VEĽKÁ SÚŤAŽ: Vyhrajte kôš plný najchutnejších produktov z Tesco rady špeciálnej výživy

janette_tesco
23. feb 2016

Aj vy si vymýšľate doma vlastné recepty, ktoré neobsahujú múku, cukor či laktózu? 🙂 Pošlite nám fotku aj s vašim vlastným receptom a vyhrajte darčekový kôš plný najchutnejších produktov z Tesco rady špeciálnej výživy! Čas máte do piatku večera.
-------
Ďakujeme za množstvo inšpirácie a za všetky vaše príspevky! Výherkyni @sunsflower srdečne blahoželáme.

petrah3
23. feb 2016

Mam trojicky a nekupujem im sladkosti z obchodu. Snazim sa im varit zdravo a pecenim im nahradzam aj cukrovinky z obchodu. Mame radi napriklad Kinder mliecny rez, ktory sme robili vcera.
Potrebujeme: CESTO: 5 vajec, 4 polievkove lyzice kakaa, 1 polievkova lyzica medu, 1 kavova lyžička bezfosfatoveho prasku do peciva, stipka soli
PLNKA: stava z jedneho citrona, 3 lyzice medu, jemny bezlaktozovy tvaroh (500 g) / namiesto tvarohu mozeme pouzit aj 250 ml bezlaktozovej smotany na slahanie + 250 g bezlaktozoveho tvarohu (ak mame len hrudkovity tvaroh, je potrebne ho vymixovat spolu so slahackou na jemnu hmotu)

PRIPRAVA: rozdelime si bielky a zltky. Bielky vyslahame so stipkou soli do tuha. Zltky vyslahane s medom do penista, pridame kakao a bezfosfatovy prasok do peciva. Potom zlahka primiesame sneh z bielkov. Hmotu vylejeme na vacsi plech vystlany vymastenym papierom na pecenie a dame piect do vyhriatej rury pri 180 stupnoch na 13 minut.
Kym sa cesto pecie, vymiesame si tvaroh (alebo tvaroh so slah. smotanou) s medom a citronovou stavou do hladkeho kremu.

Ked je cesto upecene rozrezeme ho na polovice, na jednu polovicu nanesieme krem a prikryjeme druhou polovicou piskoty. Dame stuhnut do chladnicky aspon na dve hodiny, aby piskota nasala vlhkost z plnky a chute sa prepojili.

Dobru chut 😊

petrah3
23. feb 2016

Ak mate chut na Nutellu, precitajte si jej zlozenie a chut vas hned prejde. Radsej si vyrobte vlastnu a zdravu verziu tejto maskrty ☺ ako my

POTREBUJEME: 1,5 hrnceka suseneho struhaneho kokosu, pol hrnceka vykoskovanych datli, 4 lyzice panenskeho kokosoveho oleja, pol salky mletych mandli (alebo kesu orechov), 3-4 lyzice kakaa, javorovy sirup podla chuti.

PRIPRAVA: Do vykonneho mixera dame kokos. Mixujeme asi 10-15 minut (mixovanie casto prerusujeme a zoskrabavame kokos zo stran mixera). Znie to neuveritelne, no po par minutach nam z kokosu vznikne tekutina. Pridame kokosovy olej a datle, ktore sme si pred tym namocili na hodinu do horucej vody. Vymixujeme, pridame kakao a mlete orechy. Ochutname a ak treba, dosladime javorovym sirupom alebo mozeme pridat dalsie odmocene datle, ktore zmes tiez osladia). Ak je zmes velmi husta, mozeme pridat viac kokosoveho oleja alebo trochu vody. Ak vsak pridame vodu, nutellu musime spotrebovat do tyzdna- dvoch, lebo sa rychlejsie pokazi. Ak vodu nepridame, trvanlivost nutelly sa predlzi aj na mesiac (teda ak ju dovtedy nezjete, co sa nam este nestalo).
Dame do uzatvaratelnych nadobiek a skladujeme v chladnicke.

bibistec
23. feb 2016

robím takéto muffinky: sú rôzne obmeny ale buď pohánková múka alebo dr. oetker bezlepkový puding alebo namiesto múky sa dajú použiť mixované orechy ( vlašské, kokos, kešu príp mix) a sóda bikarbóna ochutiť buď len škoricou alebo javorovým sirupom a po upečení do vnútra môžeme dať lekvár príp arašidové maslo alebo sójový puding ( dcérka nemôže mlieko) a môžeme ozdobiť.

bibistec
23. feb 2016

manželovi som upiekla tento koláč:
na korpus: kakao, maslo ( používam vegánske alsan, čiže bez mliečnej bielkoviny), vajcia, vlašské orechy, med, príp. datle
na ozdobu: kakao, sójová smotana, vegánske maslo
suroviny na korpus sa varia ( orechy rozmixujú) potom sa to naleje do formy na tortu a upečie v rúre. po vychladnutí sa ozdobí

lucica
23. feb 2016

Muffiny s čokoladou a malinami

250 g celozrnnej špaldovej muky
2 lžičky vnneho kameňa al. prašku do pečiva
30 g svetlého karobu alebo kakaoveho prasku
½ lyžičky sody bicarbony
230 g čokolády nasekanej najlepsie 70% a viac
3 vajcia
200 g kyslej smotany
85 g cukru - ja som dala xylitol (brezovy cukor), da sa nahradit cukrom s kokosovych kvetov, trstinovym cukrom...
85 g rozpusteného masla, nabuduce skusim nahradiť kokosovým tukom uvidime ako bude chutit
350 g malín

hotacka
23. feb 2016

Ahojte 🙂 posielam vam môj recept Mrkvovo-makový koláč bez múky a cukru INGREDIENCIE
2 hrnčeky
nastrúhaná mrkva
1/2 hrnčekov
mletý mak
1 PL
med
3 PL
olej
3 ks
vajce
2 ks
banán

Banány popučíme vidličkou
Celé vajcia s olejom a medom vyšľaháme dopenista
Pridáme banány
Mrkvu zmiešame s pomletým makom
Pridáme mokrú zmes
Dáme do vymastenej malej zapekacej misky a pečieme na 160 stupňov cca 40 minút 🙂 DOBRU CHUT 🙂

lucica
23. feb 2016

A ešte pripajam jeden chutny recept, ktory maju radi deti. Recept mam od jednej super zienky z konika @nanika79 .
Ale foto je moje. Ide tam celozrnna špalova muka, banany, vajicka, cukor (v recepte je trstinovy, kludne nahradte inym kokosovy alebo xylitol...) olej (da sa nahradit kokosovym tukom), prasok do peciva (vinny kameň), mlieko (može byť rastlinne).
http://vonadomova-recepty.blogspot.sk/2013/12/b...

betka14
23. feb 2016

1 hrnček pomixovanych vločiek, 1 hrnček pomixovanych orechov,2 pl med , 2pl kokosový olej, za hrsť hrozienok a 1/2 pohára kokos. Spravíme z toho zmes a obalíme v karobobom prasku

evulienkaslx
23. feb 2016

Gastanova torta (bez muky a cukru)
-200g gastanove pyre : uvarene rozmixovane gastany mozete dochutit troskou stevie alebo javoroveho sirupu, ochutit podla seba troskou rumu
- 200g mletych mandli
- 3 zltka
- sneh z 3 bielkov
- 100g roztopeneho masla (mozete nahradit napr. kokosovym maslom)
- vanilkovy struk (nozikom zotriet vnutro)
- 15g stevie

Vsetky ingrediencie spolu dobre zmiesame, sneh z bielkov pridavame nakoniec. Masu vlozime do tortovej formy (cca 26cm). Pecieme na 180 st. asi 30-35 min.
Po vychladnuti mozeme poliat cokoladovou polevou (dostat aj bio bezlaktozovu) alebo potriet orieskovym kremom (kupujem v DM bio Schoko-Nuss) 😉

evulienkaslx
23. feb 2016

Nasej Emke k 1. rocku som spravila rychlovecku: podrvila som jablckove keksiky (mozete podrvit akekolvek keksiky podla preferencii, pouzivam casto spaldove bez cukru), na to biely jogurt a nan cucoriedky (hocijake bobulky....) 🙂
Oblizoval sa aj havino 🙂

janeinka
23. feb 2016

robila som uz bezlaktozovu a bezlepkovu verziu brownies kolacika a teda vobec som nepoznala rozdiel oproti povodnemu receptu.
Muku som nahradila kukuricnou alebo mandlovou mukou a pouzila som bezlaktozove maslo.
Mnamka 🙂 Foto nemam... Prikladam vsak fotku citronoveho cheesecaku, kde su ako cesto pomrvene ovsene susienky s maslom a tvaroh s citronom.

katuliena82
23. feb 2016

Pohankovo orechova babovka a kysnuty kolacik z mix bread\pohankova muka 🙂

katuliena82
23. feb 2016

@hotacka mnam, to spravim!

nikenzi
23. feb 2016

BABOVKA BEZ LEPKU A LAKTOZY
3vajcia
50gr trstinoveho cukru
asi 400gr bieleho bezlakt.jogurtu
100gr ryzovej muky
1 prasok do peciva
hrncek oleja
50gr kokosu
lyzicka citronovej stavy
- Vsetko zmiesat a vyliat na vymastenu formu. Piect tolko kolko je to nutne 🙂

anti13
23. feb 2016

Tiež sa pripájam, je to bez múky, mlieka a cukru 🙂 a varil manžel, ktorý stále v kuchyni experimentuje je to v podstate zdravsia verzia fašírky. Množstvo ,,všetko od oka,, hlavne mleté mäsko cca 400 gramov, uvarená ryža cca 200 gramov, vajíčka, sol, trochu čierneho korenia a štipka pálivej papriky a mrazený medvedí cesnak. Všetko spolu zmiešat a šup šup na pečiaci papier rovno do rúry na 180 stupnov C. Ako příloha zeleninový šalátik s mrkvičkou, šalátom olivami a medvedím cesnakom.

petrah3
23. feb 2016

Ked mame chut na palacinky ci lievance, okrem klasickych pripravujeme aj taketo - zdravsie 😊

POTREBUJEME: 2 zrele banany, 2 vacsie vajicka, 7 lyzic ovsenych vlociek, 2 dcl bezlaktozoveho mlieka

POSTUP: vsetky suroviny vymixujeme ponornym mixerom. Cesto by malo byt hustejsie ako klasicke palacinkove cesto. Nechame odstat asi 5 minut. Velku panvicu poriadne rozohrejeme a vytrieme panenskym kokosovym olejom. Malou naberackou tvarujeme na rozohriatu panvicu male lievance, ktore opekame z kazdej strany asi minutu.
Podavame napr. s jogurtom, v ktorom sme rozmiesali dve lyzice tvarohu, lyzicu medu a stavu z citrona.
Dobru chut ☺

ddaamm
23. feb 2016

Moje oblubene raňajky su lievance z mlieka, vajíčka otruby, lanove semienka a vanilkovy protein 🙂 výborné po náročnom cvičení či behu výborné 🙂

magdicka111
23. feb 2016

Jednoducha babovka
Potrebujeme:
5 vajicok
200 g spaldovej muky
Med
Citronova kora podla chuti
Prasok do peciva vinny
Kakao
Olej
Sneh zmiesame s tekutym medom pridame zltka , olej muku a kypriaci prasok Vinny a citronovu koru jednu cast dame do vymastenej a kokosom vysypanej formy. Do zvysnej cast I cesta zamiesame kakao vylejeme a same upiect.

tomaskova
23. feb 2016

Gastanova babovka z dvoch ingrediencii
Je to rychla a hlavne stavnata babovka, ktora ma vzdy uspech. Mozete ju poliat cokoladou. Urcite stoji za vyskusanie!
4 vajicka
250 g gastanove pyre
Zltka vyslahame do penista, pridame nastruhane gadtanove pyre.Ruru predhrejeme na 180 stup.Potom stiahneme na 160 stup. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a jemne zapracujeme do cesta. Opatrne navrstvime do vymastenej a vysypabej formy. Pecieme 30 min.

stancelova2822
23. feb 2016

Čerešňový koláč
Potrebujeme:
14dkg maslo, 16dkg trstinovy cukor, 3 žľtky,1celé vajíčko, 8dkg strúhanej čokolády,5 dkg Strúhanky, 1kl prášok do pečiva, 15 dkg mletých orechov(najlepšie lieskové) a čerešne
Maslo vymiešame s trstinovym cukrom, žľtkami a vajíčkom.
Do cesta primiešame ostatne suroviny a na koniec bielky vyšľahame a pridame trochu mlieka. Vylejeme na vymasteny a vyprášený plech, poukladame naň čerešne a pečieme pri 180 oC.
Môžeme posypať mandlami. (Mozeme pouzit rozne ovocie )

petramaria
23. feb 2016

Toto je taký náš letný koláčik:
Černicový zákusok:

Cesto :
200 g maslo alebo kokosový olej
100 g med
5 ks vajce
60 g bio kakao
250 g orechy vlašské mleté
1 PL bio kukuričný škrob
1 PL vínny kameň (kypriaci prášok do pečiva)

Krém :
200 g černice
100 g med
400 ml sójová smotana na šľahanie
čokoládové hoblinky na ozdobu z min. 70 % bio čokolády

Postup:
Maslo s medom vyšľaháme a po jednom posupne zašľaháme vajcia.Bio kakao zmiešame s mletými orieškami, práškom do pečiva a bio kukuričným škrobom. Sypkú zmes postupne primiešame po lyžičkách k maslovej (kokosovej - ak dávame kokosový olej) zmesi. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
Černice necháme odkvapkať na sitku a potom ich spolu s medom vložíme do hrnca . Necháme zovrieť, varíme asi 3 minúty, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Vyšľaháme sójovú smotanu. Do šľahačky vmiešame vychladenú černicovú zmes. Krém natrieme na korpus a necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny. Zákusok ozdobíme nastrúhanou aspoň min. 70 % bio čokoládou.
Nech vám chutí 🙂

dzanem
24. feb 2016

Cibulkovy kolac. 200 g muky,pouzivam Jizerku,100 g masla,trosku soli,asi 3-4 lyz. vody,vymiesime cesto aby sa nelepilo,dame do chladnicky na chvilu, na vrch dame potom udusenu cibulku zmiesanu so slaninou,struhanym syrom,kyslou smotanou a vajickami.Pecieme na 180 st,45 minut zhruba.

sunsflower
24. feb 2016

Pšenový dezert

Potrebujeme: 1 balenie pšena, ovocie podľa chuti (ja som použila maliny a jahody), kokosové mlieko, ryžový sirup, želatinu, vodu, čerstvú bazalku

Postup: pšeno uvaríme vo vode, keď už je mierne mäkké prilejeme kokosové mlieko a ryžový sirup, a uvaríme domäkka. Po vychladení rozmixujeme na kašu, rozdelíme si túto kašu na dve časti. Do jednej z nich pridáme jahody a rozmixujeme. Do pripravených pohárov navrstvíme bielu kašu a jahodovú kašu. Navrch dáme ovocie a zalejeme pripravenou želatinou, ozdobíme bazalkou. Dáme na pár hodín do chladničky a môže sa podávať 🙂 🙂

ivetkakubko
24. feb 2016

Na Valentína som si vymyslela papaníčko pre mňa a priateľa, základ bol, čo chladnička dá.
Suroviny:
uvarené bezlepkové kukuričné špagety
nadrobno nesekaná cibuľa
nadrobno nakrájaná slaninka
nastrúhaný tvrdý syr
vajíčka
soľ
bazalka
Všetko spolu zmiešame, na panvici rozpálime olej a robíme placky (ja som použila formičku na vykrajovanie :P ) ako oblohu použijeme zeleninku, prípadne kečup (ja som zeleninku pretvorila na srdiečka- uhorka, paradajka, paprika)
Vyskúšajte, je to mňamka 🙂

jacka
24. feb 2016

@janette_tesco
bezlepkova babovka...4vajcia....200g krys. cukor....100ml voda.....100ml olej...220g muka mixB...kypriaci
postup:.. žltka vymiešame s cukrom.........pridame vodu...olej......muku s kypriacim praškom.....s bielkou vyslahame tuhý sneh .....všetko poriadne vymiešať a nelejem do formicky...posypeme cukrom 🙂 🙂

retiazka
24. feb 2016

Na synove narodeniny sme si pochutili na tejto dobrotke 😉Zdobenie sice nic moc,ale obsah bol mnam 😉
Makovo-orechovy korpus
Mlety mak,mlete orechy,vajicka,nastruhane jablcka,med.Plnka vyslahany domaci tvaroch s bielym jogurtom a medom.Ozdobené cokoladou.

minulin
24. feb 2016

Cokoladovo-cokoladova torta bez muky s medom a mandlami 💕 u nas ma velky uspech. Coko Tesco 70% je naj 👌
Recept:
Korpus aj plnka je jedno cesto:
250 g cokolady nad 70%
5 lyzic medu
100 g mletych vlasskych orechov
Trocha masla

Cokoladu s maslom a medom roztopime nad parou
Nechame vychladnut.
Polovicu zmesi vymiesame s vajickami a upecieme na 20 minut na 190 stupnoch.
Zvysnu zmes potom nalejeme na upeceny korpus a nechame stuhnut cez noc v chladnicke.
Ozdobime platkami mandli
Dobru chut 😉

stancelova2822
24. feb 2016

@petrah3 ahoj ja som to dnes spravila a chcela by som sa spytat ci je to robene na teflonovej panvici lebo mne kazda jedna pripiekla , dakujem 🙂

petrah3
24. feb 2016

@stancelova2822 ano na teflonke s hrubym dnom. Ja som ju vytrela tenkou vrstvou kokosoveho oleja len na zaciatku, ostatne lievance som piekla uplne nasucho. Stale to tak robim, nikdy sa mi este neprichytili 😕 ak sa ti prichytavaju, mozno by som skusila panvicu vymastit pred kazdym lievancom..

petrah3
24. feb 2016

@minulin kolko vajicok pouzivas? V surovinach si ich nespomenula...