Radi pečiete pred Vianocami, napríklad aj s detičkami? Pochváľte sa nám fotkou vašich vianočných cukroviniek, alebo pošlite fotku malých pomocníkov pri práci 😉 👶 👦 👧Potešíme sa, ak pridáte aj pár slov o tom, ako sa koláčiky volajú, alebo odkiaľ máte na ne recept.
Súťaž potrvá od 9.12.2016 do 11.12.201 do 19:00. V nedeľu večer uverejníme mená výhercov, ktorým do dvoch týždňov zašleme výhru.
Ceny do súťaže venujú slovenskí výrobcovia cukru, ktorých produkty môžete nájsť po značkami Sweet family a Korunný cukor. Foto je ilustračné. Presné znenie výhier je uvedené nižšie.
Vyhrať môžete:
1. cena: Meteo stanica (2 ks), 1 plech na pečenie, formičky na vykrajovanie,
Korunný cukor – 1x 500g hnedý kandizovaný cukor, 1x 500g bio kryštálový cukor,
Sweet family - 1 kg kryštálový cukor, 1 kg práškový cukor
2. cena: Športová taška, termoska s obalom na jedlo pre dieťa,
Sweet family - 1 kg kryštálový cukor, 0,5 kg tyčinkového balenia,
Korunný cukor – 1x 500g hnedý kryštálový cukor, 1x 1kg práškový cukor
3. cena: Sada na špagety, 3 pečiatky na vykrajovanie,
Korunný cukor – 1x 500g hnedý trstinový cukor, 1x 250g práškový cukor mlynček,
4. cena: Tričko (2 ks)
Sweet family - 1 kg kryštálový cukor, 0,5 kg tyčinkového balenia
Korunný cukor – 1x 1kg práškový cukor, 1x 500g hroznový cukor
5. cena: Omaľovánky (5 ks)
Korunný cukor – 1x 250g tyčinkový cukor, 1x 500g espresso kocky
Na prvej foto skúška tohtoročného vianočného pečenia makové slimáky, oriešky pre Popolušku, škoricové hviezdičky, makové hviezdičky, kávové kolieska, vanilkovo-brusnicové cookies s bielou čokoládou, orieškové kolieska.
Niektoré recepty z časopisu Dobré jedlo, niektoré od foodblogeriek Angie Bakes a Tinka Karmažín : )
Ja milujem pečenie 🙂 či už je to na Vianoce, alebo na hocijakú inú príležitosť. U nás je zaužívané, že pečiem väčšinou aj každú nedeľu, ako to robila aj moja mamina, keď sme boli ešte deti. Na tieto Vianoce sa chystám v plnom prúde piecť až budúci týždeň a ten týždeň pred sviatkami. No stihli sme so synom už 2krát urobiť linecké koláčiky- tie sa hneď aj zjedli, medovníky, pár zákuskov len tak pre chuť a akurát sme dopiekli pečiatkové keksíky.. Inšpirácie čerpám často na internete, taktiež recepty,ale kopec ich mám aj od mojej maminy, ktorá je vynikajúca pekárka- cukrárka 😉
milujeme pečenie medovníčkov, je to naša každoročná tradícia.. Niesú dokonalé, sú hneď tvrdé :D ale také ich máme radi 🙂 a sú naše upečené s láskou... Priznám sa že ja pečenie veľmi nemusím, asi aj preto že už niesom doma na materskej, ale pracujem a tak je na pečenie menej času, ale moje dievčatá by boli veľmi smutné, takže bez medovníčkov by Vianoce neboli u nás Vianocami.. Inak u nás pečie ocko a veľmi chutne <3 A začína aj staršia dcérka, naposledy upiekla vynikajúcu bábovku s mojou pomocou, no verím že nabudúce to dá už sama 🙂
@greta123 SAMOZREJME!!!!!
nemám síce fotku s vianočného pečenia, ale z varenia šúlancov - moja dcéra s mojou starou mamou. je to tradičné jedlo na vianoce u nás, a pečieme väčšinou jablčkový koláč na plech - dcérka rada ukladá jabĺčka, ja sa rada bavím s mozartovými gulami (aj ked tohto roku asi nebudú,;) stratil sa mi recept) a trochu netradične, keďže je sladkého z každej strany aj pizzové koláčiky a všetci z rodiny milujeme medové rezy mojej tety
tak u nás je toho vela čo sa pečie každý rok + každý rok vskúam rada niečo nové obluben su na foto vanilkove rožky mačacie oči trošku inak ( vrchnu časť pred pečením potriem rozslahaným vajíčkm a amočím do pripraveného cukru zmiešaný so škoricou alebo orechami ) orechove trojlístky medová roláda šuhajdy ichelské tortičky bielkový suchár medvedie labky griláž a bounty a samozrejme nesmie chýbať aj likerik či ku káve či len tak vaječný a baileys 😀
Mala by som jednu otázočku. Nakoľko už nemám malé deti, takže fotku s nimi nemôžem poslať, môžem sa zúčastniť aj tak súťaže?🙂