Udržiavate si aktívny životný štýl aj počas materskej dovolenky? Podeľte o vaše tipy.

matus_bazant
3. máj 2016

Starať sa o deti a domácnosť znamená, že čas na seba si treba vyslovene "ukradnúť". Ako sa vám darí byť aktívne a športovať aj na materskej dovolenke či po návrate do práce? Máte nejakú obľúbenú aktivitu, ktorá vás dostane "do pohybu"? Ja nedám dopustiť na plávanie a prechádzky... Inak som na šport mierne ľavý - športové krídlo v našej firme zastupuje @janka_bazant. 😉

Z diskusie vyžrebujeme 5 tipov, ktorým pošleme osviežujúci darček a radlerovské športové tričko 🙂

ivankajar
3. máj 2016

Keď boli deti ešte maličké - v kočíku tak prechádzky s kočíkom , teraz mám stacionárny bicykel a keď ešte vládzem po celom dni tak idem na bicykel. Aj zdravá a hlavne pravidelná strava je dôležitá.
V neposlednom rade pozitívne myslenie a spokojný život 🙂 ak sa dá...

magdicka111
3. máj 2016

Ja mám dosť pohybu pri mojich dvoch deťoch a manželovi🙂 utekám za nimi keď sme vonku,bežím na nákup, lietam po byte keď upratujem 😀

babika999
3. máj 2016

U mňa jednoznačne pilates 🙂

horana
3. máj 2016

Tema je mi velmi blizka, na tomto poli ma bavi sa snazit, ma to vyznam.
Cestou do a z prace vystupim o 1-2 zastavky skor a idem zbytok peso.
Nepouzivam vytah.
Pri pozerani filmu strecing (pokusy o sedenie v spagate) alebo niektore jogove pozicie.
V praci mam okrem normalnej sedacky aj pod stolom fit loptu a obcas prestriedam.
Pri detskom ihrisku je priamo skolsky dvor s bezeckou drahou a verejne dostupnymi posilovacimi strojmi - pre mna raj 😵
Cez vikendy vzdy aspon jeden den pravidelne vylety po okoli.

onmaria
3. máj 2016

Ja som aktivne sportovala, este pred tehotenstvom, na dennom poriadku boli hlavne korcule. Zial (z pohladu kondicie) a vdaka Bohu (z pohladu zeny a matky), sa mi narodili deti, takze cele moje "sportovanie" bolo o behani za detmi, upratovani atd..a hlavne, vsetko rychlo, aby sme stihali 🙂
Asi pred dvomi mesiacmi som zacala aktivne opat cvicit a i napriek tomu, ze som si stale myslela, ze pohybu mam dost, nebola to pravda. Cielene sa hybat a cvicit je asi potrebne, uz len pre ten pocit a krajsi pohlad na seba 🙂

jarnicka
3. máj 2016

Dobrý deň u mňa vedie jednoznačne ZUMBA dokonalé odreagovanie super hudba a hlavne oddych hodinové vypnutie od všetkých povinností, ktoré ma potom čakajú.

maryon1
3. máj 2016

My s manželom to máme doma "podelené" čo sa týka športu tak, že: on je aktívny hokejový fanúšik, chodí pravidelne na zápasy svojho obľúbeného klubu, už touto svojou láskou "nakazil" aj staršiu dcérku, takže fandia spolu, ja hokej až tak nemusím, radšej si zájdem do fitka, a potom do sauny. Manžel má vtedy na starosti obe naše dcérky.

Poprípade si užijeme nejakú športovú aktivitu všetci spolu - obe dcérky milujú vodu, takže chodievame s nimi plávať, na dlhé prechádzky v prírode....

Čas na svoje aktivity sa dá nájsť, ak sa aktívne zapoja do starostlivosti o deti/rodinu/domácnosť obaja rodičia.

matus_bazant
autor
3. máj 2016

@horana Vystúpiť o dve zástavky skôr alebo vysadiť výťah je podľa mňa skvelý tip, ako si každý deň dopriať aspoň kúsok pohybu... Nám v práci vymysleli takú veľkú krokomerovú aktivitu - na konci mesiaca dostaneme krokomery a v tímoch po sedem budeme zbierať kilometre 🙂 Tak sa celkom teším.

monicka821
3. máj 2016

Odporúčam ORIENTÁLNE TANCE 🙂 super oddych pohoda a relax.

marecek1
3. máj 2016

My radi bicyklujeme 🙂
Neďaleko domu máme les + cyklotrasu, takže tam trávime veľa času buď na bicykloch, alebo len tak na prechádzke...

maminocka87
3. máj 2016

Zdravim, ja cvicim doma HIIT, a vecerom ked je partner s detmi si doprajem bicykel alebo korcule 🙂 Obcas sa ku mne na bicykli prida aj syn, tak potom sme aktivni obaja.. Okrem toho denne nachodim kopec kilometrov s kocikom alebo behanim za malou 😉 Nenudim sa 🙂

horana
3. máj 2016

@matus_bazant Kolega ma krokomer v hodinkach, sukromne, ale vzdy ked prekona osobny denny rekord alebo aj ked vopred nastaveny pocet minimalnych krokov mu to hraje vitazne melodie, celkom sradna 😀

erikaemkina
3. máj 2016

Prechádzky to je moje , jasne z malou ... mi sme dvojka . Pekne počasie je ten najlepší den premna , aj dvakrát sa snov prejdem po dedine , máme krásnu fontanu , stretne sa s kámoškami poklebetia si , potom k rybníku chodíme krmit rybky , namrvíme im chlebík a si len chutnaju .... máme krásne jazierko , lavičky kde si sadneme a oddychneme , ideme dalej ..
Pred domom máme ihrisko , pieskovisko tam sa vyšaliiiiiiime , a máme ihrisko áj u nás .. ..Lesík prechádzky , spev vtáčikov a čisti vzduch
Rada som aj bicyklovala , šla som velmi rychlo , domou a brzda sa mi ako zlomila , rupla som do brány ale tak že až , no už by som si nesadla v živote
Ako malá a kámošky pri Fontáne .. Večer nám pekne farebne svieti Prajem Vám pekny den

purinkaa
3. máj 2016

Rada sa prechádzam s detmi, vozim dcerku v sedacke na bicykli 🚲 ......ked spi, cvicim videa Jilien Michaels.......behavam, ked sa da.....lebo ked je mama spokojna, je aj dieta 😀

andrea1010
3. máj 2016

ja síce na potomka ešte čakám, ale už som si to zariadila, kúpila som bežiaci pás, zatiaľ naň sadá prach, ale po tehu ho určite využijem 😀

liaka
3. máj 2016

Ja pri troch detickach nechodim sportovat, ale chodime na dlhe prechadzky kazdy den a pritom mam pohyb pri vysavani, zehleni, upratovani a vareni.. Sem tam mi s pohybom pomoze muz 🙂 Popritom vsetkom opatrujem jednu staru pani tak tam sa ponatahujem dostatocne-)

kluucik
3. máj 2016

Tak ja mam pri dvoch detoch dost pohybu ale tiez zvyknem slapat na stepery a ked uz potrbujem uplne vypnut vezmem kol.korcule a kocik 😉

petrarac
3. máj 2016

ja som na tom teraz o dost lepsie ako ked som kazdy den presedela v praci 8 hodin pri pocitaci. pri prechadzkach s kocikom s a dvoma detmi sa nachodim a nabeham viac ako predtym. horsie je to ak vonku prsi, vtedy si aspon doma pustime nejake pesnicky a spolu s detmi tancujeme.. a ked si potrebujem precvicit len niektore svaly tak vecer pri televizore ked sa obidve deti po mne stveraju.. takze si myslim ze celkom vpohode.. 🙂 jedine co mi chyba je bedminton lebo deti su na to este male a nemame ich kde odlozit..

janka_bazant
3. máj 2016

Výborné tipy na inšpiráciu, ja mám veľmi rada cvičenie hneď ráno, jednak mám cez deň viac energie, a navyše ten pocit že je ešte len 8 ráno a už mám odvičené je super🙂

borka82
3. máj 2016

ja chodim 2x do tyzdna na cvicenie pre maminky s detmi, maminky tam cvicia kruhovy trening a je dost narocny, nic nam neodpusti trenerka a deti sa okolo nas hraju a nahanaju a velmi sa im to paci. Ked behame tak takmer vsetky deti bezia s nami a vidiet na nich ako si buduju aspon nejaky vztah ku sportu uz od malicka. A este zboznujeme dlllllhe prechadzky a vylety na bicykloch 😉

janka_bazant
3. máj 2016

@borka82 to znie super, a kde su taketo super cvicenia?

borka82
3. máj 2016

@janka_bazant to mame v Ivanke pri Dunaji. Vyborne to je. Sme vdacne, ze tu mame taketo moznosti 😉

andrea1010
3. máj 2016

@borka82 asi sa sťahujem 🙂 milujem kruhový tréning, ale tu v okolí nič také nemáme 🙂

kupcovci
3. máj 2016

Zdravim,kedze byvame na 4tom poschodi bez vytahu pohybu mam viac nez dost kazdy den niekolko krat hore dole s mojim10kg zavazim (dcerkou)da naozaj zabrat ,potom si davame s malou 2hodinove prechadzky ,sem tam si este zacvicim ked mam este energiu a ked je manzel doma chodime sa s detmi byciklovat

jajkakk
3. máj 2016

Na nedostatok pohybu sa sťažovať nemôžem 🙂 Bývam v malej dedinke v údolí v rodinnom dobe s veľkou záhradou, za ktorou máme hneď kopce. S deťmi sme každý deň vonku, či už len tak na prechádzke, väčšej túre, alebo pri práci na záhrade. Ale snažím sa každý deň si aj zacvičiť min. 30minút 🙂

anicka86
3. máj 2016

Za mňa plávanie.
Plávala som aj počas tehotenstva, aj s dieťatkom na baby plávaní,
vo vode sa cítim fantasticky, pomáha mi aj na bolesti chrbtice - a koniec koncov pomáha udržiavať figúru. 😉

klamarka5
3. máj 2016

Milujem kocikovacie prechadzky s malou a ked je teraz pekne este o to viac. Zvykneme chodit na 2-3 hodinky a citim sa potom skvelo. Najlepsie ked si vezmem so sebou oblubeny radler baza mata 🙂

igiana
3. máj 2016

Jediny sport, ktory popri detoch ako tak vladzem su kolieskove korcule, pri tom sa viem uvolnit a vypnut. Potom uz len beh s kocikom, ked presvihneme cas a dieta na prechadzke zacne neutisitelne plakat na celu dedinu 😀 . Dalej robim tazne zariadenie na sankach cez zimu.

iffushka
3. máj 2016

Za mna jednoznačne bicykel.....aj s Radlerom samozrejme :D

bielavila
3. máj 2016

u mna vyhrava co sa sportu tyka tak urcite spining, ale zdravy zivotny styl si udrziavam rozne napr. aj tym, ze cez vikendy chodime so snycekom na vyletiky spoznavat slovensko a okolie, chodime na baby plavanie a na dlhe prchadzky po meste ale aj po prirode. a samozrejme raz za cas iba sami dvaja s manzelom na pivko, alebo nejaky dobry koncert aby sme sa nezblaznili 🙂