Súčastne mobily ponúkaju na prvý pohľad dobre fotoaparáty. Skusme sa porozpravať aké mate skusenosti s fotenim mobilom oproti kompaktu.
Ale aj tak,...je to len docasne riesenie, kym nekupime novy fotoaparat..lebo len predsa...fotak v mobile nema ani tolko funkcii ako kompaktny a aj ked su fotky celkom kvalitne, oproti fotkam z kompaktneho fotaku vidno rozdiel :/
ja mám samsung s5230 a pekné fotky mám len pri dobrom osvetlení.. v interiéri je na fotenie málinko použitelny.. tiež je 3,2ka, aj mi chvíľu trvalo, kým som si našla ten správny postup pri fotení.. a neviem, či robím chybu, ale vždy si musím nastavovať ukladanie nových foto ručne na pamäťovú kartu, ked si fotky stiahnem do pc.. je to dosť otravné..
my mame doma 2 fotaky. Zrkadlovku Canon eos 450,digitalny Canon sx 200 IS ale najviac sa aj tak pouzivaju fotaky co mame v telefonoch.Manzel ma Nokia N8 a ja Nokia N900
môj mobil momentalne fotí lepšie ako fotoaparat ktory mame doma 😀 nehovoriac o mužovom telefone ten ma sony ericsson vivaz ten robi fakt dobre fotky, ak by sme investovali do noveho fotaku bola by to zrkadlovka a asi by bola dosť draha no, ale na to teraz fakt nemame
@benne Dobry den, ak Vam mozem poradit s ukladanim fotiek v Samsung S5230 tak si treba nastavit v telefone do akej pamate sa budu fotky standartne ukladat. Skuste nasledovne. V telefone stlacne menu / nastavenia/ pamat / predvolena pamat / kamera / a tu si zvolite kde sa budu ukladat fotky bud do telefonu, alebo na pamatovu kartu. Urcite by vam radi pomohli aj v nasom novootvorenom Samsung zakaznickom centre 😉
http://www.samsung.com/sk/support/customercare/...
@samsung_tomas výborne, ďakujem.. som sa nahľadala tohto nastavenia 😵 😵 mám len anglické menu, tak akosi mi "default" vždy ušlo 😅
predvčerom odfotené s mojim mobilom.. síce som ani nevidela na displej, či som dobre odfotila (kvôli slnku), ale doma som bola prekvapená, že až veľmi dobre som odfotila 😀 😀 😀
S tymto mobilom (Samsung gts 5230) sa robia naozaj fotky najlepsie len vonku. ked fotim doma, tak vacsinou si fotky este musim poupravovat v nastaveniach aby vyzerali lepsie (jas, kontrast, farby..) ale aj tak sa fotime vacsinou vonku, takze v tomto az taky velky problem nevidim. No ale aj ked sme mali funkcny digi.fotak, malokedy som ho mala vonku zo sebou, takze tak ci tak som fotila mobilom 🙂
@adriana1712 Fotenie s mobilom povacsine pripadov nepostacuje, aby vase fotky boli podla vasich predstav. Preto je nutne dodatocne upravovanie. Velmi dobrou alternativou je malicky fotoaparat Samsung ST30. Jeho velkost je prirovnatelna k velkosti kreditnej karty s mnohymi fukciami. Poradi si aj s podmienkami kde nieje az tolko svetla nakolko ma tiez stabilizaciu obrazu co telefonne fotoaparaty nemaju. http://www.samsung.com/sk/consumer/camcorders-a...
@samsung_tomas ahoj Tomaš, dostala som na vianoce fotoaparat Samsung ES30. Potrebovala by som radu. Neviem, či nemam chybny kus, pretože urobím 5-10 fotiek a vybijú sa mi uplne nové baterky. Už som ich menila vela krat, rozne. Aj nabíjatelné.
A este sa chcem opytať, ja fotím na automat, nemam vela času s nastavovaním a každa fotka je rozmazana. Uprimne, tento fotoaparat ma velmi sklamal. Ja som si ho nevybrala, mala som predtym tiež taky maličky inej značky a s tym sa mi fotilo lepšie, ale spadol na zem. Viem že to nie je ten z najlepších a najdrahších, to mal byť len taky kabelkovy, mame doma este digitalnu zrkadlovku.
Dakujem za odpoved
ja fotim aj fotakom aj mobilom Samsung galaxy S a s fotkami so spokojna. ak zabudneme zobrat fotak, alebo na momentky tak na to jje mobil uplne super 🙂
Ja mobilom nefotim.....mam HTC wildfire a teda fotky su nic moc....stale nosim v taske kompakt Canon Ixus 210 a mame este zrkadlovku Canon 60D 😉
@hviezda22 Ahoj, v pripade, ze sa ti tak rychlo vybijaju baterky vo fotoaparate Samsung ES30 odporucam navstivit nase novo otvorene "Zakaznicke Servisne centrum Samsung", kde ti ochotne pomozu vyriesit problem. http://www.samsung.com/sk/support/customercare/... (spolu aj so zarucnym listom, alebo dokladom o zakupeni). Pokial su fotky rozmazane odporucam zapnut blesk. A fotky by mali byt krasne ostre.
ja si myslim, ze bezny clovek - spotrebitel az tak vela od fotoaparatu neocaka a zachyteny moment je pre neho cennejsi ako jeho kvalita a preto mu staci aj fotoaparat v mobile. Skusenejsi fotograf vsak od fotky ocakava ovela viac a tak vie, ze kvalita snimky z telefonu a kvalitneho fotoaparatu sa nikdy neda porovnat 🙂
@samsung_tomas dakujem za odpoved.
mne nahradza,žial mala som drahy Olympus a starši syn ho hodil na zem,a napriek tomu že bol kovovi,skrivili sa dvierka na objektove,tak stochu haproval pri otvarani a nakoniec sa ulomil hačik na dvierkach a len oprava by vyšla 100e v servise,kedže sa to ako naschval stalo po 2roč,zaruke
momentálne mam super fotak na mobile - N6220C 5mpix, fotil hadam lepšie ako ten olympus,ale zas bol asi 10x v oprave kvoli zlyhavaniuživotných funkcii 😀
ale nemožem sa stažovat , aspon že foti a celkom pekne občas ,aj ked -fotak je fotak,kým nastavim mobil,tak je niekedy po funuse
mobilom nefotím vôbec. máme fotoaparát Sony a fotky má pekné... nefotíme nič extra, len bežné foto - deti, rodina.. ale už má svoje odžité, takže zvažujeme kúpu nového. 🙂 alebo že by sa nám podarilo vyhrať tu v súťaži 🙂?
@upomienka zapoj sa do sutaze a co nieje moze byt 😉
@samsung_tomas zapojili sme sa. sútažime v meste Trnava 🙂
@upomienka tak prajeme vela stastia
Mám 2 foťáky, analógový Canon a digitálny Panasonic, no napriek tomu mám skoro naviac fotiek v mobile 🙂 O kvalite radšej pomlčím, tu ide o dačo iné...
Tá rýchlosť, akou sa mi tu moje dvojičky predvádzajú mi totiž nedáva šancu omýšľať, ktorý foťak do ruky vziať a čo tam nastaviť....
Už som sa s maminou dohodla, že jej posuniem digitál a zvažujem niečo naozaj malé, kompaktné...no som náročný spotrebiteľ, ale čo som pokukala tento samsung EC-PL120, zaujalo ma to 🙂
Skúsime elektro v Žiline...dúfam, že zajtra na súťaž ešte nie je neskoro 🙂
@samsung_tomas aj my sme sa s radosťou zapojili v Rači... špeciálne kvôli tomu sme si tam spravili výletík... 😅
ale nevšimla som si tam to najhlavnejšie-cenu toho foťáku 😅
koľko vlastne stojí....
hoci, my ho plánujeme vyhrať 😅 😵 , nie kupovať
ale aj tak ma to zaujíma... 😅
ale teda k téme, aby som sa vyjadrila...zatiaľ žiaden z fotoaparátov na mobile neurobil také fotky, ako klasické (resp. digitílne) fotoaparáty (hoci mužov nový mobil HTC fotí krásne, ale len vonku 😒 )...ja jednoznačne nosím so sebou vždy aj foťák, kdekoľvek idem (aj preto už dosluhuje 😝 😉 )
@kablika Ahoj Kablika 🙂 este nieje neskoro, drzim palce pri foteni s rodinkou 🙂
ja zial fotim len mobilom,vonku sa celkom da ale ak sa spoja vsetky mraky a vonku je vsetko mozne len nie slnko-mam smolu.na fotkach vtedy nevidno ci je tam dcera alebo ja a obodkovany sme ciernymi fliacikmi ako pri nejakej chorobe 😀 😀 😀 takze u nas sa foti len ked je svetlo a slnko 😀 😀 😀 pridavam 2 fotky na porovnanie 😀 😀 😀 umelecky zazitok 😀
Dobry den 🙂 nakolko nam sa digitalny fotak pokazil, momentalne fotim len mobilom (Samsung gts 5230 star). Som s tymto fotakom v mobile spokojna, robi pekne ciste, ostre fotky (3,2 mega pixelov) . 🙂 🙂