Niekedy si pred spaním nečítame alebo neprezeráme knižky, ale radšej spievame. Máme radi klasické uspávanky, čo vy? Dajte nám tip. ☺
@jany205 taky si dosazujeme do písniček Malvínčino jméno (nebo jména našich koček 😀 ), je to zábava ☺
napríklad :spí bábika zavri očká, čaká ťa už postieľočka, spinka zájčik, spinka vláčik, spinka lopta, spinka macík, aj slniečko pôjde spať, nebude sa s nami hrať
Dobrú noc
Mojich rusilo aj citanie aj spievanie, obaja potrebuju ticho a tmu, zacinala som pesnicko cierne oci chodte spat, ale namiesto ciernych som spievala modre, kedze obaja maju modre ocka....
My spievame "ej pada, pada rosicka, spali by moje ocicka, spali by moje, spali by tvoje, spali by oni oboje, .....
Alebo "cierne oci chodte spat."
Niekedy vsak na chlapcov najviac zaposobi taka tahava melodia z pesnicky "paslo dievca pávy".
Pri tejto zaspia do minuty.
🙂
@majulino někdy naše malá nemá náladu ani na zpívání - zacpává mi ústa rukou a okřikuje mě "ne ne" - nevykládám si to osobně 😂😂
@radka_pribinacek Najkrajsie su od Podhradskej ;) alebo od Katky Koscovej ;) tie unas prave frcia ,;)
Nepočuvame starší ked bol menši tak sa toho bál už sme sa k tomu nevrátili ale možno vyskúšame 😍
Asi nemám hudobný sluch, pretože sa pri väčšine uspávaniek rozplače... 😏 tak radšej si uspávanky recitujeme 😝
Niekedy som prekvapena z malej ked tak pred spanim lezime a ona sama zacne spievat, samozrejme, ze nevie vsetky slova a splieta vsetky pesnicky do jednej. Potom si aj spolu vymyslame slova... ale najviac sa jej paci, ked miesto mena, alebo postavicky poviem jej meno Magdalenka.. vtedy sa zacne usmievat od ucha k uchu... na nezaplatenie...😂😍
🙂 Poskladala som jednu pesničku pre drobca o malom slonovi, čo býva na strome 😀 Ale zaspievame si aj uspávanku od Fíha, ale keďže viem iba prvú strofu, malej to vôbec nevadí 😉 Dlho som jej nespievala "spinkaj spinkaj hviezdička", tak môžem sa opäť činiť 🙂
Už od narodenia obe moje deti mám tak naučené, že keď išli spať, cez deň alebo v noc, som im spievala úvodnú pieseň Macka Uška. Teraz sú väčší a pred spaním si čítame rozprávkovú knižku.
Moje deti majú radi uspávanku Spi bábika. A keď staršia nastúpila do škôlky tak sa tešila že pani učiteľka im spieva našu uspávanku.
Moje detičky sa modlia anjelicku,,,ďakujeme za veci, nespievame, no bez amen ani nezaspia....
u nás sa nespieva, malú kojím, a syn s ockom čítajú knižky
Pekny den prajem, neviete niekto ci je na internete ,,Slonia uspavanka,,??Neviem ju najst som zufala :/
Aj my si radi spievame a hovoríme básničky. Najlepšie sú tie klasické a keďže mám doma Karolinku tak si spievame : " Hajú hajú hajušky, nemáme dve Kajušky, iba jednu Kajku máme, nikomu ju nepredáva" To je veľká sranda a kopec ďalších poznáme. To by bolo na dlhoooo 😍