Snažíte sa svojmu malému jedákovi servírovať pestrú stravu? Ako sa Vám to darí?

miriam_hami
2. sep 2014

Pestrá strava je nevyhnutná pre zdravý rast a vývoj detského organizmu. Čo najpestrejšie zastúpenie rôznych druhov zeleniny, mäsa i ovocia je dôležitým predpokladom pre vyváženú stravu, bohatú na minerály, vitamíny a iné potrebné látky.

Čo nezvyčajné ste už malému jedákovi ponúkli? 🙂

berenice8
2. sep 2014

Ahoj, moj maly ma 5 mesiacov....co nezvycajne som mu ponukla? myslim, ze pre neho nezvycajna bola prva mrkvicka...podla toho ako sa tvaril, by som to fakt tvrdila...🙂)) a moja ma 2 roky 4 mesiace... pred tyznom prvykrat ochutnala kapary, ked som si ich davala do salatu...mimochodom, aj ten jej velmi chutil 🙂)

adelinkamoja
2. sep 2014

Moja malá bude mat rok a co nezvycajne? hm, asi rozne kašičky - ovsené, jáhlové, pohánkové...batáty - tie lubi a inak som v tomto velmi "konzervativna" 🙂

egyptanka
2. sep 2014

Moja mladsia dnes zbastila plny tanier keloveho privarku. 🙂

siska53
2. sep 2014

Neviem ci nezvycajne,stravu maju pestru-okrem klasiky aj pseno,pohanku,kukuricnu kasu,quinoy,amarant,jacmenne krupy,cvikla,mungo..hokkaido,bataty,ale jedli uz aj zapekane cviklove listy,fenikel ci feniklovu polievku...vselico mozne,ovsenne ci ine vlocky
a chutia im i olivy,maly ich mal 1.x asi ako 13m.-tato dal a chutili mu. Jedine s ovocinkom maju problem,tam viac vymyslaju,skor so zeleninou je mensi problem a minule v ramci ochutnavania surovej zeleniny sme jedli aj surovy karfiol. Ten im chutil. Teraz maju takmer 4,5r. a 29m.
A maly si chodil v zahrade oberat cervene ribezle. To ma prekvapilo,lebo su kyslejsie,na maliny tak nechodil.
Rozne rybicky a syry ani nepocitam.

sense
2. sep 2014

Moja mala neje nic nezvycajne ale zje vsetko co nezje ju okrem sladkosti a cokolady ale tak to ani tak neprekaza, aspon babicky a tetusky a vsetky dobre duse co o mne tvrdia ze dietatu nenukam vsetko (cize aj veci nezdrave) vidia ze mojej dcere take veci nechutia, a ze radsej si schuti zahryyzne do uhorky alebo v zahrade poobera cherry rajciny radsej ako kekse macane v cokolade a veci tomu podobne.

12katka21
2. sep 2014

Ja som minuly tyzden prvy krat robila spenatove listy so zemiakom. Rozmixovala som a pridala som zltko. S malou dusickou som to ponukla dcerke ... prve tri lyzicky vytlacila jazyckom von ale nakoniec zjedla celu misku 🙂. Musela jednoducho najprv ochutnat 🙂

miriam_hami
autor
2. sep 2014

Mile mamicky, dakujem za vsetky vase prispevky. Ako citam, do pripravy jedal svojmu drobcovi vkladate vela kreativity a zdraveho ovocia a zeleninky a to je skvele!🙂

miroslavan
2. sep 2014

Náš malý má pol roka a zatial príliš neexperimentujeme - ale príkrmy sa snažím obmieňať, striedať rôzne druhy zeleninky a mäsa a keď chcem niečo nezvyčajné-siahnem po hotovom príkrme z nejakou chuťou, ktorú doma tak nenamiešam 🙂

sybo5
2. sep 2014

núkam môjmu krpcovi 2 a pol ročnému všeličo z ovocia a zeleniny. Len mi z toho nič nechce. A ani to neokoštuje. A pri tom má vzor doma, mňa. Som zeleninová. Za to nemá problém jesť ovsené vločky aj samotné ), orechy a zo zeleniny mi zje jedine zemiaky a mrkvu. A ešte ju kojím.

zuzkat1
2. sep 2014

Mladsia bude mat 5 mes.takze ta este len mliecko par tyzdnov.a starsej 4,5 rocnej davam uz vsetko ako nam.no z kupovanych davam len ovocne vyzivy inak kase a zeleninove ci masove prikrmy nemaju u mna sancu.

ada510
2. sep 2014

Nezvyčajné môj malý zje všetko zo začiatku mal problém so zemiakom takže som vymislela kombináciu zemiacika a jablkoveho pire a bolo po probléme ja viem čudná kombinácia na začiatok no už máme rok a nieje nič čo by.nezjedol našťastie aj ked občas si omoci piskotu do piesku a vraví mňam mňam čo už je exstrem sme zdravý a šťastný;)

mirka1001
2. sep 2014

Moj bude mat 5 mesiacov a už ochutnal mrkvu, zemiak, bokolicu (ta nechutila), kombinaciu špenát zemiak, mrkva a kuracie, jablkovo bananovu vyzivu, ryzovu kasu

sense
2. sep 2014

@ada510 jaaaj moja tiez kadeco nastrka do pusy ....a najlepsie je ked ju kremujemm po sprchovani a ona sa cela oblizuje kym to este nevsiakne....neviem co jej na tom telovom mlieku chuti....skusala som zmenit aj znacku a nepomohlo....

lulistek
2. sep 2014

Moja dcerka je ako maly zrutik, vsetko spapa. Dokonca ani kysly citron, ci kysla cernica ju nedokazala striast 🙂 Mala uz aj olivy a v pohode. Jak bolo leto, u babky pomaly vyjedla celu zahradu, cez vsetky jahody, maliny, cernice, figy, ananasove jahody, moruse, biele ribezle, vsetko popapala. Este ju cakaju jablcka,hrusky, nektarinky a minikiwi 🙂 Je to nas maly srotovnik.

lulistek
2. sep 2014

@sense nasa to iste, mnam mnam.a hocijaky krem 🙂 aspon sa lepsie vykaka :D

bronia13
2. sep 2014

moje deti zjedia vsetko ci ih nezje 😀 😎 a hlavne mala, kyslu kapustu,huby,.... vsetko co vidia dokonca aj surovu cibulu 😀 😎 zboznuju vsetko ovocie a zeleninu, a take zvlasnte hm asi Japonske susi 🙂 kupim sebe a detvaky vsetko zjedia potvorky male

weru3ka
2. sep 2014

@sense mozem sa spytat ako je mozne tie sladkosti? jamam krsna co ma 2rocky a tolko cokolady a cukrikov no hruza co zje za den....Tak rada by som tomu predisla s malym malinkym ale ako? davali ste jej len zeleninku??)ci sama odseba to jednoducho nelubi:

jajurka
2. sep 2014

@siska53 no s tymi olivami je to nezvycajne, ale aj nasmu malemu strasne chutia, dokonca boli dobrou motivaciou aj pri samostatnych krocikoch 😉 a 1.x ich tiez jedol okolo 13. mesiaca. a naozaj by som neverila, ze tak malemu dietatu budu chutit, a dokonca na prvy sup.. az ked nam ich raz v pizzerii vyjedol z pizze 😀

sabina1975
2. sep 2014

Moja ma 10 mesiacov a v sobotu jedla sulance zo zemiakoveho cesta miluje pecene kura zemiakove pyre a celkove zeleninu a z ovocia preferuje broskyne robila som jej mufiny s mrkvou jablkom a hruskov a hned po "mama" je jej najoblubenejsie slovo ham -mnam

danielka7
3. sep 2014

@miriam_hami neviem síce či je to nezvyčajné,ale ked bola moja dcérka malička-asi tak 2 mesiace,dala som jej olízať citron.Ten ksichtík bol na nezaplatenie 😀.A ešte si aj pýtala 🙂A mne zase rodičia hovorili,že mne cca v tom veku dali ochutnať chilli papriku a mne veľmi chutila 🙂

sense
3. sep 2014

@weru3ka davali sme aj ovocie .dokonca mala obcas aj instantny caj...u nas doma sa sladkosti moc nekupuju takze to nema odkial vidiet. zrejme jej to nechuti, lebo ovocie zje v pohode aj jogurty ochutene i ked hlavne tie kyselsie.dokonca nezje ani chlieb s lekvarom ani med ale sunkou al.salamom nepohrdne nikdy ale to jej zas moc nedovolim. teraz mame obdobie suchy cierny chlieb, suche cestoviny a cucoriedky a hrasok...

sense
3. sep 2014

@lulistek jaj aka som rada ze nie je moja dcera sama co zboznuje kremy ;0)))). i ked ze by mala redsiu stolicu tak to sa neda pivedat.mala aj obdobie ked jej chutil toaletny papier ale to ju presli uz tak hadam aj toto ju prejde.

juliet221
3. sep 2014

jasne . snazime sa niele pre deti ale aj pre seba varit vyvazenu a pestru stravy. nas najmensi jedak nema problem s nicim. zje vsetko co nezje jeho. a miluje bulgur a kus kus

miriam_hami
autor
3. sep 2014

Milé mamičky, dakujem za vsetky vase dobre napady, urcite ste inspirovali vela mamiciek. 🙂 Ak by vam niekedy dochadzala inspiracia, mozete vyskusat Hami prikrmy, ktore ponukaju na vyber az 25 druhov zeleninky a 11 druhov masa vratane ryb. Mozete v nich najst aj vynimocne a chutne druhy zeleninky ako je čakanka, baklažán, cuketa, batáty, zelené fazuľky, a z mäsa teľacie, jahňacie, králika, morskú šťuku, tuniaka či lososa. Zelam dobru chut🙂
http://www.klub-mamiciek.sk/products/view/hami-...
http://www.klub-mamiciek.sk/products/view/hami-...

janka_mamka
3. sep 2014

@sense fu som rada ze nie je moj syn jediny "kremožrut"

sense
3. sep 2014

@janka_mamka ako tak citam mame viacere kremozrutov doma....

renarenca
3. sep 2014

dnes moj drobec papkal polievocku z hokaido tekvice a spraskal plný tanier. Pridavala som do nej mrkvu a zemiak, takze bola husta, taku som mu odobrala a pre ostatných clenov rodiny som ju zjemnila mlieckom.

foolie
3. sep 2014

my máme pomaly 7 mesiacov a papáme domácu stravu varím mu polievočky pyré zeleninové ovocné a skoro všetko z bio potravín od známych z farmy aj mäsko 🙂 dnes sme papali zeleninové pyré s teľacím mäskom a spapkali sme všetko a veľmi mu chutilo každý deň aj na desiatu papáme načuchané na kašu ovocie jablčko,hruška ... zatiaľ spapal všetko 🙂 ešte aj citrón mu chutil 🙂 kupované hotové príkrmy sme ešte neskúšali

jankastubka
3. sep 2014

My sme nezvycajne mali medvedi cesnak na sposob spenatoveho privarku.

zuzana2302
4. sep 2014

Ahoj, no mi musime mať vždy rano ovocnu vyživku s piškotkami mali sme už asi všetký druhy do uk.6 mes., obediky sa snazime mať zeleninove a niekedy aj s mäskom mame radi karfiol,brokoličku, tekvicu, mrkvičku, cuketu, papali sme dokonca uz aj polievocku v ktorej bol hrasok,kel, por a velmi nam chutila..spenatik moc nemusime...