Dostali ste niekedy ako celá rodinka darček práčku? Ak nie, čo tak si ju zaželať?

samsung_tomas
Moderátor
24. nov 2017

Dostali ste niekedy ako celá rodinka darček práčku? Ak nie, čo tak si ju zaželať? Akú by ste potrebovali.

katka9985
24. nov 2017

Ja si veľmi želám novu pracku,lebo tá naša 12 ročná babka už dosluhuje a už len čakáme kedy doperie posledný krát. Uz je stará nielen navonok,ale zvnutra- hučí ako vlak. A keďže pri troch chlapoch periem každý deň, takže ma čo robiť. Nová práčka by potešila nielen mňa ale určite celú našu rodinu

deti95060810
24. nov 2017

koho by nepotešila...aj tá moja už má asi najlepšie roky za sebou, bola kúpená v roku 2000.... Pri 4 deťoch si už svoje aj odslúžila.... Ešte stále ju máme, ešte nemáme za našu starú dámu náhradu...

bosorkabb
24. nov 2017

Ja doprajem iným,takym ktorý potrebujú ale nemôžu si ju dovoliť. A takých je na svete veľa, určite aj tu na MK.
Ja pracku mam aj so sušičkou a som maximálne spokojná. Je nová nemá ani rok.

lubina
24. nov 2017

Urcite by potesila, ale ziadnu sme ako rodinka nedostali. Chcela by som veru novu a najlepsie aj so susickou 😉

gabca888
24. nov 2017

keďže sestra kupovala novú, dočasne sme si preniesli jej starú, tak v podstate sme dostali práčku 🙂 síce starú, ale funkčnú, hádam vydrží ešte dlho nech nemusíme kupovať. 🙂

helenina
24. nov 2017

Krasne,len tak si zazelat?😊Tak ja si ZELAM novu pracku 😆😃Lebo ta stara by si zasluzila ist na dochodok... pri 5 ludoch som ju vytrapila myslim uz dost😉😉

3009
24. nov 2017

Aj ja si želám novú práčku, lebo tá moja stará už by mala ísť do svojho dôchodku.

ejuska79
24. nov 2017

Ja si ju želám.. ale pre moju mamu, má už starú, darovať jej pre finančnú situáciu nemôžem, tak by som jej ju dala..ja mám dvojročnú, takže nepotrebujem...

kvetinka75
24. nov 2017

no aktuálna téma u nás doma. Stará pračka už dožíva, tak tento rok určite bude ako darček nová pračka. Pomaly sa obzerám po ponukách.

ikuska
24. nov 2017

Novú práčku by som rada venovala mojim rodičom, lebo už im dosluhuje tá mnoho ročná, tak by sa maminka isto potešila.

monika_k
24. nov 2017

Ja by som mamine a tatinovy..... ich stara pracka uz nema sil dalej pracovat... a ja mam uplne nervy ked som u nich na dovolenke a musim si davat prat v tej haraburde veci 🤪

lalinko2010
24. nov 2017

Práčka ako darček? Možno ja som nejaká čudná ale nechcela by som dostať na vianoce spoločný darček pre rodinu PRÁČKU.

Potrebovala by som novú práčku, ale túto čo máme sme dostali ako používanú, menili sa ložiská ale perie ako nová, a môže mať cca 10 rokov.

marecek1
24. nov 2017

So súrodencami sme kupovali práčku ako vianočný darček rodičom. Hlavne mamina mala veľkú radosť, jej práčka už dosluhovala.

Aj mňa by potešila nová, či už pod stromčekom, alebo len tak, tiež tá moja už perie dlho, chcelo by to vymeniť ju.

marusik
24. nov 2017

my sme mali raz taký strašný rok, že všetky spotrebiče sa nám postupne kazili. Najprv umývačka, potom kotol, komín sme museli meniť, vysávač, ponorný mixér, bojler na teplú vodu, potom práčka a keď som sa pýtala, či nám ešte niečo funguje, pokazila sa nám chladnička s mrazákom. Našli sa však dobrí ľudia, ktorí nám podarovali síce staršiu, no funkčnú chladničku s mrazákom i práčku... ďalší dobráci nám to priniesli cez celú republiku až domov... Práčka nám už ale nestačí, má malý bubon, perieme denne, lebo v dome žijeme siedmi - rodičia+starí rodičia + tri deti, a perieme látkové plienky...

jvlo
24. nov 2017

Aj ja si želám novú práčku, myslím,že to je darcek, ktorý by potešil každú rodinu ❤️

fefe123
24. nov 2017

aj ja si prosím jednu... nie pre seba ( ja mám novú), niekomu by som ju podarovala, tomu, kto ju veľmi potrebuje....❤

brunkova
24. nov 2017

Nam by sa veru tiez zisla do noveho domceka. Kazdy by sa potesil takemu krasnemu darceku. Nie kazdy si moze dovolit na Vianoce taky drahy darcek.

fokuska
24. nov 2017

@samsung_tomas Nedostala a ani by som nechcela. Pracka nie je darcek, ale nevyhnutna vec v domacnosti.... tiez si ako darcek nekupujeme zehlicku, varnu kanvicu, hrniec, chlieb, cestoviny... 🙄

katusikkk
24. nov 2017

@fokuska
My si zas bezne kupujeme aj spotrebice.Keby som videla ze mame odisla pracka a perie na rukach,tak sa surodenci poskladame a k sviatku jej kupime pracku.Otcovi som uz teraz kupila novy hriankovac na vianoce.Minule sa mu pokazil a viem,ze nic mu neurobi vetsiu radost ako jest na ranajky jeho oblubene hrianky s cesnakom.A este mu tam pridam teda aj za kilo toho cesnaku..
Pred rokom dostal kanvicu.A mimochodom su rodiny ktore by boli vdacne aj za balicek cestovin😕

nakupy11
24. nov 2017

co tak darovat ju detskemu domovu alebo domovu dochodcov.Mysliet aj na druhych,nielen na seba

fokuska
24. nov 2017

@katusikkk Aj my by sme mamke pracku kupili, ale preto, ze ju potrebuje, nie ako darcek ku sviatku.
Nemyslim to v zlom a nenarazm vobec na to, kto si co moze dovolit.

Darcek pre nas znamena nieco "vnyimocne" v tom zmysle, ze je to presne pre toho cloveka, nie balik kozmetiky co mozes darovat hocikomu. Nieco po com sme velmi tuzili, alebo sa to tak trafi do vkusu ze to urobi velku radost - a to kludne vlastnorucne nakresleny obrazok, alebo doma vyrobene "kupony" - na masaz napr., alebo akakolvek malickost, ktore je darovana preto, ze mi na druhom zalezi, ze ma potesit.

Preto veci ako spotrebice, potraviny a pod. pre mna nie su darcek - su to veci potrebne pre zivot. Keby som mala darovat nieco takej rodine, ktora je vdacna za balik cestovin, tak by dostali cely balik potravin a k tomu nieco, nejaku malickost, ktora by jendnoducho bola nieco "vynimocne" v zmysle, ze to nie je bezna vec, ale nieco ozaj specialne darovane pre tu osobu, pre radost.

amyqce
24. nov 2017

Máme dosluhujúcu pračku, zakaždým sa modlím, nech neperie naposledy, dosluhuje nám aj myčka (už týždeň čakám servisáka a umývam ručne) a aj televízor, pokiaľ ten darček dodá domácnosti pokoj a stav funkčnosti, je to tá najlepšia voľba. Mne ku šťastiu stačí, aby pračka brala aviváž a nemusela by som prať na dvakrát s preplachovaním, periem 2x denne. Šťastná mama/šťastná rodina. 😇
Šťastné a veselé 💃

ludka140281
24. nov 2017

taký hodnotý dar som nikdy nedostala,,naša je síce stará,ale ešte zatial služi....už rok si šetrím na sušičku,,,,,snád sa dočkám❤...očakávame tretiu dcerku,takže prat a sušit budem každý den....taka zo sušičkou by sa u nas ihned uchytila😉

janickacrazy
24. nov 2017

@samsung_tomas No my máme pomerne zánovnú práčku, takže momentálne nepotrebujeme, skor by sa zišla tá sušička, kedže máme 3 deti a ja periem skoro každý den. 🌞

lucka227
24. nov 2017

My máme práčku ešte ako svadobný dar 😁 čo je 9 rokov skoro a už to na nej vidno.dosť zapácha aj keď ju umyvam,vyváram octom a nikdy nezatváram.Perieme veľmi často lebo obe deti majú ekzem ale čo už.musíme vydržať.Keby som mohla napísať Ježiškovi,určite by to bola práčka s nejakym detským programom ❤

jantato
24. nov 2017

nikdy sme pracku nedostali ako darcek, nasa pracka ma cca 2-3 roky ,tak snad este vydrzi. Keby mozem a mam to stastie vyhrat,tak by som ju velmi rada vyhrala pre brata so svagrinou,maju onkologicky choreho syna, dva krat vratena leukemia a momentalne je na tom ok a pevne verime ze uz sa ta hnusoba do tretice nevrati. Cize ked tak ,tak tento darcek v podobe pracky by som venovala bratovej rodinke. dakujem 🙂

elka7
24. nov 2017

Želáme si k Vianociam pračku, takú ktorej by fungoval zásobník na prací prach a mala nižšiu spotrebu elektrickej energie 😊 Keďže v našej starej už zostáva všetok prací prostriedok v zásobníku, musím ho dávať priamo k prádlu.

slzinka23
24. nov 2017

Taký hodnotný dar sme nedostali, no veru by sa nám nová pračka zišla, lebo tá, čo máme už má dosť ročkov, aj to sme si ju kúpili len z inzerátu, keďže na novú sme nemali dostatok financií. A pri našich troch večne zababraných detičkách je práčka nevyhnutnou súčastou našej domácnosti. A ak by som si raz naozaj mohla priať práčku, tak by som chcela práčku so sušičkou a takú, kde sa dá oprať viac než 5kg prádla. 🙂

leenkaa2014
24. nov 2017

Ja si želám práčku nie pre svoju rodinku, ale pre mojich rodičov. Práčku majú už dlhé roky tú istú, snažia sa, ale ako dôchodcom nikdy na novú nezvýši a pritom babka tak moc túži po práčke s 1200 otáčkami😀