Do čoho zvyknete investovať viac peňazí, než obvykle? Považujete túto investíciu za správnu a premyslenú?
No najvacsia polozka - potraviny - deti s toho rastu, potom byvanie - deti tu vyrastaju, my tu zijeme, proste to musi byt pekne, kvalitne, moderne, spotrebice ano tiez, lebo bezia pri 6 ludoch x-krat castejsie ako v inych domacnostiach, dovolenky chodime tiez, ale neberiem to ako highlight, ono je jedno, kde sme, hlavne spolu... prave letecke dovolenky s batozinou pre tolko ludi a prepravou na miesto su moja nocna mora momentalne 😂
@samsung_tomas cestovanie, zazitky a taktiez zveladovanie interieru domu.
Cestovanie 🙂
Do vzdelania. Vlastneho i deti. A ano, povazujem to za vynikajucu a premyslenu investiciu.
Cestovanie urcite neberiem ako prijoritu lebo podla mna su to zbytočné vyhodene peniaze, investujem do zveladenia interiéru domu a dovolenka moze byt aj na slovensku.
@andrea400 akože nemám z toho nič ... mám zážitky, spomienky, som s rodinou ... to žiadna predražená materiálna vec nenahradí. Aj moje deti su také, ked sa pýtam, čo by chceli na nejaký sviatok, tak povedia, že výlet 🙂
Do domácnosti kupujeme veci s rozumom, niečo v strednej cenovej hladine, nie najlacnejšie na trhu a overenú značku v energetickej triede A+ No neplatíme viac, ako je potrebné.
do vzdelania, zdravia (napr. fyzio cvicenia, agility so psom) a zazitkov, dovolenky mimo domov uz moc nie, dako som sa ich za tie roky prejedla - ale kratkodobe vyletiky v normalnom dosahu autom, to uz ano! Investicia je to super podla mna 🙂
@andrea400, tak ja zase idem radsej na dovolenku s muzom a detmi, kde zo spolocnych zazitkov profitujeme este roky ako z kupovania materialnej veci, ktoru mozem uprene sledovat ako jej hodnota systematicky klesa. Ale to cestovanie a vylety si dovolime az po zaplateni slusnej skoly a vzdelavacich aktivit pre celu rodinu. Zariadenie bytu, auto, spotrebice a spol su az na uplne poslednom mieste (aj ked ich samozrejme kupujeme a vyuzivame, ale je mi uprimne ukradnute, ci jazdim na Dacii (no dobre, to som prehnala)alebo na Rolls Roycei alebo ci je moja sedacka znackova z Norska alebo raroha z Ikei (ehm, to som tiez prehnala))
@hettinka Úplne s Tebou súhlasím 🙂 Nič nenahradí čas strávený s rodinou, zážitky, spomienky, dovolenka...nemusí byť luxusná, stačí aj opekačka v prírode. Materiálne veci, aj značkové a kvalitné sa časom pokazia, ani dom nebude vždy supermoderný...my ho máme, som rada, že bývame a postupne si ho vari aj dorobíme. Ale určite by som nevrážala peniaze len do bývania...
Najviac investujem do deti a do vsetkeho co sa spaja s detmi od oblecenia az po vzdelanie. Investujem do kruzkov o ktore sami maju zaujem, do kniziek davam dost vela penazi,lebo dvaja starsi citaju od nevidim do nevidim a nestaci im uz ani miestna kniznica. Co sa tyka dovolenky tak my si moc nenavyberame. Zijeme v zahranici a financovať cestu na SK je dost nakladne pre 6 clennu rodinu. Ini za tie peniaze idu na Mallorcu a podobne destinacie takze u nas za tie peniaze ideme babke do zahrady 😀 ale tiez mame all inclusive 😀
Inak raz do vzdelavania deti mozno budeme investovat vela - ale momentalne je to zanedbatelna polozka aspon pre penazenku.. tu treba investovat skor vlastny cas a venovat sa..
Do topanok svojho syna .
deti su este male...takze zatial do knih a kadecoho,co podporuje ich rozhlad,ale planujeme do zazitkovych a vzdelavacich akcii pre ne
do kvalitnych topanok-pre vsetkych
a aj do kvalitneho obelecenia-materialov,ale aj prevedenia=nie,bohaci nie sme,ale radsej si na nejaku vec pockam vo vypredaji a kupim,ako mat milion a nekvalitnych
a aj do kvalitnych potravin-a varim viac doma
osobne som za kavlitnejsie veci....nemusia byt automaticky vzdy tie najdrahsie.....a mat veci menej,ale poriadnych
aaaa...musim sa este priznat,rada si kupim dobru knihu
Viac investujeme do vzdelania a cestovania - spoločných zážitkov.
to je ťažko povedať. Jedlo treba, prať treba, obliekať sa treba, aj relaxovať ako kedy situácia a peniaze dovolia.
Do deti- kruzky, kvalitne oblecenie, spolocne vylety. A samozrejme do byvania, nech mame doma pekne🙂
do cestovania ... a áno, považujem to za dobre investované peniaze