Pošlite fotku vašich top raňajok a my vyžrebujeme výhercu raňajkovej kaše a power coffee 🙂
V nedeľu sa dozviete výsledky.
kedze mam histaminovu intoleranciu, zvacsa je to ryzovy chlebik s niecim, alebo maces s tavenym syrom. A sladkost ako napr sojovy rez
@lorela vyborna natiarka , uz len chlebik vyladit...nezozenieme nikede kvaskovy domaci ? 🙂
@erikaemkina no fajnotka ako fajnotka ...urcite tie natierky a vlocky budu lepsie , ci nie ?
@aadrika toto vyzera ako dost dobra topka🙂 chvalim ...asi vam to dobre mysli, cele doobedu ze ?
@lilien1914 toto je pre mnohych ludi netradicne na ranajky...ale za to super zdrave ...viem ze sa to tazko chape, ale toto je lepsie ako vlocky, ci chlebiky 🙂 fakt super, ze aj s malym tak davate ...
@dusanplichta Jasné že áno , alebo tá zeleninka
Viem , mala som niečo iné ... no čo už no Ja sa polepším ..
@ferihegy fajne, ten chlebik vyzera dost seriozne ....aku uku pouzivate? mate kvasok?
@dusanplichta Na kvások mám alergiu, takže chlebík pečiem tak, že namiesto droždia dávam vínny kameň. Múka je špaldová, tú tmavú farbu chlebíku dodala jablčná vláknina 🙂 Pekný deň.
@dusanplichta musim sa priznat, ze poznam aj vas blog, takze uz nejaku dobu aj sledujem vase rady a snazim sa nimi riadit 🙂 taktiez poznam aj vasu vybornu kavicku, ktoru uz bez masla ani nedavam 🙂 dakujem za vase vyborne rady a stranky!
@dusanplichta Chlebíky dolaďovať nemusíme 😉, pretože jedávame celozrnné, prevažne doma pečené. A, samozrejme, za celozrnný chlieb alebo pečivo z obchodov či pekární nepovažujem ten, ktorý tú svoju "celozrnnosť" nesie iba v názve.
Na obrázku je biely rohlík, pretože som toho názoru, aby moja dcérka ochutnala všetko. Teda takmer všetko, pochopiteľne 🙂. Nechcem, aby sa trebárs na základnej škole v čase desiatovej prestávky čudovala, čo za "divné biele veci" to tie deti jedia 😉, prípadne odpadávala pri pomyslení na mliečnu čokoládu, ktorú ešte nikdy v ústach nemala...
To mi až tak racionálne nepríde, a ja sa snažím raziť cestu racionálnej životosprávy v každom smere, to znamená aj čo sa týka duševnej pohody. No a zvlášť u detí, ktoré chute ovládajú vo väčšej miere ako nás, dospelých; my si vieme rozkázať, zdôvodniť.
Ranajky - kava s lyzickou cukru (ked je doma tak kokosovy ak nie je tak trstinovy) a s pohankovym zajicom + trochu skorice. Da sa na tom ficat aj do obeda. 🙂
Lepsiu alternativu mlieka ako pohankovy zajic som nenasla. Myslim tym alternativu ktora chut kavy nepokazi a najblizsie chuťovo nahradi mlieko. Ak by islo o zdravsie alternativy tak tie poznam ale v kave mi tak nechutia🙂.
Ja milujem sladké raňajky, robím si hlavne vločky (rôzne), kaše (pšenovú, ryžovú, pohankovú,...), každý deň, iné raňajky u mňa ani nie sú, len sladké :D - napr. moje milované banánové lievance bez múky a cukru 🙂 (len vajíčko a banán) s tvarohom (tvaroh,banán,holandské kakao) a ovocíčko (lyofilizované)! 😝
@ferihegy super , tak vy ste to vymakali 🙂
@ciusinka ako keby som videl oblubene ranajky mojej manzelky...este obcas kvalitnu taliansku susenu salmku mame natenko 🙂. K tomu caj, alebo kavu ?
@aadrika Dakujem krasne to som rad, to je najvacsie ocenenie, ked ste nasla inpiracie ktore vam chutia 🙂 Je tolko dobrych veci, len to treba vediet pokombinovat a vybrat si spravne
@lorela suhlasim, ze nema zmysel zakazovat, ale sprevadzat tak aby deti spoznavali a vedeli si potom sami vybrat a robit rozhodnutia. Neje to lahke a prave preto, ze psychologicky pristup je v tomto smere mozno dolezitejsi ako uz drobne detaily. Drzim palce, ja som len vzdy skusam hladat vylepsenia. 🙂
@luma1 super, do tych vlociek by bodli nejake orechy 🙂 vyskusajte niekedy madlove maslo plnu cajovu lyzicu, garantujem, ze to tam sekne 🙂
Ale pekne teda 🙂
@lucypaba mne sedi kokosove mlieko, ale treba ho riesit vodou aby neprebilo kavu...mandlove zalezi podla toho ci mate rada tu chut...
Uplne najlepsia chutova nahrada mlieka je divoka 🙂 a teda normlane ze polievkova lyzica BIO masla a stipka kokosoveho oleja...vymixovat a uplne ze pecka latte...Vsetci sa boja ze tucne, ale pri tom to ani nema vela kalorii ...350 cca a je to len tak akurat lahodne. Vyskusajte 🙂
Detské raňajky so "slnečným vitamínom" - vitamínom D 🙂 v sardinkách a tými ostatnými, nemenej dôležitými vitamínmi.