Viete prečo je zdravšie dať do kávy smotanu, či kokosový olej, ako cukor a mlieko? Aký je na to váš pohľad?
@zuzkabeno ako principialne ste trafili niektore veci, ale trosku si dovolim len objasnit...
To ako telo uklada tuky, zalezi od hormonu insulin ...Ak je cukor vo forme dobrych sacharidov, tak nestimuluje insulin , ak ale vo forme cukru , tak dost silno a potom sa narusa optimalna hormonalna regulacia a vyuzivanie energie z tukov je zastavene. Tuky nespomaluju ukladanie tuku, ale nestimuluju insulin, zasytia a podporuju spravnu hormonalnu regulaciu ...samozrejme nesmu byt kombinovane s cukrom ...Je to na dlhsie debatu, som zvedavy na dalsie nazory a skusenosti
zo sladkej kávy sa asi preto priberá viac, lebo obsahuje viac cukru a ked telo nespracuje cukor hned, tak sa ukladá v tele ako tuk. Ak sa dá do kávy smotana či kokosový olej, tak obsahuje viac tukov, ktoré spomaľujú ukladanie cukru v tele. Plus v tukoch sú rozpustné niektoré vitamíny.