Milí rodičia, ako riešite strach z tmy u svojich ratolestí? Malvínka sa blíži do veku, v ktorom by sa mohla začať báť strašidiel, a ja by som na to chcela byť pripravená. Nechávate svojim deťom v noci zasvietené svetlo, alebo máte iné riešenie?
Tak moja Ema dokým nezaspí tak máme to svetlo , a to svetielko na mojom mobile 🙂 ked vidím že už spinká ta ho už vypnem a sladko si spinká 😉
Má zapnuté malé svetlo, ale to je skôr pre mňa ako pre dcérku, aby som ju po tme lepšie našla, keď v noci mrnká 😀
mi máme svetlo na senzor pohybu v detskej,,,,,neboja sa po tme,len ked chcu na wc,,tak sa báli,ale ked sadnu,zasvieti sa a ja možem kludne spat 🙂
@ludka140281 to je fajn nápad! 🙂
zaspavame pri nocnej lampe, ale kvoli citaniu rozpravok, nie pre strach z tmy 🙂 aktualne sa odvsadial pripomina halloween, a vidim na nom (3), ze je skor nadseny nez bojazlivy.... strasidla ho bavia, ci uz vo forme masiek alebo tienohry na stene 👽 mozno by som mala byt spokojna, ze je taky sebaisty a odvazny... ale jeho nebojacnost zase nahana strach mne 😨
nasa najmladsia dostala pod stromcek korytnacku, co na strop premieta hviezdicky, po nejakej dobe sa to samo vypne 😀
ta Pribinacek lampicka vyzera zaujimavo, len sme pozreli pravidla a sklamane skonstatovali, ze sutaz sa netyka celeho sortimentu - mojim chutia iba Mixik a Piskotik a tie nie su do sutaze zapojene ☹
Starsi maju korytnacku a motylika s hvirzdickami, ktore sa vypnu same po cca 20minutach.. V noci sa moc nebudia, takze to staci na zaspanie.. S najmladsim spim pri tlmenom svetle, asi akoby nam svietilo svetlo z ulice.. Len aby som vedela rozoznat kde lezi..
2 a pol rocny spava v tme (zatiahnem vonkajsie zaluzie) a cez den aj v noci.
Moje baby zaspávajú s nami pri telke a potom sa telka vypne takže spinkanu po tme
Nas spunt spava pri lampicke, co dostal ,,od Jeziska". Nechce bez nej zaspat... A taktiez musi mat pootvorene dvere, ale nie moc, iba na sparinku. Raz mi povedal, ze to aby ked ho zobudi bubak a bude nahanat v izbicke v noci, tak tam strci prstik, otvori si dvere a uteka mame a tatovi do postele.👶
@janica009 myslím, že nemusí 😉 Je to malý šikula 🙂
@masinka tak si koupí tři Pribináčky maminka s tatínkem? 😉 Já si taky někdy dám.. 😇
@katus1406 a nemají z toho pak divoké sny? 🙂
Moje deti vždy zaspávali pri malej lampe. Báli sa tmy. Syn dokonca potreboval, aby lampa svietila až do rána. V momente, keď sme ju vypli, tak bol hore a plakal. Dodnes si necháva malú lampu zapnutú, ale keď mu ju po zaspaní vypnem už neplače... už má 15 rokov 😀
Ako bábätko spávala normálne po tme, potom sme sa presťahovali, to mala cca 16 mesiacov a odvtedy musíme svietiť - už má 8 rokov. Skúšala som v priebehu noci zhasínať, ale má nejaké vnútorné čidlo, či čo, okamžite je hore, vstane a ide si znovu zapnúť lampičku. Takto mám istotu, že prespí celú noc nerušene.
@rakywanda zajímavé, že se to změnilo po tom přestěhování, že?
@radka_pribinacek to veru áno, v nevhodnom období sme jej zmenili známe prostredie, stratila akúsi istotu, predtým spávala sama, odvtedy s nami, v noci sa podvedome budila a pozerala, či sme s ňou, našťastie už sa nám ju podarilo odsťahovať do inej izby, ale to svetlo sa nejako nedarí. už to ani neriešim 🙂
@rakywanda jo, to dává smysl. Stěhování je velká změna!
máme doma lampu na senzor, takže pri každom pohybe sa zasvieti... malý je tak kľudnejší a už sme si zvykli 🙂
Ahoj mali sme pred letom obdobie kedy sa jej lepšie spinkalo v postieľke pri malom svetielku, potom sa to úplne otočilo a museli sme mať tmu No nakoniec spinká v našej posteli a vtedy jej je jedno či je svetlo alebo tma. Hlavne že je maminka pri nej 😍
@jany205 u maminky je prostě vždycky nejlíp 😍 😊
máme 11 a áno svietime malou lampou
zvykla som svietit kym bol hore, ked zaspal, som zhasla, ale teraz prislo prave obdobie strasidiel a casto sa v noci budi, tak mu necham svietit malu nocnu hviezdicku nad postelou.
V zásuvke im svieti jedna malá ledka 🙂
U nas to zacalo pred mesiacom po prichode z porodnice s jeho sestrickou. Rok v noci ked sa prebudil prisiel spat k nam, lenze jeho miesto obsadilo babatko a on si dal podmienku ze bude spinkat sam ale chce svetielko. Tak ma take male intimne v zastrcke 🙂 neviem ci je to strachom alebo cim....
Vsetci spime spolu 😀