Prevencia je základ. Aké výživové doplnky užívate pravidelne?

janka_naturamed
17. apr 2017

Výživové doplnky sú dnes bežnou súčasťou zdravých stravovacích návykov.

sykorkauhliarka
17. apr 2017

bodaj by neboli...ked strava stoji za prd ;)

jabucko
17. apr 2017

Pravidelne kazdu jesen mame u nas doma prilev vitaminu C a probiotika

janka_naturamed
autor
17. apr 2017

@jabucko Super aj u nás sa to osvedčilo a deti mi už takmer 4 roky neboli choré

greta123
17. apr 2017

U nás sa osvedčil tiež vitamín C, Omega 3 mastné kyseliny, Lecitín, Magne B6, Magnézium, Calcium, pravdaže nie všetky naraz, ale pomohli pri riešení ťažkostí🙂)

janka_naturamed
autor
17. apr 2017

Vidím, že skúsenosti sú rovnaké. Naozaj pri dnešnom zložení stravy je potrebné dopĺňať výživové doplnky

tatianasevcikova
17. apr 2017

Ja veľmi často beriem probiotiká pre spravne fungovanie čriev.....a samozrejme prilev vitaminu C ktorý ma vždy obrnil pred chorobami.....a teraz vitamin C dávam aj malej dcérke leďze toto počasie je naozaj strašne.....ja pracujem na detskom a strašne som sa bala že budem neustale chorá ale verim tomu že Cčko ma ochránilo kedže naše ovocie je chutne ale ako dopestované alebo skade dovezené o tom pomlčime😢a klimatické podmienky sú stale len horšie a horšie

lyrrya
17. apr 2017

U nas denne vit.C. ale aj Smoothie. Ked sa pozdava detom, vypiju aj ony. Na skolku sa nam osvedcilo zakazdym,ked prideme odtial, unyt ruky mydlom, vystriekat nos morskou vodou a vyfukat. A tento rok zacal syn s hokejom, tak uz vobec nebyva taky chory ako prv. Otuzovanie mu prospieva 😉

janka_naturamed
autor
17. apr 2017

@lyrrya aj môj syn hráva hokej a je to fantastické. Má pohyb a ten studený vlhký vzduch mu naozaj len prospieva

anka2103
17. apr 2017

Magnezium a vitamin C musi existovat celu zimu 😊

tenerifka
17. apr 2017

Nicovate nic, ani ja, ani manzel, ani deti
Zato si potrpime na velmi kvalitnu a rozmanitu stravu+pobyt vonku

kittyjuliette
17. apr 2017

Ja obcas magnezium a zacala som teraz brat lactobacily,priatel zas echinaceu a C vitamin a krpcovi davam D vitamin+C vitamin☺Takze to mame take podelene😅

karolin2
17. apr 2017

Minulý rok som prvý krát vyskúšala COLOSTRUM, keď sa deti znova po dvoch mesiacoch prázdnin začali adaptovať v školských zariadeniach. Maličká ešte mi berie D vitamín, ale vzhľadom k rýchlemu rastu u väčšej dcérky sme začali tiež dopĺňať vitamín D.

lilu74
17. apr 2017

Ako casto mozu deti uzivat vitamim D? Myslim dlhodobo...s prestavkami...?🤔

juhseverzapad
17. apr 2017

Žiadnu chémiu netreba. Jeme všetko čo nám chutí, nešportujeme, neotužujeme sa a predsa sme zdraví! Práca šľachtí telo aj myseľ.

vedorka
17. apr 2017

Cez zimu priebezne D3, dvakrat do roka par mes kura probiotika, v obdobi chripok silny zinok so selenom. Na kozu MSM alebo kolagen. Na noc obcas vapnik a cez den vždy Magnezium. Obcas jednoduche zelezo a jod. 🙂 vsetko nepravidelne, ako ma napadne 🙂

nuska
17. apr 2017

Aj nám sa osvedčili preventívne doplnky, ale tie kvalitné. V lekárni som sa mnohokrát stretla s minimom účinnej látky a veľa cukru, aby deťom chutili ☹ a taktiež nepomáhali. Toho roku sme tiež začali používať Colostrum, či už tekuté alebo tabletkové a super sa nám osvedčilo. Do nošteka prírodný sprej s obsahom bylín, už pri náznaku upchatia. Vitamín C, D, B ale tiež v prírodnej forme ako sirup z ovocia, zeleniny. Prípadne dopĺňam čínske huby a iné bylinky na imunitu. Čajíky. Celú zimu starší syn super, teraz na jar akurát prechladil uško. Mladší chorý bol, no malo to ľahší a kratší priebeh. Takže dúfam, že tiež to pôjde k dobru. Teraz som bola na jednej prednáške a veľmi ospevovali tiež probiotiká, nie len pre obnovu po atb, ale aj ako prevencia, posilnenie imunity a na mnoho iných chorôb, tak teraz som pridala tie.

janka_naturamed
autor
18. apr 2017

@lilu74 v prvom roku života je potrebné pravidelné podávanie vitamínu D vo forme kvapiek, čo Vám predpíše lekárka. Podávať ich s trochou mlieka, lebo vitamín D je rozpustný v tukoch. Po jednom roku je potrebné dbať na dostatok vitamínu D hlavne v zimnom období, kedy je menej slniečka. Inak ak chodíte s dieťaťom na prechádzky a má pestrú stravu nedostatok vitamínu D nehrozí.

janka_naturamed
autor
18. apr 2017

@nuska je veľmi dobré, že si kontroluješ množstvo účinnej látky v doplnkoch. Colostrum a probiotika super na podporu imunitného systému. Ja ich dávam celej rodinke spolu s vitamínom C od septembra až do konca apríla a funguje to. Vrelo odporúčam.

igiana
18. apr 2017

@janka_naturamed Pekny den 🙂. My pravidelne od jesene do jari uzivame probiotika, C-cko, D, a pocas celeho roka omega 3. Cez leto mame pauzu, mame dostatok kvalitneho ovocia a zeleniny.

janka_naturamed
autor
18. apr 2017

@igiana A určite sa to prejavilo aj na lepšom zdraví celej rodinky, že? Omega 3 mastné kyseliny okrem podpory imunitného systému sú výborne aj pre mozog, oči, srdce a zdravé cievy.

kupcovci
18. apr 2017

Dobrý den ,u nas pravidelne kupujem detom multivitaminy vo forme zelstinovych cukrikov,ja uzivam b-cko,vitamin c a manzel magnezium a gilkobilobu takze celkom dosť toho je 🙂

cadulka2908
18. apr 2017

Dcere davam vitamin C,syn pije imunoglukanovy sirup,ja vitamin B a manzel magnesium. A okrem toho kazdodenne prechadzky a ovocie

sense
18. apr 2017

My nedavame nic "umele"... Vela ovocia a zeleniny,pihyb na cerstvom vzduchu za kazdeho pocasia aspon hodina....v zime sme davalu obden vit.d ked nebyvali slnko ....

mily7
18. apr 2017

@janka_naturamed prosim vas ak mate typ co na pelovu alergiu teraz,rada uvitam. Zatial to mam neliecene. Par rokov dozadu mi ju nepotvrdili ale pravidelne sa mi opakuje v aprili. Idem skusit znova alergologa.

janka_naturamed
autor
18. apr 2017

@sense No žiaľ ani to dnešné ovocie a zelenina nie je to, čo kedysi. Bolo preukázané, že v súčasnosti ovocie a zelenina obsahuje menej vitamínov a minerálov ako pred 50-rokmi. Takže občasné doplnenie potrebných vitamínov a minerálov je na mieste.

sense
18. apr 2017

@janka_naturamed kupujeme sezonne ovocie a hlavne od oestovatelov, osobne nevidim dovod dopovat sa tabletkami preventivne....nepoviem ked krvny ibraz ukaze nedostatok niecoho ale preventivne my to pride zbytocne.... A takisto bolo preukazane to ze viac ako polovica ludi ma nespravne stravovacie navyky a v strave im chyba hlavne ta zelenina, jedia malo strukovin,ale zato vela zivocisnych bieljovin a tukov ,vela soli a rafinovaneho cukru a maju nedostatok pohybu a tym padom maju malo vitaminov a mineralov...a vela civilizacnych chorob

anti13
18. apr 2017

Doplnam magnezium pretože bývam veľmi unavená

evittam
18. apr 2017

@janka_naturamed Suhlasim so
@sense
My tiez nedavame nic umele-zbytocne,lebo telo umele vitaminy nedokaze efektivne spracovat a vacsinu vyluci-zbytocne vyhodene peniaze. My doplname v zim.mesiacoch vit.D a celorocne C. Syn bol naposledy nejak chory ked mal pol roka (ma 9 rokov), dcerka este vobec nebola chora (ma 3roky).😉

evittam
18. apr 2017

@sense Tak,tak. No ale reklama musi byt.😉😋

ellsa
18. apr 2017

Ja toho beriem viac 😁Vsak nie naraz. Magnezium obcas ako prevencia pred tetanickym zachvatom, minule ma magnezko zachranilo lebo som bola par dni vycerpana a nevyspata, uz uz som dostavala krce. Kyselinu listovu som zacala brat ked sme sa zacali snazit o babo, ale zistila som ze po nej nemam zrazeniny pri menzese takze plus k tomu. Zelezo by som mala uzivat lebo som chudokrvna ale boli ma z neho zaludok, tak ozaj len obcas a radsej si dam nejake ovocie alebo zihlavovy caj. A momentalne beriem aj laktobacily aby som predisla zapalom po zenskej stranke. za seba by som netvrdila ze au to az tak vyhodene peniaze. Ja mam napr stravu pestru a jem aj zeleninu aj maso a moje telo si akosi nedokaze zobrat tolko kolko potrebuje. A zas drahe vitaminy neznamena ze su lepsie, ja kupujem obyc najlacnejsie a su rovnako ucinne.