Zdravá výživa vs deti: Ako ich presvedčiť na zdravé alternatívy?

janette_tesco
27. feb 2016

Ako nastavujete svojim detičkám stravu? Učíte ich vyberať si zdravšie alternatívy potravín alebo to celkom odmietajú? Napíšte nejaké tipy, ako presvedčiť deti, aby dbali o svoju výživu.

janinah
27. feb 2016

Nepresvedčíš..a môžeš skúšať možné aj nemožné....počúval tak do troch rokov čo sa stravy týka..podľa mňa zlom nastal v škôlke,.má 11 a stále čakám,že sám zmúdrie..jedno moje dieťa má na tanieri chlieb+šunka+syr+paradajka+ jablko, druhé má chlieb a môžem byť rada,že aspoň maslo na ňom zje...nezbláznim sa a ísť naň nasilu je najhoršia varianta.

juhseverzapad
27. feb 2016

U nás netreba. Mňa deti v živote nevideli jesť jablko alebo mrkvu a sami si vypýtajú, keď majú chuť.

sense
27. feb 2016

U nas nie je nutne presvedcovat...je to co vidi u nas ...a u nas ide vela zeleniny ....ovocie ma tiez stale na ociach a veci typu polotovary, chipsy,kupovane kolace a kekse nekupujeme ..ani margariny a tavene syry..

janettan
27. feb 2016

Moji drobci sú ešte maličkí a keď si pýtajú sladkosť, tak ich vždy ukecám na nakrájané jabĺčko alebo mrkvičku s tým, že budú zdraví a že ovocie a zeleninka majú veľa veľa vitamínov a z toho ich nebude bolieť bruško a ani zúbky. Samozrejme, že dostávajú aj sladkosti, nikdy nie však pred jedlom alebo vo veľkom množstve

maminkynafazulka
27. feb 2016

Deti nutit netreba.. treba im dat skusit vsetko a ked im zachuti tak si budu same pytat.. samozrejme so sladkym fastfoodom to netreba prehanat 🙂🙂

pribinak
27. feb 2016

Detom treba tobit pestrý program co najviac vonku, aby im vytravilo, hladne a vyberané dieta nerieši co dostane jesť, chce jesť, jedno ci jablko alebo chlebík s uhorkou ci syrom, alebo nátierku s redkovkou
Ale dnes deti cumia od rana do TV a tak maju priestor vymýšľať co um chuti a co nie

purinkaa
27. feb 2016

Nasa dcerka opakuje po inych detoch, ked jej najlepsia kamoska v skolke zje len masko, aj ona zje len masko...nutit nema cenu...skor snazit sa deti motivovat 😉 ...ked ja zjem vsetko, opakuju 🙂 ...a mozno servirovanie jedla detskou zabavnou formou by bola cesta.... 😉 😀 🙂

nufacik6
27. feb 2016

Ked mladšia mala 2 roky nechcela nič,ovocie ani zeleninu.Nechala som to tak a teraz ma 4 a sama si vypýta.Zo staršou 15 rok .som nemala žiadny problém.Čiže keď chce tak si vezme alebo vypýta.Nenútim,nemá to zmysel. 🙂

juhseverzapad
27. feb 2016

Jesť chrobáčikov?

pribinak
27. feb 2016

@purinkaa jeeej, krásny motýlik

stepanka274
27. feb 2016

@purinkaa velmi pekne, kreativne a urcite chutne

pribinak
27. feb 2016

@purinkaa prosim ta, tie lienky, z čoho maju akoze tie čierne bodky?

minulin
27. feb 2016

ja som maminka autistickeho dietata, ktore ma pri svojej poruche predpoklad, ze sa s nim nedohodnes, nevysvetlis, nepochopi to....
ale dokazala som ho naucit na zdravu stravu...
takze mne ked niekto povie, ze nevie naucit zdrave dieta - je to blbost...
urcite mi tu kopa maminiek teraz napise, ze kecam, lebo to a to skusili a neviem co vsetko...
maminky, ked sa da naucit inak mysliaci tvor,,,,, ked pri kazdej zmene trva mesiace, kym ho presvedcim, kym pochopi, kym sa nauci....
proste sa to da!!!
len musite chciet vy a zmenit svoj zivotny styl aj vy, nielen dieta
nas syn ma 4 a pol roka a este nikdy nepil dzus, sirup ani podobne veci, dokonca ani nezdrave sackovane caje...
vsetko je o vytrvalosti a neupusteni zo svojho
a poviem vam, skoro som to vzdala, ale zotrvala som a nelutujem...
tak vsetkym vam drzim paste, nech to zvladnete 🙂

juhseverzapad
27. feb 2016

@minulin Si super matka, lebo ja by som to vzdala už pri diagnóze

minulin
27. feb 2016

@juhseverzapad nemyslim, ze by som bola supermatka.. milujem svoje dieta, nech je akekolvek a hotovo. laske nerozkazes

juhseverzapad
27. feb 2016

@minulin To je krásne 🙂

minulin
27. feb 2016
juhseverzapad
27. feb 2016

@minulin Aspoň na nie čom sme sa zhodli 🙂

janinah
27. feb 2016

@pribinak ver,že nie,nezje a radšej bude hladný..a vylietanejšie vonku dieťa nepoznám ako ten náš lapaj...a to sme skúsili ozaj všetko od vyhladovania po psychologičku..nula bodov...kto nezažil,nepochopí ☹

moni244
27. feb 2016

@minulin boze,to aj sackovy caj je uz tabu? Co uz si dnesne bio matky nevymyslia

minulin
27. feb 2016

@moni244 gratulujem k odveci komentu 🙂

moni244
27. feb 2016

@minulin preco odveci, ty si spomenula, ake je uzasne, ze tvoj syn nevyskusal sackovy caj, tak sa len cudujem

minulin
27. feb 2016

@moni244 z celeho prispevku a prikladov, si si vybrala ten najodveci proste 🙂
a ano, lepidla pit nezvyknem... radsej si zalejem cerstvy zazvor, alebo matu....
a niesom sialena biomatka...
😎

moni244
27. feb 2016

@minulin no vyznievas inak

minulin
27. feb 2016

@moni244 citala si urcite cely moj prispevok? je to tvoj nazor, neberiem ti ho.... ale si zaujata... a mozno ti to pomaha utisit vycitky svedomia ;)

matricia
27. feb 2016

U nás mladší zje bez nutenia, aj jabĺčka, ale starší nechce už jesť ovocie, párkrát si dal to pyré Kubika, ale ani to mi nezjedol celé a už ani to nechce, jedine zeleninu v polievke spapá a ľúbi surovú mrkvu, aj si sám skrabkou cisti🙂. Ja ho presviedčam, že bude silný a bude mať svaly ako Batman. deti vedia byť tvrdohlave

helenanovakova
27. feb 2016

nekupovať a nejesť potraviny, ktoré nechcem, aby jedli moje deti. je to jednoduché

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova A sami si nekúpia?

helenanovakova
27. feb 2016

@juhseverzapad myslela som malé deti, ktoré si stravu nekupujú

juhseverzapad
27. feb 2016

@helenanovakova Keď budú väčšie,tak kúpia 🙂 🙂