Ani vašim nezbedníkom sa večer nechce do postieľky? Poradíte mi, ako na nich?

radka_pribinacek
Moderátor
30. okt 2017

Uložiť deti na večerný spánok dá niekedy celkom zabrať. A to najmä vtedy, keď sa cez deň poriadne rozšantia. Aj Malvínka už pomaly dorastá do veku, v ktorom to začína byť zložitejšie. Maminky, máte nejaké tipy na to, ako deti - ideálne bez rečí - zahnať do perín? 🙂

ivankajar
30. okt 2017

Aktivita aktivita pocas DNA a pravidelny rezim

erikaemkina
30. okt 2017

Ahoj , tak u mojej problém so spánkom nevidím , niekedy jej zapnem rozprávku alebo jej dám hračku a sama od seba , najviac je na to že často ma k sebe volá aby som si k nej lahla , ale tak poviem jej že som pri nej a je spokojná 🙂🙂

nastenka555
30. okt 2017

Dobrý snažíme sa dodržať denný program pravidelný čas na spánok a postup rozprávka zaspievanie pesničiek zhasnúť a späť 😊

janica009
30. okt 2017

Obľúbená kniha či príbeh, pripomenúť, že už aj hračky pôjdu spinkať a treba ich uložiť na spánok 👍😉

anka2103
30. okt 2017

Krasny dnik zelam. Ja som obich svojich loptosov naucila,ze ak poviem hajat,tak zalahnut,zatvorit dvere a spinka sa 😊

radka_pribinacek
autorModerátor
30. okt 2017

@anka2103 tak to jsou šikovní! 🙂

zuzin78
30. okt 2017

treba len pravidelny rezim. cez den nech su deti v pohybe a potom aj sami zalahnu do postielok. 🙂

katkuz
30. okt 2017

Zdravím vsetkých - naozaj to da zabrat i u nas nahnat vsetky 3 deti vecer do posteli. Fungujeme na ritualoch a nekompromisne "zavelim" a ideme 🙂 kedze rano zavcasu vstavame. Cez vikend maju volnejsi rezim a mozu ist trosku neskorsie spat. Najmladsia (cerstve 3 roky) vecer ked pocituje unavu zahlasi: " uz su zasvietene lampy, idem sa obliect do pyzamka" Zatial nezistila, ze sa uz stmieva skor... 😨

radka_pribinacek
autorModerátor
30. okt 2017

@katkuz 😀 to je roztomilé 😊

henikav
30. okt 2017

Zvykneme pred spanim precitat jednu rozpravku, alebo si vymyslame rozpravku (v tomto vymyslani je nas tata najlepsi) a ked nestihame, pustim jej rozpravku v telke s tym ze sa dohodneme ze jednu a vypne sa a ide sa spat. Doteraz ju nenapadlo vyjednavat, aj sama si vypne ak ja zabudnem ze este nieco robim a do minutky spinka, ale musim povedat ze mame stale nabity program od rana do vecera, takze je unavena. A ona je od narodenia spachtosko, rada spinka

siska53
30. okt 2017

@zuzin78 tak to fungovalo,ked boli mali-vylietali sa cez den po vonku a do 21 boli schopni zaspat.. (od 20:00 v posteli).
Teraz cim su starsi,je to horsie, kym maly chodil do skolky a poobede tam.spavali,tak sme.presne vedeli,kedy aj naozaj spal. To darmo bol o 20v posteli, este o 22 bol hore.
Teraz detto a to som myslela,ze ho skola unavi,la aj 3x do tyzdna sport poobede. Lenze on nikdy nepotreboval tolko spanku,ani ako babatko.. Dcerka uz je tiez vo veku,kedy vlastne popoludnajsi spanok uz netreba,lebo vecer nevie zaspat.

U nas je to ako kedy,niekedy zaspia do tej 21 pri citani, inokedy ani to nepomoze.. Ale suhlasim,ze rezim a ritual pomahaju aspon u tych malych urcite..a vecer aspon polhodku pred spankom uz len kludove aktivity. Ja som im velmi dlho spievavala,no potom uz nechceli,tak sme presli nz rozpravky - citanie alebo pocuvanie(ked maminku boli hrdlo).

kupcovci
30. okt 2017

Ahoj my si pravidelne precitame peknu rozprávku,potom im este ,,falosne zaspievam a hned zaspinkaju 🙂

majocka24
30. okt 2017

Jejo pribináčik náš starší 5 rokov problém so spánkom nemal pekne stále spinká od narodenia zato mladší syn ten je živel má 15 mesiacov ale spánok mu je od narodenia cudzí cez den 2 x po 20 minut a aj vecer uteka este z postele kym zaspi aj 5 x utečie 😀 v noci sa budí aj 3 x ale hádam sa to zlepší aj zúbky ho teraz trápia

zuzin78
30. okt 2017

@siska53 @siska53 Moje su uz skolacky,a su v posteli o 20.35 hod starsia a mladsia niekedy aj skor zaspi. proste ju skola unavi. alebo aktivity poobede 😅(jedine v piatok mozu ist spat neskor,ale mladsia aj tak zaspi v rovnakom case. 🙂 )
Ked boli male , isli spat o 19.20 hod,proste si to obidve ziadali, lebo poobede nespali, nechceli ,nepotrebovali to. mohla som ich aj hodinu uspavat a nic, ale takto aspon vedeli,ze o 19.20hod. ich uz caka postielka.
Starsej rozpravam jednu a tu istu rozpravku od jej 3 rokov ,vymyslela som si ju na dovolenke v Chorvatsku a bez tej rozpravky nezaspi. 🙂 Mladsej pred spankom citam .

karolin2
30. okt 2017

Pekný deň prajem, u nás ten istý problém, ťažko zaspávajú, ale chybu vidím v sebe, že som nestanovila presne pravidlá hneď od začiatku.

angelikaaa123
30. okt 2017

Ja mojej stále hovorím: pozri vonku je už tma, už psík spinká, aj mačička spinká, aj (vymenujem jej obľúbené rozprávkové bytosti) spinkajú a to potom už aj ona chce ísť spať.😴

miskaamatko
30. okt 2017

Ja uz mam sice trojrocneho synceka,ale doteraz je zaspavanie tazky oriesok...v poslednom case si obľúbil rozpravku.o červenej čiapočke..tak tato rozpravka.ide u nas dokola,pokial milostivy panko nezaspinka

siska53
30. okt 2017

@zuzin78 tak u nas maly od 3r.vobec nespal (az opat v skolke),predtym tak 2-3x do tyzdna ano, ale aj tak skor ako o 21 zaspal len vynimocne.. Oni su nejak tak obaja nastaveni,ze az okolo 21.. Skor som robila,co som mohla,ani za pana..
A teraz posledne mesiace je to len horsie,fakt ani ta skola,ani sport.. Dufam,ze zspon mala,ked v druhom polroku uz budu len oddychovat,zaspi skor.. Ona este cez vikend,ked cez den nespi,tak zvykne zaspat skor.. Akurat je rano problem ich zobudit,dlhsie to trva, este prednedavnom maly vstal v pohode,to je jediny znak,ze je unavenejsi.
Ale ani mna mama nevedela uspat skor ako o 21,dokonca velmi dlho az o 23som zaspavala,detto sesterka,tak este o 1 len ledva zaspala a o 6 uz hore. Ale ona je doteraz hyperaktivna a nepotrebuje az tolko spat (to ma po svojej tetke).

simca06022011
30. okt 2017

Moja dostala na prve narodeniny maly cd prehravac s radiom a okupe sa, pusti si rozpravku lahne.. a vacsinou spi skor ako poriadne zacne... unavena je, aj ked je rozblaznena a tvrdi ze nechce ist spat. Proste musi, do pyzama s nou, lahne sa a kym pridem.. spi.

sense
30. okt 2017

....pravidelny rezim a bez vynimiek....vela pohybu na cerstvom vzduchu a malo cukru....

cupakabricka
30. okt 2017

ahojte 😉 izabellka bude mat dva rocky. chodime vela vonku a ona je dost hyperaktivna..furt nieco vystraja takze veecer je uz unavena... a ak vynecha poobedny spanok tak zaspinka aj o siedmej... niekedy si uz aj sama ide po prezleceni do postielky lahnut a caka na mliecko... ale musi ist aj macko do postele s nou a zapinam jej loptosa z billy.. jej spinkacik je ponozka 😀 takze ta nesmie tiez urcite chybat. 😘😀
loptosa vypinam hned ako zaspinka a nechavam jej svietit len LED svetlo v zasuvke. zaspava vzdy do tej 20.00 max.20.30hod.
zvykne prespat celu noc max.s jednym prebudenim. budicek mavame medzi 05.00-06.30:wink::unamused:

radka_pribinacek
autorModerátor
30. okt 2017

@majocka24 ano, to známe - když rostou malé zoubky, tak je to se spaním o dost horší 😀 Ale nedivím se, musí to být hrozně nepříjemné..

lener
30. okt 2017

U nas funguje, ked som s detmi v posteli a jedna ma drzi za ruku a druha za nohu😀 az vtedy zaspia.

lenko
30. okt 2017

moji obaja majú poruchy spánku a to súvisí aj s ich problémami, starší PAS, mladší ADHD. Obaja majú aktivity počas dňa. Starší má ale nočné desy, mladší nočné mory. Pri zaspávaní som pri nich, zaspia medzi 21.00-21.30, ale v noci sa budia. Tiež majú svoj režim, ináč by mladší nešiel spať ani o 22tej.

sashenocka007
30. okt 2017

Aká aktuálna téma, ono u nas nieje problem dostat syna do postele ale zariadit to aby uz odtial miliónkrát nevybehol. Naveceria sa umyje a ide lahnut.
😝 zacne to tym ze je este smädný, potom sa mu da cikat a zakonci to tym ze sa spyta a uz som nieco jedol lebo som nejaky hladny. Nasleduje cesta ku chladničke a 5 minut do nej pozera a nakoniec si vzdy vyberie to isté pribinacik ale príchuť je kazdy den ina 🙂 a po tomto rituale sa koze ist spokojne do postele.

orieska325
30. okt 2017

@siska53 ahoj ja mam doma to iste..syn ma 4 roky od babatka bol nespajko.v roku spal 1h za cely den..teraz co xhodi do skolky..staci ze tam spi 10-15minut a nezaspi skor ako o 22.00.to je jedno od kedy je v posteli dakedy skusala som aj o osmej..zaspal o pol 11stej..ani pohybe nepomaha..dokaze sa bicyklovat behat to je jedno kolko..je ako prepetum mobile..a dcera.1r..to iste..

fadama
30. okt 2017

moj 9r.chodi spät tak ako my. No ako som si ho naucila tak mám..

radka_pribinacek
autorModerátor
30. okt 2017

@sashenocka007 to je ale malý fiškus 😀 ❤️

makovicka8
30. okt 2017

Veru tak rezim ma velky vyznam od narodenia to robime rovnako vecera kupel kakao alebo mlicko vo flaske aj ked ma uz 3 roky a potom citame rozpravky a ide sa spinkat

mili78
30. okt 2017

U nas zatial zabera par pesniciek s Fihou Tralala a potom biely šum...uvidime dokedy 🙂