Nie je obilnina a predsa má rovnaké výhody bez toho, aby zaťažila trávenie.... Už ste počuli o qunioa plodine? 🙂 Jej zdraviu prospešné benefity sú skutočne bohaté a obsahuje skvelé množstvo živín. Už ste ju vyskúšali? Čo na ňu hovoríte? 🙂
no ja som skusala mala som z nej neskutocnu migrenu ( teda z jej vone) preto som ju ani nejedla ale zas manzel a dcerka ju jedli a velmi im chutila a pytalu ju znova tak neviem
privítam tipy na dobré recepty 🙂
skusala, ale nikdy sa mi nepodarila pekne sypka, vzdy bola taka zlepena a kasovita a ked som ubrala vodu, tak ostala tvrda. stala asi 6 eur za pol kila, tak som ju potom uz nekupila. lepsia je pohanka, pseno alebo bulgur, tie pripravim vzdy akurat
Genialna chut, mne to velmi chuti. Ovela viac ako pseno alebo pohanka, ... toto je lahodne a chutne, mnam. Kvoli tej cene ale kupujeme len obcas ...
Vyborna, len draha.
varievame pravidelne, chuti nam velmi!
@moni bola by si, prosím, taká dobrá a napísala svoj postup prípravy. Možno pomôžeme ostatným dievčatám s prípravou. Ja ju vždy dobre prepláchnem vodou, ktorá vrela
@janette_tesco pravdaze ale neviem ci pomozem - mam quinou ktora je uz premyta, takze ju len kratko preplachnem a varim v hrnci na ryzu. davam pomer 1:1.
kupujem aj zmes bulgur-quinoa a to varim vo vode ako cestovinu asi 10min.
..naozaj je jej cena vysoká, ale zbožňujem ju, tak z času načas mám /deti také nechcú 🙂 /
..výborná je takto upravená : http://varecha.pravda.sk/recepty/quinoa-s-avoka...
..zabudla som napísať, že ju vždy prepláchnem vriacou vodou...
aj my sme začali s quinou....kupujem v cz,vyjde lacnejšie.Skúšala som ako len prílohu,ako na sposob rizota ,v kombinácii s nastrúhanou mrkvou a trocha opečené(na sposob čínských rezancov ).Len pri varení má zvláštnu voňu 😀
Veľmi pozitívne skúsenosti, mne chutí 🙂
ano rodila som z nej placku aj ako prilohu som ju dala, akoze nemala az taky uspech lebo ma taku prichut ci ako to nazvat, ale raz za mesiac povedzme sa da 😉 a ked ju zakamuflujete inym chutnym - napr zleeninkou urcite bude mnam 😉 je z tych pseudoobilnym najdrahsia tak preto ju aj moje zname- napr, vegetarianky menej pouzivaju, koli cene 😵
@suve99 ďakujem za recept 🙂 zajtra mám takto tip na večeru
Ja som ju objavila pri príprave príkrmov pre syna, predtým som o nej nepočula a jemu veľmi chutí. Keď na ňu niekto nie je zvuknutý má čudnú chuť, ale práve preto sa synovi snažím ponúknuť čo najpestrejší jedálniček aby si na všetky (hlavne zdravé) chute zvykal a považoval ich za bežné ☺
@janette_tescoy my to mame radiako aj amarant ci pseno ( a ja s detmi aj tu nestastnu pohanku).
Quinoy pripravujem rovnako ako ryzu.
@kim_rossi_stuard chutny preklep. 🙂,-,rodila som.z nej placku. 🙂
@siska53 😀 😀 😀 😀 😀 Ani som si nevsimla 😀 😀
taka rychlovka...uvarena quinoa s tuniakom z konzervy a kukuricou, dcera sa na nu hned vrhla 😀
je vyborna, lahodna.. 😉 jedli by sme ju kazdy den...len ta cena
ja ju pripravujem podla navodu na obale a este som nemala problem. Postup je: preplachnut v studenej vode. 250 ml (1 salka) quinoa zaliat 500 ml vody nechat zovriet, prikryt pokrievkou znizit ohen na min a nechat varit cca 15-18 min, kym nie je voda absorbovana. Odstavit, premiesat s vidlickou a moze sa podavat. receptov je na internete neurekom zvacsa robim ako prilohu miesto ryze, alebo robievam aj studene salaty, kolegyne zvyknu robit muffins, tie som este neskusala ...
Naco ju preplachujete vriacou vodou? To som este nepocula . Quinoa vari ako ryza, mozete skusit dat varit do slepacieho vyvaru, chuti tak velmi dobre.
http://www.onceuponachef.com/2013/05/thai-quino...
Velmi dobry salat. Date zeleninu, nasekanu matu a petrzlen, stavu z limetky.
Ja som z nej mala akurat tak riadne krce v zaludku :(
ja som ju robila v jednej rodine. tiez som ju nepreplachovala. len hodila do hrnca a uvarila. mne osobne to velmi nechutilo same. jedine ako priloha k niecomu.
@bluff dobry napad 🙂 urcite vyskusam
Skúšala, asi ju neviem pripraviť. Nechutila. Mala zvláštnu chuť. Možno je to O zvyku, príklad pohanka 🙂