Patríte k alergikom? Ak áno, na čo ste alergické a ako s touto chorobou bojujete?
@samsung_tomas Od detstva som bola liečená s alergiou na pele, prach či plesne v ovzduší. Hlavne sa snažím podporiť imunitu, lebo alergia je záležitosť imunity. Počas peľovej sezóny je dôležité vetrať vždy len večer alebo po daždi, keď koncentrácia peľov v ovzduší je najnižšia. V prípade prachu je to hlavne o dôkladnom vysávaní, umývaní podláh na mokro a odstrániť čo najviac "hltačov" prachu 😉 No a s plesňami v ovzduší, keď je teplo a vlhko (ako napríklad dnes), s tým veľa nespravím, ostáva už len pracovať ďalej na tej imunite ;) Po niekoľkých rokoch sa mi podarilo dostať do stavu, kedy sama seba nazývam "vyliečený" alergik, to znamená že vysokú koncentráciu alergénov, ktoré mi predtým spôsobovali problémy, zvládam momentálne aj bez antihistaminík a alergické prejavy sa zmiernili natoľko, že ich nepotrebujem 🙂 🙂 🙂 Ale alergia sa nedá úplne vyliečiť, vrátiť sa môže kedykoľvek.
Horšie je na tom moja dcérka, ktorý má atopický ekzém, a takisto podľa prejavov aj peľovú (zatiaľ nepotvrdenú) alergiu zrejme... a v podstate na veľa vecí reaguje práve kožou, či už sa to týka stravy, príp.liekov, niečoho v ovzduší (peľ, pleseň)... Kúpaliská v lete sú pre nás nedostupné, (a povedzte dieťaťu, že sa nemôže ísť kúpať ☹... a ak ideme, tak za cenu toho že ďalšie dva týždne dávame do poriadku pokožku.) Ak niečo pomohlo, tak to bola morská voda, a dcérka si začala odkladať do pokladničky peniažky že "aby sme niekedy v lete mohli ísť cez víkend "na more" "🙂 🙂 🙂
@tinka_21 ja mám všetky druhy alergie, v posledných. dobe sa mi však prejavuje hlavne kožou. Pridám ešte, že sprchovanie len čistou vodou a žiadny make-up a voňavky. S ekzémom v hlave neviem narobiť nič. A som ešte alergická aj na všetky oleje do kúpeľa, ktoré sú pre ekzematikov..😀 a plus celiakia a kopuuuu potravín 😂😂😂 a najnovšie som zistila premnoženie kvasiniek, ktoré tiež pôsobí na kožu...
Deti majú ekzém, takže áno. Len pri ekzéme je veľa faktorov.
mne na zmiernenie pelovych alergii pomahaju "face duks" - robi sa v domacom prostredi
info tu
https://temazdravie.sk/rady-a-tipy/ako-si-pomoct-pri-pelovej-alergii-rychla-pomoc-na-doma/
Tak moj manzel je atopik,ja mam zase alergiu na zvierata,prach,pel,travu atd atd,syn zdedil atopicky ekzem a alergiu na mlieko a vajicka a zistujeme dalsie alergie. Ako s tym bojujem? Snazim sa varit iba z potravin ktore tolerujeme,prat s kvalitnym praskom a avivazou,vysavam a zmyvam kazdy den,takisto utieranie prachu 2x do tyzdna,dezinfikujem co sa da,samozrejme mame urcenu liecbu a dodrziavame ju. Chcela by som ist k moru lebo je to pre atopikov a alergikov velmi prispesne tak snad sa nam to podari. Niekedy je to narocne ale som vdacna,ze nas trapi len toto,lebo su aj horsie veci