajný puding s ovocím, alebo rýchla hrnčeková bublanina. Tú by som mohla robiť stále. 😉
@bubloska135 Ahoj bubloska 🙂 drene si vyrábaš sama? klasicky pomelieš ovocie, alebo ešte niečo pridávaš? Inak tie nanuky sú super. My máme len jeden problém, akoby v čiernej diere sa nám strácajú tie plastový paličky na ktorých nanuk drží 😉
@1mimka18 Ahoj Mimka, Tvoje tiramisu je krásne!!! piškóty namáčaš len káve, alebo aj v amarette? A pridávaš do krému surové vajíčka? Viem, že podľa tradičného receptu by sa mali, ale ja sa priznám, že sa toho trošku obávam...Akú máš skúsenosť?
najlepšie nepečené a rýchle-buď drene z ovocia,spomínané piškótové torty-najlepšie s jogurtom ,nepohrdneme a ni vychladeným pudingom ,pohárové konbinácie smotana,jogurt,mascarpone,šľahačka či tvaroh či zmrzlina s ovocím či kávou 🙂-sladké môžme 😵 😵 😵
@ivankajar Ivanka, táto jablková nepečená torta je klasika. Ja ju robievam menej sladkú a vždy pre návštevu o ktorej viem, že preferuje najmä ovocie a menej cukru. 😉
@nela_cukor ano doma si vyrabam, jahody rozmixujem cele, pridam cukor, med alebo co doma mame na osladenie a nalejem do nadobiek a mnam mnam.
z ostatneho ovocia ako su maliny, ribezle, cernice, pasirujem cez sitko, lebo nemame moc radi tie jadierka.
je to super mnam osviezujuce a milujeme to vsetci z rodiny 🙂
@moname Hmmmm, letné poháre, to je samostatná kategória pre sladké radosti. Aký máte najobľúbenejší?
@nela_cukor najlepšie sú pre mňa kombinácie s čiernymi ríbezľami 🙂 a čo chladnička dá 😀
@nela_cukor piškoty namáčam bud v kave alebo aj amarete podla toho či ho mám doma no ak ho nepoužiješ nič sa nestane 🙂 a nedávam vôbec vajcia do krému,pracujem ako cukrárka a už ani vo vacsine cukrarni sa nedavaju ;) a tiež to na chutí neuberie..
ovocna dren. rozmixovane mrazene ovocie. alebo studene nepecene tvarohovo ovocne dezerty. cokolvek, co je osviezujuce. koktejly su samozrejmost 🙂