Uprednostňujete tradičné čítanie rozprávok na dobrú noc z kníh , alebo využívate tablet/notebook?

kristina_tpd
24. jún 2017

Priznám sa, že moje dieťa nezaspí pri žiadnej forme čítania/počúvania rozprávok. Niektoré deti však bez tohto večerného rituálu nezaspia. Sem tam funguje aj púšťanie uspávaniek z tabletu.
Táto vecička je môj veľký pomocník, na púšťanie detských pesničiek, vyhľadávanie receptov pri varení a samozrejme na surfovanie na internete. Veľa tabletov má však nízku výdrž batérie, preto spoločnosť Lenovo ponúka tablet, ktorý vydrží až 18 hodín! To je pecka. Ovládať sa dá dotykom prstov, ale môžete použiť akýkoľvek vodivý predmet – obyčajné pero alebo ceruzku, do konca aj mrkvu! Takže ako pomocník pri varení je nenahraditeľný 
Nájdete tu: https://www.tpd.sk/lenovo-yoga-tab-3-10-wifi-v2...

meusicka
24. jún 2017

@kristina_tpd u nas podla toho, kto cita rozpravku, ked ja, tak vyhrava knizka, a ked manzel, tak skor ten tablet. ale zase ked uz som v koncoch, mnoho rozpravok uz deti poznaju a clovek sa nechce opakovat, ledaze len na zelanie, tak aj ja zoberiem tablet a citam nejaku rozpravku z netu. mna ale osobne rusi pouzivat vecer tablet, deti maju spat, takze je v izbe uz tma, sero a potom mi ma svietit do oci tablet. pokial ja viem, je to vyslovene nedobre a nezdrave a narusa to nasledne spanok jedinca.
ked sa moje oci unavia pri knizke, tak sa ide spat, ale ten tablet neposobi dobre. a to som nevymyslela ja .

inac pouzivam tablet casto, aj na recepty, na komunikaciu, denne si pozeram pocasie.
ale so zastancom knih, osobne som si precitala len 1 e-knihu a viac nie dakujem. ale viem ze moja svagrina na nich fici .🙂

opuska
24. jún 2017

my zakazdym rozpravku normalne citame, deti to maju radi.. sem tam pustime rozpravku na cdcku z radia nech mozu pocuvat ale pozeranie rozpravok vecer pred spanim nehrozi, to nemaju dovolene.. moze to byt celkom dobra pomocka ale mame doma vela kniziek aj po mne aj po muzovi co sme mali este ako maly a z tych citame..

dai
24. jún 2017

U nas dcera pri citani nezaspi - je prilis zaujata dejom, syn po 5tich vetach... u nas vyuzivame dost audible - stahujeme knizky na pocuvanie - pritom zaspi aj dcera - da sa to pustat z akehokolvek zdroja...

slavaf
24. jún 2017

U nás vyhráva klasické čítanie rozprávok, dievčatá sa vždy veľmi tešia, a keďže máme veľa detských kníh (ešte po mne a manželovi, kde je teda oproti väčšine tých dnešných úžasne rozvinutá slovná zásoba), vždy si vyberú, ktorú rozprávku chcú počuť. Ak chcú rozprávku cez deň, vtedy im aj púšťame na CD a oni si k tomu hrajú divadlo.

kupcovci
24. jún 2017

My sme za klasické čítanie,momentalne citame knizku Pupo a Fazuľka 🙂odporúčam nasmu starsiemu sa velmi paci.🙂

kristina_tpd
autor
24. jún 2017

U nás doma nemá šancu žiadna rozprávka, ani čítanie ani hovorená z CD alebo tabletu. Uvidíme čo bude, keď bude o niečo staršia.

rhiannon
24. jún 2017

@kristina_tpd najhorsia vec co mozete dietatu spravit pred spanim je pustit mu tablet. Jeho mozog sa tak nastavi na to, ze je este den a este sa nema spat. Ked uz robite reklamu tabletu, tak aspon nie takouto hlupou formou :/

ivuska027
24. jún 2017

@rhiannon 👍

adel47
24. jún 2017

Tak u nas je čítanie nezaujímave...čítam a on ani nevie o čom čítam😉..teraz sme kúpili gramo a podarilo sa nám zohnať nejaké staré LP plátne rozprávkové
a na počudovanie ho to zaujalo....asi tam majú krajší hlas😝

vilavila
24. jún 2017

Ja som zástancom toho, že činnosti je dobré striedať. Osobne si myslím, že čítanie kníh a osobný kontakt s dieťaťom má svoje čaro. Nám dospelým vracia spomienky, deťom pomáha vytvárať skutočné hodnoty. Niekedy využívam tablet, ale volím menšie zlo, nikdy nie virtuálne strieľačky, ale občas výchovné videá viktoriapoll.blogspot.com. Inak chcem, aby moje deti išli s dobou a poznali vymoženosti tejto doby, neboli pozadu, čo sa týka techniky, ale na knihy nikdy nezanevriem🙂

lenka_samorin
24. jún 2017

my rozprávky čítame, vždy podľa výberu detí, každé má právo na jednu rozprávku z knižky, ktorú si vyberie. A potom keď zhasneme, ešte si povieme rozprávku o dnešnom dni, kde si povieme o všetkom, čo sme za deň zažili a ako nám pri tom bolo. Deti majú hlavne túto rozprávku o dnešnom dni veľmi radi.

hradnapani
24. jún 2017

tak u nas sa vzdy cita pred spanim klasicka knizka, nahravky nefunguju, tablet sme neskusali a ani neplanujeme. Najvacsi trest pre nasho prvorodeneho je vyhrazka, ze nebude vecerne citanie ;) Velmi si na to zvykol, co som ani necakala, lebo do nejakeho 3,5 roka ho knihy velmi nebrali.