Zavádzanie príkrmov je ďalšou veľkou zmenou, ktorú s vašim bábätkom zvyčajne absolvujete medzi 4-6. uk. mesiacom. Dieťatku už nestačia živiny, ktoré dostávalo z materského alebo umelého mlieka, a preto je potrebné doplniť ich nemliečnou stravou.
V prípade, že sa o tomto kroku potrebujete poradiť, neváhajte a napíšte nám. Prípadne vyskúšajte našu prehľadnú aplikáciu:
http://www.klub-mamiciek.sk/prve-prikrmy
Alebo si na rovnakom odkaze stiahnite praktického sprievodcu začiatkami v prikrmovaní.
Tešíme sa na Vaše odpovede.
Pekne obdobie?! 😉 Ksichtili sa na mna, ako keby som ich chcela otravit. Krmenie? Nula bodov. Hotove pohariky? Nula bodov. Takze, pekne BLW, vela lyziciek, misiek a najma utierok po ruke a chutnali sami 😉 😀
Tak ja som mala toto obdobie pestre a na nervy, mne trvalo skoro 2 mesiace kym zacal maly papkat prikrmy, velmi ich nechcel. Zacala som mrkvickou pucenou, rozmixovanou, pasirovanou a vzdy spapkal tak dve tri lyzicky a uz ma do ustociek nepustil...... teraz uz papka krasne, ale ked si predstavim ake to bolo tak sa len pousmejem 🙂
Ziadne pekne obdobie, skor tazke casy..uplne prvu mrkvu som pripalila (ano, aj to sa da🙂), potom si mesiac zvykali na lyzicku, neskor vypluvali (ked zistili, ze to ide). Velakrat sa stalo, ze si bez predchadzajucich varovnych priznakov s plnou pusou kychli..ale na druhej strane, ked uz zistili, ze su tam zaujimave chute, papali krasne a cisto - fakt, maloktore dieta je pri jedeni take cistucke ako boli tie moje - proste damy od zaciatku 😅. No aj tak som rada, ze to mame za sebou a uz im mozem servirovat na ich "velkacky" stolik a tesit sa z toho, ze si s jedlom poradia same 😉.
Mamičky, ďakujem za vaše príspevky. Môžete mi aj naďalej písať, ako si spomínate na obdobie prvých príkrmov, ako sa pri tom tvarili vaši drobci?🙂
Tak začínať s prvým príkrmom-väčinou radia, že to má byť mrkva sa má vraj po 1 lyžičke a pomaly pridávať... 😀 Náš Mati zjedol prvý deň hneď 6-7 lyžičiek a tváril sa sklamane, keď viac nedostal a tak od druhého dňa sme začali s takou "normálnou porciou" a odvtedy len obmieňame ingrediencie a pridávame na veľkosti porcie 😀 Zo zeleninovo-mäskových príkrmov spapá absolútne všetko (klop-klop-klop...aby som to nezariekla 😉 Zato ovocie nám akosi nie je príliš po chuti a spapá veľmi máličko. Napr. domácu výživu nespapá vôbec, sladučkú hrušku postrúhanú tiež nechcel - ale Hami Bio ovocie s músli mu chutí - pritom ani nie je nejaké sladké...
ked som zacinala s prikrmami pri mojej dcerke tak to bolo dost o nervy,nechcela ani mrkvu ani zemiacik,ani brokolicu..no proste nic..dost dlho sme s prikrmami bojovali kym nam nieco ako tak zachutilo a v podstate dcera ma 1rok a dodnes nieje velky jedak.. ☹
Ja na to spomínam rada! najedol sa zemiaku tak že nestačil ústa zatvárať(a ja oči otvárať) 😀 čakala som katastrofu ale stal sa zázrak-najedol sa a zaspal(po mliečku nasledovali ešte revy).
zaspal v polosede ruky rozhodené, blažený výraz..
hoci som bolo vybavená podbradníkmi, utierkami nikdy nepľul, nebrindal po celej kuchyni a vždy všetko zjedol 😀 radosť
Pamatam si to,neznasala som to obdobie viac nez dcera a s druhou ma to caka o mesiac☹
Pamätám si, ako dostal prvý krát mrkvičku. Pozeral na mňa štýlom, že: "mama, čo mi to preboha dávaš? Veď to sa nedá jesť. Kde je moje mliečko?" 🙂 Pár dní trvalo, kým si na novú chuť zvykol. A potom postupne sme spolu "objavovali" ďalšie druhy zeleninky ( miloval sladké zemiaky a tekvicu), žĺtok, mäsko, ovocie. Spapal všetko, čo sa doma uvarilo a doteraz nemá problém. Je to veľký jedák. 🙂