Sú to darčeky, dobré jedlo, pohľad na vaše deti ako si ich radostne rozbaľujú, či odpočinok od roboty, prežité príjemné chvíle s rodinou, alebo niečo úplne iné? Čo pre vás charakterizuje atmosféru vianoc? Prezraďte nám 🙂
@julius_tpd zboznujem caro Vianoc.neviem vysvetlit ten pocit,ale su carovne a milujem len tak sediet pri rozsvietenom stromceku . a v neposlednom rade mam rada oddych.nastastie mam pracu,kde mozem cerpat 2 tyzdne dovolenku,za co som velmi vdacna
ja mam najradsej ten pokoj,... snazime sa fakt nemysliet na starosti, nachystat si vsetko par dni dopredu a potom len chodit na prechadzky, na vianocne trhy, popijat varene vinko a pozerat stare rozpravky a lebedit 🙂
ako mala som milovala sneh a korculovanie a cele dni sme stravili na klzisku ... to teraz na vacsine miest nehrozi...
Rodinnú pohodu 😉 koláče, rozprávky, jedlo a darčeky no hlavne že sme všetci spolu 😀
Tesim sa na vyzdobu,stromcek, veceru v kruhu rodiny, pohodu klud.....a samozrejme darceky ;)
Pripravu s rodinou, to doobedne chystanie jedla, zdobenie stromceka, potom obliekanie sa do slavnostneho, rozziarene detske ocka a naj je prezlecenie do pyzama, sadnutie v obyvacke, vajecny liker, sami smiech, spolocenske hry a veget.
milujem vyzdobovanie stromčeka , domácnosti , vôňu pripravovaného jedla , koláčikov, večernú atmosféru pri stole, pre mňa je to taká zvláštna chvíľa , milujem keď mi manžel púšťa cez deň pri príprave jedla moje obľúbené staré filmy , alebo zábavné relácie - vianočné oblátky, popolušku, silvestrovské relácie , staré české alebo slovenské filmy - klasiku kubo, škriatok.........a pri večeri musia u nás znieť staré ľudové piesne typické pre toto obdobie .
Milujem darčeky a som rada , keď sa ostatní tešia pri stromčeku i keď samozrejme o daroch to nie je, ale pre mňa je to úzko späté, neviem prečo nemusím dostať celý rok nič, ale na vianoce to proste musí byť .......
A zaviedla som si tradíciu, že aj keď trebárs ja nemám toho moc, ale každý rok si určím niekoho , koho obdarujem , zväčša pár drobností a finančný príspevok k tomu .....
A ešte ten kľud v kruhu mojich najmilších ......
Perinbabu s reklamami!!! ☺☺☺
Mame sice dvd,ale bez reklamy sa to neda pozerat 😃
@amy2408 tak to je pravda 😀
Milujem ich od detstva, je to nepisateľné, keď prídu k nám naše deti s vnúčatkami, ktore neskutočne milujeme. Tieto sviatky by som nevymenila za nič na svete. Ďakujem Panu Bohu za moju rodinku a v tento Vianočny čas si to nejak viac uvedomujem
rodinnú pohodu, to milujem. Môže byť aj menej koláčov - to my nevadí, len tá pohoda, kľud musí byť. A ešte keď sa deti tešia z darčekov. Tento rok budú smutné - v sept. zomrela mama ....
Teším sa na tú atmosféru Vianoc, ako si budeme s priateľmi a rodinou navzajom priať všetko dobre, sneh, že bude všetko biele, a my sa budeme brodiť snehom, aj na rozprávky, keksiky, medovníčky, že sa budeme navštevovať s rodinou a najviac, ako budú naše deti rozbalovať darčeky, ako sa potešia a potom sa budú s nimi hrať🙂
ze aspon raz v roku sme vsetci spolu za jednym stolom 😉
@bonaqa2013 to mi je velmi luto, tak aspon vela vela kludu a pohody pocas vianocnych sviatkov prajem
ja mám najradšej na vianociach, keď je po nich 😀
klud, spomalene tempo a ked napadne sneh, deticky sa tesia zo sankovania, potom darcekov, nic viac mi ku stastiu nechyba 😵 😵
Milujem na Vianociach presne to čaro, ktoré nevie nikto vysvetliť a radosť z darčekov, ktoré som nakúpila pre tých, ktorých ľúbim je na nezaplatenie 🙂 A samozrejme sa môžem napchávať do bezvedomia všetkých tých rezňov, koláčov a ostatných dobrôt bez výčitiek keďže sú sviatky, ale to je už druhoradé 😅
Najradšej mám ráno štedrého dňa keď začína prichadzat rodiana ktoru som rok nevidela 🙂 Motkanie sa v kuchyni, varenie večere, trkotanie pri pohari vína, pred vecerou sa pohadat - lebo bez toho sviatky nesu ono 😀 Ale tento rok budu Vianoce čarovnejšie - prvý krát bude pri stromčeku moj drobček. Sice jeho jedina zabava bude asi trhat papiere a snazit sa ich zjest, no ejtak - snad dostane nejake lego s ktorým by som sa mohla hrat aj ja 😀
Na Vianociach milujem vôňu vanilky z pečenia vanilkových rožkov,na štedrý deň vôňu vareného vína(nna Vianoce vonia akoby trovhu inak) 😀,pri večery rozbaľovanie darčekov a výraz či to rodinu potešilo,samozrejme rozprávky,rozsvietený stromček, zhon a chystanie pre návštevu a to najdôležitejšie -sme všetci spolu
Uplne najradsej tu vonu. Vsade po okoli sa rozlieha... A aj ked nemame to stastie, aby nas syn chapal, co su to vobec Vianoce, asi je to aj svojim sposobom dar.. Nenahaname sa a naozaj si ich uzivame, najma radostou v ockach synceka... Lebo tatik je cez vianoce doma a to je velky sviatok 🙂
Milujem Vianoce pretoze sme cela rodina spolu...lezat s detmi a pozerat rozpravky a ta radost ze nie su ziadne povinnosti😉
vianoce milujem koli tej atmosfere, koli tomu ze sme vseti spolu a odkedy mam vlastnu rodinu a dieta tak hlavne koli nim. Milujem ked moj syn pozera na vianocny stromcek s otvorenou pusou, ked pri vianocnom stole protestuje, ked trha obal z darcekov a ked potom ide s darcekom spat 🙂
Ja mam na vianociach najradsej ked mam kupene vsetky darceky🙂)) dovtedy to nie su pre mna sviatky pokoja a radosti, ale stresu a preplnenych obchodov😂 ked su uz darceky vybavene, tak je super sediet v obyvacke pri zosvietenom stromceku a len relaxovat a jest dobrutky🙂
Ja mam rada Vianoce hlavne preto, ze je volno a mozme byt vsetci traja s muzom doma, len tak lenosit v posteli a nikam sa neponahlat. 🙂 Cez rok vstava o 6 rano, ked sa maly budi, uz nie je doma a vecer prichadza castokrat neskoro, ze sa ani nestihnu spolu pohrat. Dalej ich milujem kvoli peceniu, ja naozaj cez rok nikdy nepeciem kolace, lebo nato nemam jednoducho cas a ani chut, ale cez Vianoce sa proste hecnem a cely byt vonia krasne vonia. Teraz ked mam synceka, sa tesim aj na darceky, ako si ich bude rozbalovat a ako sa potesi, ze si tam najde, co si zelal. 🙂
No a nesmiem zabudnut na Popolusku a Mrazika v televizii 😀 😀 😀
Ze je volno, a ze sa deti tesia, ja sa potom tesim kvoli nim 😵
Ale inak, keby som bola sama, uz to mam nejak vyzite, snad by som ich ani neoslavovala, nic proti min, ale tie skoro 4 desiatky Vianoc, uz mi volako vypozerali a vyprezivali. Vyuzila by som to na este viac vychadzok v prirode nez s detmi. A ziadny strom netahala dovnutra zomierat, radsej ho ozdobila ovocim, zeleninou a suchym chlebom v prirode pre zvieratka. Skor by som sa pokusila urobit anonymne nejak radsot uplne cudzim ludom, zhrnanie statkov mam dost po cely rok, aj najedania sa...
Celkom pekne vianocne videa/reklamy, najlepsie toho roku:
http://fici.sme.sk/c/20064644/10-vybornych-rekl...
...milujem vonu ihlicia u nas doma, milujem nas stromcek s ozdobami, rozpravky v telke, iskricky v ociach nasej dcerky a k tomu vsetkemu milujem ten klud, pohodu, medovnicky, pritomnost rodiny, prosto uplne vsetko, co s Vianocami suvisi...
ja mám najradšej vianočnú výzdobu všade - v byte, u našich, v mestách, vianočné trhy, vôňa punču, medoviny a veľa, veľa, veľa svetielok všade.
Rano 25. Ked vojdem do izby a voni to tak hmm. Salonkami a stromcekom.
@stengrovadlo presne tak 🙂
Pre mňa nejak strácajú Vianoce svoje čaro. Asi je to vekom, lebo ako dieťa som ich milovala. Myslim ze okolo tých sviatkov je toľko tej práce naokolo, že nestíham si ich užiť A už je po nich. Áno, milujem trhy, vôňu ihličia, zdobenie stromčeka a následne radosť V očiach mojich detí. .Rada si popíjam likér počas toho ako pečiem A počúvam vianočné pesničky inak mojim favoritom je Chris Rea -Driving home for Christmas. Milujem rozbaliť darceky a predstierať pred detmi že sme rovnako prekvapený ako oni, že veríme na Ježiška. Mojou slabosťou je rozbalovanie darčekov, ten zvuk trhania papiera je návykový 😀 stretnutia S rodinou, dobre jedlo, nič ne robenie
Toto všetko milujem na Vianociach. ..a predsa mam pocit že si ich nevychutnavam A už pár rokov mam taký pocit že to ide všetko mimo mňa, že sa im už neviem tešiť tak ako V dávnejšie. ..neviem kde je chyba, možno len riešim Veľa vecí naraz A neviem sa uvoľniť. Tento rok si skúsim Vianoce užiť viac .
Ja mám najradšej na Vianociach, že som vždy v kruhu tých najbližších, keď aspoň na chvíľu zabudnem na všetky problémy bežného života a proste si len užívam. Darčeky a všetky vianočné dobroty sú však tiež pekný bonus 😎