Animátori a animácie v hoteloch - sú to, čo môže zmeniť vašu bežnú dovolenku na zážitok. Ako vnímate animácie a program pre deti vy? Overujete si ich úroveň?
pre mna bezvyznamna vec..Na dovolenku s detmi idem preto, aby som sa venovala detom..nie aby som ich odlozila k animatorom.. Ak chcem mat pokoj od deti, idem na dovolenku bez nich..
@patricia_trinityhotels Moje deti su uz vacsie, ale ked boli mensie, animacie boli fajn. Neviem, ci sa da dopredu overit "kvalita", snad len ak ma hotel vyssiu kategoriu, tak aj animacie budu na urovni.
Takisto zalezi na type dovolenky, AI vo velkom hoteli a typicka "valacka" na plazi-je super, ze sa deti na chvilu zahraju aj s inymi detmi, moje teens teraz vyuzivaju teens club alebo normalne animacie pre dospelych-mne sa napriklad nechce ist strielat z luku ci ist na karting, a takto sa aj precvicia v jazykoch a spoznaju deti/mladych z inych krajin, dcera si nasla na Mauriciu kamosku povodom z Reunion a pisu si doteraz
ja mam male deticky zatial,takze aj ked je nejaky organizovany program s animatorom - zucastnujem sa ho zatial s nimi. Ale je to obcas fajn - predsa len je to zmena pre ne - iny program, s inymi detmi. Ale nepaci sa mi,ked niekto necha cely den deti 'napospas' animatorom a vobec sa im nevenuje...to potom nie je spolocna dovolenka 😕
@patricia_trinityhotels naše deti nenávidia organizovanú zábavu a zábavu nasilu a vždy keď videli animátorov, ktorí ich chceli zatiahnuť do svojich aktivít, prchali pred nimi. Jednoducho nie všetky deti toto majú radi. Niektoré deti to vyslovene obťažuje a chcú dovolenkový čas tráviť s rodičmi.
animacie su fajn, ale urcite nie najdolezitejsim prvkom pri vybere dovolenky - aspon pre nas. deti sa na ne pytaju, vyberaju si co by chceli absolvovat, ale striedmo. takze vacsinou doobeda na 2 hodiny, potom uz len s nami. zoznamia sa s inymi detmi, skusia si nieco nove. a su animacie, ktore absolvujeme spolu - vyrezavanie tekvic, nocne pochody a podobne.
Treba nechat na detoch, nech si vyberu, co budu radi robit
@alaguema raz v živote som bola v pionierskom tábore a kvôli tým organizovaným blbostiam (súťaže, hry...) som tam bola posledný krát. Už so mnou rodičia nepohli a aj keď som bola veľm poslušné dieťa, nikdy ma už nedonútili si túto hrôzu zopakovať. Nič iné nemalo pre mňa takú hodnotu ako vlastná izba, knihy, a robiť si čo ja chcem a kedy chcem.
Osobne si neoverujem na akej poxicii su animatorske sluzby,no dnes deti sa ,,nudia,, a to je veeeelke plus,ze sa hotel stara najma o najmensich 👏
My mame 3,5r zatial sme nevyuzili animacne sluzby... Mozno ak bude starsia vyskusame, je spolocensky typ a je rada v kolektive. No na dovolenke som rada, ked sa jej mozme naplno venovat a animatormi sme my dvaja s manzelom 🙂.
Ja zase animatorov povazujem za podstatnu cast dovolenky. Ze je to platena skuzba? No a? Snad kazdemu sudnemu cloveku je jasne, ze hotel nie je charitativna organizacia ale pracuje za ucelom produkovania zisku. A spokojny zakaznik znamena vyssi zisk nez zakaznik nespokojny. Mam relativne velky vekovy rozdiel medzi detmi a moznosti spolocnych aktivit su obmedzene. Muz je pouzitelny len selektivne, lebo po slovensky nevie a na dovolenku s nami ide radsej tam, kde sa dohodne aj on. A ja chcem, aby moje deti hovorili slusne po slovensky , na to su animatori super. Takze u mna byva casto jazyckom na vahe prave fakt, ci hotel ma alebo nema animatorov aj ked to neznamena, ze im deti po prichode odovzdam a pri odchode vyzdvihnem.... Zleho animatora som zatial nestretla, takze som zatial nemala potrebu overovat vopred.
@vroni ale určite každý vie, že hotel nie je charita. Nepoňala si pointu. Byť spolu, zábava, sranda, hry... to je kategória "the best things in life are for free". Akonáhle je to za peniaze, alebo účelové, čosi tomu už chýba. Rovnako vnímam teambuildingy a podobné akcie orientované na marketing. Chýba im iskra spontánnosti, aj naozajstná sranda a radosť. O koľko väčšia je to radosť špliechať sa v potoku, ako sa niekde zabávať na povel 😉
@alaguema, nuz, pre dospelych urcite. Do akej miery dieta vnima kategoriu za poplatok je silno individualne. Aj kazdy teamovy sport mozeme potom oznacit za zabavu na povel. Nutit zabavat sa dieta, ktore o to nema zaujem je kontraproduktivne. Branit dietatu v zabave, lebo je to s niekym cudzim a za poplatok sa mi zda rovnako kontraproduktivne. Moje starsie dieta miluje tvorive prace. Pre mna je to forma mucenia. Animatori su vyslobodenim pre nas obe 🙂 Ale nebudem predsa ocakavat, ze to budu robit zadarmo a na pisknutie. Na druhej strane mat dieta, ktore rado cita, nebudem ho pchat animatorom a nutit hrat vybijanu. Tu je kdesi ziadana aj rodicovska sudnost. Ale netreba sa hned tvarit, ze jedna strana barikady je dobra a ta druha zla, lebo rodic to ma v cene a animator platene...
@vroni - ja som to pochopila tak, že @alaguema myslí, že hotel to prezentuje, že to je síce zadarmo, ale v podstate je to už zahrnuté v cene hotela a zaplatí to každý, aj taký, čo túto službu nevyužije.
Moje tiež deti nemajú rady takúto organizovanú zábavu, tiež utekajú od cudzích osôb, ktoré robia takéto "nasilu zábavy". Je to dané povahou - proste niekto sa zabaví, niekto nie 😉
Ja mam rada nevtierave animacie, ked animatori dokazu odhadnut, ci oblubujete skupinove hry,sport alebo len nieco, prip.len jeden clen rodiny....moja najmladsia je dost hanbliva, ale ma rada sport, ked mala 12, v DR sa chcela ucastnit spolu s dospelymi ci uz petanque alebo voleyball, animatori len raz skusili zavolat mña, ale vedeli, ze dceru to bavi, tak sa vzdy prisli spytat ci chce ist s nimi, a potom ju aj priviedli naspat, ona si to uzila a ja som nemusela robit nasilu nieco, co ma nebavi....a pacil sa jej tam jeden Francuz v jej veku, tak sa aj zdokonalovala v reci
No a potom nieco robime spolu-minule leto na Zanzibare robil water gymnastic taky mlady vypracovany cernoch, tak sme si chodili zacvicit do bazena a obdivovat jeho svaly, bola to sranda, alebo podvecerna joga....ved to su vsetko super veci, ktore clovek sam od seba asi robit pred vsetkymi nebude, ale v skupine je to fajn
@katrinka8, ja som ju pochopila. Len tvrdim, ze hotel moze ponuka aj kongresovu miestnost, bazen, wellness, fitness atd “zadarmo“ a tiez to zaplatia vsetci hostia. Ked animatora nechcem/nepotrebujem, vyberiem si hotel bez neho alebo akceptujem, ze zanho zaplatim vramci ceny. Nevidim dovod vypichovat, ze to vlastne zadarmo nie je.
@patricia_trinityhotels Velakrat si vyberam pobyt tak, aby sme mali animacie a animatorov v hoteli; najma na Slovensku. Ocenujem aj to, ak je program animacii vopred zverejneny a vieme si naplanovat spolu s detmi, ktorych sa chcu zucastnit a ktorych nie. My si vieme vtedy objednat napr. masaz, alebo ak nas nieco nezaujme, tak travime cas spolocne. A overovanie urovne? Najlepsie referencie davaju ludia, ktori uz danu sluzbu vyuzili a ktorych pozname, lebo potom byvaju uprimni, takze idealne je, ak nam o animaciach a animatoroch povedia znami, ktori uz v danom zariadeni boli.
Ja animátorov vnímam ako moderátorov / zabávačov - osobne si ich prácu veľmi vážim, ich spontánnosť pri práci s deťmi, ako vedia rýchle reagovať, deti sa na nich niekedy doslova hádžu, všetko je to od povahy, iné sú hanblivé a sledujú z diaľky 🙂
Ako píše @alaguema animácie však ocenia len rodičia, ktorých deti na ne reflektujú. Čo sa týka tej ceny, u nás to nie je otázka marketingu, ale celkového "babyfriendly" smerovania našich hotelov, ktoré sa počas prázdnin menia z kongresových na rodinné - vtedy kongresy nepríjmame, tieto dve sféry nejdú dokopy a rešpektujeme rozdielnosť klientely.
@tin007 - zverejnenie programu je určite dôležitým prvkom pri rozhodovaní, aj u nás máme počas celého leta tematické víkendy, my už v týchto dňoch finišujeme letný katalóg 🙂
animácie sú super, či už pre deti tak aj dopelých... osobne sme si nie raz užili ako rodina súťaže , pri animáciách v slovenských hoteloch a bola to sranda... sú to skvelé rodinné zážitky ktoré zostanú v srdci...celej roiny na dlhé roky krásne spomienky aj keď deti dospejú .Spomínam si že moji synovia sa najskôr bránili a nakoiec sme sa tolko nasmiali....je to proste super a k rodinnej dovolenke to patrí
Dobrý deň, myslím, že akcie s animátormi pre deti sú fajn tak na hodinku-dve, ale rodina má tráviť dovolenku spolu. Detí v skupinách je viac, stať sa môže hocičo, takže ja by som ich chcela mať stále na očiach. Moji sú zatiaľ dosť malí, takéto programy pre deti by sme určite absolvovali s nimi. A čo sa týka kvality a úrovne poskytovania animátorských služieb, netuším, či sa dá nejako overiť dopredu. Samozrejme, že by som rada videla nejaké osvedčenie, privítala by som prítomnosť zdravotníka a pod.
Cisto subjektivny pohlad- mam dvojrocneho synceka, ale animacie nejak pre mna velku ulohu nezohravaju.Myslim ze aj keby bol vacsi, sme na rodinnej dovolenke tak si spraviem spolocne vylety po okoli, program atd.. Co by mna osobne viac presvedcilo, ak by bola moznost strazenia deti- napriklad vo welness hoteli, kde by sme si mozno radi dopriali nejaku masaz ci virivku, ale co s tak malym dietatom na tu hodinu.. 😉
@domin85 tak toto konkrétne si ja vyskúšam v stredu - malinká na animátorov reaguje pozitívne, vždy som však bola na blízku. V stredu si vyskúšam v praxi možnosť stráženia v našich hoteloch, uvidíme, či mi dopraje trochu relaxu 🙂
@patricia_trinityhotels potom napis ako to dopadlo a ci uvazujete nad takouto sluzbou, hoc priplatenou, bezne 😉
Urcite ano 😉
@patricia_trinityhotels nie sú pre nás dôležité vôbec. A vnímam ich ako platenú službu (aj keď to hotel prezentuje ako bonus, vieme, ako je to v skutočnosti - zaplatia to, samozrejme, hostia), je to súčasť marketingu a možno preto ma to nevie nadchnúť. Deťom sa radšej venujeme my osobne, než aby sme ich zverovali na pol dňa animátorom. Na druhej strane - určite sa medzi nimi nájdu a mladí ľudia, ktorí to robia s nadšením a vedia tie deti naozaj zabaviť. Príležitostne neodmietam, ak teda decká prejavia záujem. Ale určite to nie je rozhodujúce kritérium pri výbere dovolenky. A určite si neoverujm kvalitu animácie. Skôr kvalitu jedla a ostatných služieb.