Výživové doplnky sú dnes bežnou súčasťou zdravých stravovacích návykov.
Pravidelne kazdu jesen mame u nas doma prilev vitaminu C a probiotika
@jabucko Super aj u nás sa to osvedčilo a deti mi už takmer 4 roky neboli choré
U nás sa osvedčil tiež vitamín C, Omega 3 mastné kyseliny, Lecitín, Magne B6, Magnézium, Calcium, pravdaže nie všetky naraz, ale pomohli pri riešení ťažkostí🙂)
Vidím, že skúsenosti sú rovnaké. Naozaj pri dnešnom zložení stravy je potrebné dopĺňať výživové doplnky
Ja veľmi často beriem probiotiká pre spravne fungovanie čriev.....a samozrejme prilev vitaminu C ktorý ma vždy obrnil pred chorobami.....a teraz vitamin C dávam aj malej dcérke leďze toto počasie je naozaj strašne.....ja pracujem na detskom a strašne som sa bala že budem neustale chorá ale verim tomu že Cčko ma ochránilo kedže naše ovocie je chutne ale ako dopestované alebo skade dovezené o tom pomlčime😢a klimatické podmienky sú stale len horšie a horšie
U nas denne vit.C. ale aj Smoothie. Ked sa pozdava detom, vypiju aj ony. Na skolku sa nam osvedcilo zakazdym,ked prideme odtial, unyt ruky mydlom, vystriekat nos morskou vodou a vyfukat. A tento rok zacal syn s hokejom, tak uz vobec nebyva taky chory ako prv. Otuzovanie mu prospieva 😉
@lyrrya aj môj syn hráva hokej a je to fantastické. Má pohyb a ten studený vlhký vzduch mu naozaj len prospieva
Magnezium a vitamin C musi existovat celu zimu 😊
Nicovate nic, ani ja, ani manzel, ani deti
Zato si potrpime na velmi kvalitnu a rozmanitu stravu+pobyt vonku
Ja obcas magnezium a zacala som teraz brat lactobacily,priatel zas echinaceu a C vitamin a krpcovi davam D vitamin+C vitamin☺Takze to mame take podelene😅
Minulý rok som prvý krát vyskúšala COLOSTRUM, keď sa deti znova po dvoch mesiacoch prázdnin začali adaptovať v školských zariadeniach. Maličká ešte mi berie D vitamín, ale vzhľadom k rýchlemu rastu u väčšej dcérky sme začali tiež dopĺňať vitamín D.
Ako casto mozu deti uzivat vitamim D? Myslim dlhodobo...s prestavkami...?🤔
Žiadnu chémiu netreba. Jeme všetko čo nám chutí, nešportujeme, neotužujeme sa a predsa sme zdraví! Práca šľachtí telo aj myseľ.
Cez zimu priebezne D3, dvakrat do roka par mes kura probiotika, v obdobi chripok silny zinok so selenom. Na kozu MSM alebo kolagen. Na noc obcas vapnik a cez den vždy Magnezium. Obcas jednoduche zelezo a jod. 🙂 vsetko nepravidelne, ako ma napadne 🙂
Aj nám sa osvedčili preventívne doplnky, ale tie kvalitné. V lekárni som sa mnohokrát stretla s minimom účinnej látky a veľa cukru, aby deťom chutili ☹ a taktiež nepomáhali. Toho roku sme tiež začali používať Colostrum, či už tekuté alebo tabletkové a super sa nám osvedčilo. Do nošteka prírodný sprej s obsahom bylín, už pri náznaku upchatia. Vitamín C, D, B ale tiež v prírodnej forme ako sirup z ovocia, zeleniny. Prípadne dopĺňam čínske huby a iné bylinky na imunitu. Čajíky. Celú zimu starší syn super, teraz na jar akurát prechladil uško. Mladší chorý bol, no malo to ľahší a kratší priebeh. Takže dúfam, že tiež to pôjde k dobru. Teraz som bola na jednej prednáške a veľmi ospevovali tiež probiotiká, nie len pre obnovu po atb, ale aj ako prevencia, posilnenie imunity a na mnoho iných chorôb, tak teraz som pridala tie.
@lilu74 v prvom roku života je potrebné pravidelné podávanie vitamínu D vo forme kvapiek, čo Vám predpíše lekárka. Podávať ich s trochou mlieka, lebo vitamín D je rozpustný v tukoch. Po jednom roku je potrebné dbať na dostatok vitamínu D hlavne v zimnom období, kedy je menej slniečka. Inak ak chodíte s dieťaťom na prechádzky a má pestrú stravu nedostatok vitamínu D nehrozí.
@nuska je veľmi dobré, že si kontroluješ množstvo účinnej látky v doplnkoch. Colostrum a probiotika super na podporu imunitného systému. Ja ich dávam celej rodinke spolu s vitamínom C od septembra až do konca apríla a funguje to. Vrelo odporúčam.
@janka_naturamed Pekny den 🙂. My pravidelne od jesene do jari uzivame probiotika, C-cko, D, a pocas celeho roka omega 3. Cez leto mame pauzu, mame dostatok kvalitneho ovocia a zeleniny.
@igiana A určite sa to prejavilo aj na lepšom zdraví celej rodinky, že? Omega 3 mastné kyseliny okrem podpory imunitného systému sú výborne aj pre mozog, oči, srdce a zdravé cievy.
Dobrý den ,u nas pravidelne kupujem detom multivitaminy vo forme zelstinovych cukrikov,ja uzivam b-cko,vitamin c a manzel magnezium a gilkobilobu takze celkom dosť toho je 🙂
Dcere davam vitamin C,syn pije imunoglukanovy sirup,ja vitamin B a manzel magnesium. A okrem toho kazdodenne prechadzky a ovocie
My nedavame nic "umele"... Vela ovocia a zeleniny,pihyb na cerstvom vzduchu za kazdeho pocasia aspon hodina....v zime sme davalu obden vit.d ked nebyvali slnko ....
@janka_naturamed prosim vas ak mate typ co na pelovu alergiu teraz,rada uvitam. Zatial to mam neliecene. Par rokov dozadu mi ju nepotvrdili ale pravidelne sa mi opakuje v aprili. Idem skusit znova alergologa.
@sense No žiaľ ani to dnešné ovocie a zelenina nie je to, čo kedysi. Bolo preukázané, že v súčasnosti ovocie a zelenina obsahuje menej vitamínov a minerálov ako pred 50-rokmi. Takže občasné doplnenie potrebných vitamínov a minerálov je na mieste.
@janka_naturamed kupujeme sezonne ovocie a hlavne od oestovatelov, osobne nevidim dovod dopovat sa tabletkami preventivne....nepoviem ked krvny ibraz ukaze nedostatok niecoho ale preventivne my to pride zbytocne.... A takisto bolo preukazane to ze viac ako polovica ludi ma nespravne stravovacie navyky a v strave im chyba hlavne ta zelenina, jedia malo strukovin,ale zato vela zivocisnych bieljovin a tukov ,vela soli a rafinovaneho cukru a maju nedostatok pohybu a tym padom maju malo vitaminov a mineralov...a vela civilizacnych chorob
Doplnam magnezium pretože bývam veľmi unavená
@janka_naturamed Suhlasim so
@sense
My tiez nedavame nic umele-zbytocne,lebo telo umele vitaminy nedokaze efektivne spracovat a vacsinu vyluci-zbytocne vyhodene peniaze. My doplname v zim.mesiacoch vit.D a celorocne C. Syn bol naposledy nejak chory ked mal pol roka (ma 9 rokov), dcerka este vobec nebola chora (ma 3roky).😉
Ja toho beriem viac 😁Vsak nie naraz. Magnezium obcas ako prevencia pred tetanickym zachvatom, minule ma magnezko zachranilo lebo som bola par dni vycerpana a nevyspata, uz uz som dostavala krce. Kyselinu listovu som zacala brat ked sme sa zacali snazit o babo, ale zistila som ze po nej nemam zrazeniny pri menzese takze plus k tomu. Zelezo by som mala uzivat lebo som chudokrvna ale boli ma z neho zaludok, tak ozaj len obcas a radsej si dam nejake ovocie alebo zihlavovy caj. A momentalne beriem aj laktobacily aby som predisla zapalom po zenskej stranke. za seba by som netvrdila ze au to az tak vyhodene peniaze. Ja mam napr stravu pestru a jem aj zeleninu aj maso a moje telo si akosi nedokaze zobrat tolko kolko potrebuje. A zas drahe vitaminy neznamena ze su lepsie, ja kupujem obyc najlacnejsie a su rovnako ucinne.
bodaj by neboli...ked strava stoji za prd ;)