Súťaž - Ako pre vás vyzerá zdravý začiatok dňa v kuchyni ?

dusanplichta
27. jún 2016

Pošlite fotku vašich top raňajok a my vyžrebujeme výhercu raňajkovej kaše a power coffee 🙂
V nedeľu sa dozviete výsledky.

lorela
27. jún 2016

Detské raňajky so "slnečným vitamínom" - vitamínom D 🙂 v sardinkách a tými ostatnými, nemenej dôležitými vitamínmi.

tamca122
27. jún 2016

Mňamka 🙂

lilien1914
27. jún 2016

Moje a syncekove ranajky, ktore mame najviac radi ☺️😊 mnam mnan

ferihegy
27. jún 2016

mňamka 🙂 samozrejme s domácim chlebíkom.

vonava007
27. jún 2016

U nas na ranajky aj takto.....jablcko,mrkva,vlasske orechy,hrozienka a med podla chuti. Na pohlad to nie je bohvieco ale je to mnamka a navyse zdrava.....🙂

tina1992
27. jún 2016

Na ranajky ale aj po cely den pijeme vodicku, tak si ju vzy tak trochu obohatime. Na zaciatku dna papame najcastejsie ovocie, ale aj mliecne vyrobky ako napr. Cottage. Chlebik si pecieme doma, takze vzy vieme co papame. Oriesky milujeme a papame ich po cely den. 😊

aadrika
27. jún 2016

Mohe obľúbené raňajky - celozrnný chlebík s avokadovou pomazankou a s lososom☺Mňamka

janina81
27. jún 2016

kedze mam histaminovu intoleranciu, zvacsa je to ryzovy chlebik s niecim, alebo maces s tavenym syrom. A sladkost ako napr sojovy rez

erikaemkina
27. jún 2016

U nás je dnes takáto fajnotka Biela čokoláda+pistácia
Niekedy su ovsené vločky z ovocím 🙂
Alebo zeleninka z chlebíkom a natierka 🙂 Krásny dníček

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@lorela vyborna natiarka , uz len chlebik vyladit...nezozenieme nikede kvaskovy domaci ? 🙂

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@erikaemkina no fajnotka ako fajnotka ...urcite tie natierky a vlocky budu lepsie , ci nie ?

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@aadrika toto vyzera ako dost dobra topka🙂 chvalim ...asi vam to dobre mysli, cele doobedu ze ?

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@lilien1914 toto je pre mnohych ludi netradicne na ranajky...ale za to super zdrave ...viem ze sa to tazko chape, ale toto je lepsie ako vlocky, ci chlebiky 🙂 fakt super, ze aj s malym tak davate ...

erikaemkina
27. jún 2016

@dusanplichta Jasné že áno , alebo tá zeleninka
Viem , mala som niečo iné ... no čo už no Ja sa polepším ..

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@ferihegy fajne, ten chlebik vyzera dost seriozne ....aku uku pouzivate? mate kvasok?

ivankajar
28. jún 2016

Zdrava zihlavova pomazanka.

ferihegy
28. jún 2016

@dusanplichta Na kvások mám alergiu, takže chlebík pečiem tak, že namiesto droždia dávam vínny kameň. Múka je špaldová, tú tmavú farbu chlebíku dodala jablčná vláknina 🙂 Pekný deň.

ciusinka
28. jún 2016

Syncekove ranajky-celozrnny chlebik s Lucinou a jeho milovanou rajcinkou 🙂U mna to iste,ale vcelku a nie pokrajane na vojacikov 😀

aadrika
28. jún 2016

@dusanplichta musim sa priznat, ze poznam aj vas blog, takze uz nejaku dobu aj sledujem vase rady a snazim sa nimi riadit 🙂 taktiez poznam aj vasu vybornu kavicku, ktoru uz bez masla ani nedavam 🙂 dakujem za vase vyborne rady a stranky!

lorela
28. jún 2016

@dusanplichta Chlebíky dolaďovať nemusíme 😉, pretože jedávame celozrnné, prevažne doma pečené. A, samozrejme, za celozrnný chlieb alebo pečivo z obchodov či pekární nepovažujem ten, ktorý tú svoju "celozrnnosť" nesie iba v názve.
Na obrázku je biely rohlík, pretože som toho názoru, aby moja dcérka ochutnala všetko. Teda takmer všetko, pochopiteľne 🙂. Nechcem, aby sa trebárs na základnej škole v čase desiatovej prestávky čudovala, čo za "divné biele veci" to tie deti jedia 😉, prípadne odpadávala pri pomyslení na mliečnu čokoládu, ktorú ešte nikdy v ústach nemala...
To mi až tak racionálne nepríde, a ja sa snažím raziť cestu racionálnej životosprávy v každom smere, to znamená aj čo sa týka duševnej pohody. No a zvlášť u detí, ktoré chute ovládajú vo väčšej miere ako nás, dospelých; my si vieme rozkázať, zdôvodniť.

luma1
28. jún 2016

U nás opeceny chlebík s avokadovou nátierkou a rajcinky zo záhrady alebo keď je chuť na sladké tak ovsené vločky, biely jogurt, chia semiačka, domáci pupavovy medik mnamky 🙂

lucypaba
28. jún 2016

Ranajky - kava s lyzickou cukru (ked je doma tak kokosovy ak nie je tak trstinovy) a s pohankovym zajicom + trochu skorice. Da sa na tom ficat aj do obeda. 🙂
Lepsiu alternativu mlieka ako pohankovy zajic som nenasla. Myslim tym alternativu ktora chut kavy nepokazi a najblizsie chuťovo nahradi mlieko. Ak by islo o zdravsie alternativy tak tie poznam ale v kave mi tak nechutia🙂.

jaq
28. jún 2016

Ja milujem sladké raňajky, robím si hlavne vločky (rôzne), kaše (pšenovú, ryžovú, pohankovú,...), každý deň, iné raňajky u mňa ani nie sú, len sladké :D - napr. moje milované banánové lievance bez múky a cukru 🙂 (len vajíčko a banán) s tvarohom (tvaroh,banán,holandské kakao) a ovocíčko (lyofilizované)! 😝

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@ferihegy super , tak vy ste to vymakali 🙂

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@ciusinka ako keby som videl oblubene ranajky mojej manzelky...este obcas kvalitnu taliansku susenu salmku mame natenko 🙂. K tomu caj, alebo kavu ?

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@aadrika Dakujem krasne to som rad, to je najvacsie ocenenie, ked ste nasla inpiracie ktore vam chutia 🙂 Je tolko dobrych veci, len to treba vediet pokombinovat a vybrat si spravne

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@lorela suhlasim, ze nema zmysel zakazovat, ale sprevadzat tak aby deti spoznavali a vedeli si potom sami vybrat a robit rozhodnutia. Neje to lahke a prave preto, ze psychologicky pristup je v tomto smere mozno dolezitejsi ako uz drobne detaily. Drzim palce, ja som len vzdy skusam hladat vylepsenia. 🙂

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@luma1 super, do tych vlociek by bodli nejake orechy 🙂 vyskusajte niekedy madlove maslo plnu cajovu lyzicu, garantujem, ze to tam sekne 🙂
Ale pekne teda 🙂

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@lucypaba mne sedi kokosove mlieko, ale treba ho riesit vodou aby neprebilo kavu...mandlove zalezi podla toho ci mate rada tu chut...
Uplne najlepsia chutova nahrada mlieka je divoka 🙂 a teda normlane ze polievkova lyzica BIO masla a stipka kokosoveho oleja...vymixovat a uplne ze pecka latte...Vsetci sa boja ze tucne, ale pri tom to ani nema vela kalorii ...350 cca a je to len tak akurat lahodne. Vyskusajte 🙂