Včera sme s Kristinou @vyzivovaporadkyna_bazant zacali v nasej poradni temu zdraveho stravovania. Máte aj vy nejaký overený "zdravý" recept? Môže to byť jedlo plné vitamínov a antioxidantov, zdravá alternatíva klasických jedál alebo napríklad aj moderné smoothie? Pošlite nám ho ak máte aj s fotografiou, spolu s Kristinou ich vyhodnotime a najlepšie 3 odmeníme. Tešíme sa na inšpirácie!
@kluucik toto je presne typ receptu pre mna - jednoduchy, malo ingrediencií a vyzerá to ozaj chutne🙂
...nakrájané avokádo pokvapkať citrónovou alebo limetkovou šťavou, jemne posoliť....mňam 😉 Teda, ak mi to nestihne zjesť skôr môj syn 😀
@kluucik A potom ich uvaríš?
No u nas fičí ovocie a teda na hocijaký spôsob, keď mám tvorivú chvíľku tak sa po hrám aj S prevedením 🙂 keď nieje čas lebo deti už asistuju , tak väčšinou len ošúpeme, nakrájame a pohádžeme do velkej misky, kde pridáme trochu medu A skoricoveho cukru . A zdravá vitamínov bomba je na svete. Obrázok je Z minulého roka keď som robila synovi na party občerstvenie K jeho 2. narodeninám. Samozrejme nechýbalo Veľa vychladenych nealko radlerov 🙂
@liewik kraasne to je, a urcite lepsie ako akakolvek torta 🙂
@janka_bazant
@matus_bazant ano ano varia sa vo vode kym nevyplavaju na vrch 😉 rychle zdrave chutne 😉 a za chvilku hotove
@janka_bazant no zato bola aj torta , bez nej to nieje ono 🙂 túto som upiekla A zdobila ja, chutila oveľa lepšie ako vyzerala 😀 ale po ovocí sa zaprasilo, a po radleroch tiež, bolo teplo -august no a ku gulášu sa nm ani nechcelo nič alkoholické piť V tom teplé.
@kluucik ak myslíš nejakú inú múku ako klasickú bielu tak ta sklamem, nieje, len je čokoládové cesto. Ja som skúšala moje deti nejak oboznámiť S inými variantami múky, ale nepodarilo sa, takže aj túto tortu som spravila tak klasicky, aby ju určite zjedli 🙂 ale myslím že by sa kludne dala nahradiť tortova muka inou, ak chceš recept napíšem ti a potom si po zmeníš
Zmixnut spenatik,vanilkove mliecko a bananik. Mnamka napoj
@liewik podla mna torta vyzera perfektne, velmi obdivujem taketo umenie cukrarske!
@anka2103 ake vanilkove mliecko pouzivas?
@janka_bazant no cukrárske umenie obdivujem aj ja keďže toto je strašne amatérske, ale synovi to bolo jedno, tešil sa veľmi A pre mňa bolo to hlavne 🙂
@janka_bazant ja viem iba o RAJO 😉 je to fakt super a navyse spenatik koli syncekovi,lebo obsahuje vela zeleza 😊
@anka2103 dakujem, vyskusam🙂
@janka_bazant potom cakam recenziu 😉
tam kde nechodi slnko,chodi lekar
vsetkeho vela skodi
s malym prehreskom si vie mudre telo pomoct
robiev: šalát miešaný v sáčku, trošku kukuričky z konzery, dostruhavam trochu mrkvi, paprika male rajčinky, trošku tvrdeho syru nastruhať pridať tuniaka z konzervy vo vlastnej šťave. pokapať citronikom trošku . osoliť kto che a korenie .samozrejem aj ina zeleninka by sa tam hodila ...podľa vôle
@macko35 pozdielaj s nami aj recept, vyzera to super🙂
@ferihegy pod tym ovocim je aj nejake cesto? Ak ano, posles nam recept?
@janka_bazant je to môj vlastný recept,väčšinou si vymýšlam recepty sama. Uvarím (ja naparím)jednu brokolicu do polomäkka,pridám 250 g šunky nakrájanej na rezance.Dám to do tortovj formy.Posypeme 5 strúčikmi pretlačeného cesnaku-to je veľmi dôležité,cesnak dá brokolici tú správnu chuť.Zalejem to 4dcl mlieka+3 vajíčka,osolím dám vgetu.Pečiem asi 30 minút.Pred dokončením ozdobím postrúhaným syrom ,asi200g syru.Je fakt fantastická
J
@janka_bazant
Dobrý deň, receptíky si veľmi rada vymýšľam. Tortička je z piškótového cesta zo špaldovej múky. Po vychladnutí treba korpus rozrezať na dve časti časti. Na spodnú časť ľubovoľný džem alebo ovocie, na strednú časť som dala tvaroh vymiešananý s vanilkovým cukrom a navrch tvaroh vymiešaný s vanilkou a kakaom, alebo roztopenou čokoládou ( ja som mala raw čokoládu ). Celú tortičku potom podľa fantázie dozdobiť ovocím 🙂
Pekný deň.
Fotečka v reze :
Moja oblubena zdrava mnamka sa sklada v ovsenych vlociek 1vajicka sladidla a polky tvarohu a kto chce dovnutra si moze dat horku coko 😉