Ako nastavujete svojim detičkám stravu? Učíte ich vyberať si zdravšie alternatívy potravín alebo to celkom odmietajú? Napíšte nejaké tipy, ako presvedčiť deti, aby dbali o svoju výživu.
U nás netreba. Mňa deti v živote nevideli jesť jablko alebo mrkvu a sami si vypýtajú, keď majú chuť.
U nas nie je nutne presvedcovat...je to co vidi u nas ...a u nas ide vela zeleniny ....ovocie ma tiez stale na ociach a veci typu polotovary, chipsy,kupovane kolace a kekse nekupujeme ..ani margariny a tavene syry..
Moji drobci sú ešte maličkí a keď si pýtajú sladkosť, tak ich vždy ukecám na nakrájané jabĺčko alebo mrkvičku s tým, že budú zdraví a že ovocie a zeleninka majú veľa veľa vitamínov a z toho ich nebude bolieť bruško a ani zúbky. Samozrejme, že dostávajú aj sladkosti, nikdy nie však pred jedlom alebo vo veľkom množstve
Deti nutit netreba.. treba im dat skusit vsetko a ked im zachuti tak si budu same pytat.. samozrejme so sladkym fastfoodom to netreba prehanat 🙂🙂
Detom treba tobit pestrý program co najviac vonku, aby im vytravilo, hladne a vyberané dieta nerieši co dostane jesť, chce jesť, jedno ci jablko alebo chlebík s uhorkou ci syrom, alebo nátierku s redkovkou
Ale dnes deti cumia od rana do TV a tak maju priestor vymýšľať co um chuti a co nie
Ked mladšia mala 2 roky nechcela nič,ovocie ani zeleninu.Nechala som to tak a teraz ma 4 a sama si vypýta.Zo staršou 15 rok .som nemala žiadny problém.Čiže keď chce tak si vezme alebo vypýta.Nenútim,nemá to zmysel. 🙂
Jesť chrobáčikov?
@purinkaa velmi pekne, kreativne a urcite chutne
ja som maminka autistickeho dietata, ktore ma pri svojej poruche predpoklad, ze sa s nim nedohodnes, nevysvetlis, nepochopi to....
ale dokazala som ho naucit na zdravu stravu...
takze mne ked niekto povie, ze nevie naucit zdrave dieta - je to blbost...
urcite mi tu kopa maminiek teraz napise, ze kecam, lebo to a to skusili a neviem co vsetko...
maminky, ked sa da naucit inak mysliaci tvor,,,,, ked pri kazdej zmene trva mesiace, kym ho presvedcim, kym pochopi, kym sa nauci....
proste sa to da!!!
len musite chciet vy a zmenit svoj zivotny styl aj vy, nielen dieta
nas syn ma 4 a pol roka a este nikdy nepil dzus, sirup ani podobne veci, dokonca ani nezdrave sackovane caje...
vsetko je o vytrvalosti a neupusteni zo svojho
a poviem vam, skoro som to vzdala, ale zotrvala som a nelutujem...
tak vsetkym vam drzim paste, nech to zvladnete 🙂
@minulin Si super matka, lebo ja by som to vzdala už pri diagnóze
@juhseverzapad nemyslim, ze by som bola supermatka.. milujem svoje dieta, nech je akekolvek a hotovo. laske nerozkazes
@minulin To je krásne 🙂
@minulin Aspoň na nie čom sme sa zhodli 🙂
U nás mladší zje bez nutenia, aj jabĺčka, ale starší nechce už jesť ovocie, párkrát si dal to pyré Kubika, ale ani to mi nezjedol celé a už ani to nechce, jedine zeleninu v polievke spapá a ľúbi surovú mrkvu, aj si sám skrabkou cisti🙂. Ja ho presviedčam, že bude silný a bude mať svaly ako Batman. deti vedia byť tvrdohlave
nekupovať a nejesť potraviny, ktoré nechcem, aby jedli moje deti. je to jednoduché
@helenanovakova A sami si nekúpia?
@juhseverzapad myslela som malé deti, ktoré si stravu nekupujú
@helenanovakova Keď budú väčšie,tak kúpia 🙂 🙂
Nepresvedčíš..a môžeš skúšať možné aj nemožné....počúval tak do troch rokov čo sa stravy týka..podľa mňa zlom nastal v škôlke,.má 11 a stále čakám,že sám zmúdrie..jedno moje dieťa má na tanieri chlieb+šunka+syr+paradajka+ jablko, druhé má chlieb a môžem byť rada,že aspoň maslo na ňom zje...nezbláznim sa a ísť naň nasilu je najhoršia varianta.