Podeľte sa o vaše chute a skúsenosti 🙂
Domáce su zdravšie a robíš si ich od momentálnej chuti kiež to kupovane sú chutné len strašne presladene .Ako komu vyhovuje😎
no tak my povacsine domace lebo kupovane nevyhovuju jedine pohankova ine dcerka nemoze kedze aj z ryze ju boli brucho...
Jedine domace. Kupovane su vacsinou presladene a aj napriek tomu chutovo horsie. Ja som sice relativne leniva, ale pokial ide o dieta, tak sa prekonam a stravu jej varim 🙂 myslim, ze sa mi to 100x vrati na jej imunite.
My máme najradšej domace, ale keď nieje čas na ich prípravu sem tam siahnem aj po kupovanej.
u nas jednoznacne domace. par krat som kupila ale na mna je to presladene a dcerke nechutia vobec
Keď si môžem vybrať, tak jednoznačne domáce. Ale keď nebolo kde variť ( napríklad na internáte) stačili aj kupovane
Podla mna je krupica a vlocky TOP a na nich snad vyrastol kazdy z nas.
My sme kase aj kupovali, hlavne tie mliecne kvoli dcerke. Nuz ale teraz, niet nad pohanku, vlocky ci ryzu s ovocim. Mniam (ako vravi nasa mala).
Ako kedy, keď mám čas tak domáce, keď sa ponáhľam, alebo sme mimo domu tak kupované. 🙂
MY mame radi domace, pridam si tam co chcem, a teraz ked mame aj ovocie zo zahrady, tak je to super 🙂
@rhiannon na 100% suhlasim a drzim palce , lebo toto je najlepsia investicia!
Problem vidim v cukre, v lepku a roznych primesiach aby kase chutili ...
Toto sme aj my riesili pri zostavovani nasej Power kase, aby bola 100% bezpecna a uzitocna.
bez cukru, bez pridavkov, bez lepku vhodna pre vsetkych.
omg to je riadne blba otazka... samozrejme ze pokial je moznost tak domace.... v kupovanych samy sajrajt kym domace je domace... to je to iste ako sa spytat vyhovuje vam ovocie 100x postriekane pesticidami alebo odtrhnute z vlastnej zahrady ...
U nas,len domace.Kedysi som malej kupila,tsn som to jedla,nakoniec ja,ank starsie,deti to nikdy nechceli.U nas ich vie na ranajky robit najlepsie starsia dcera.Nsjviac nam chutia ovsene,pohankova a obcas kukuricna .
my na kase moc nie sme, tak ich ani velmi nerobievam, ale chutila mi celkom od mixit.
@bibistec ake zlozenie pouzivate v domacej kasi, ze ju neboli brucho? Kolko ma dcerka rockov ? Ryza je vacsinou bezpecna...no zalezi aj tak individualne.
U nas su oblubene jedine domace,kupovane mi syncek nezje a som tomu aj rada,kedze su domace ovela zdravsie 🙂Najviac u nas ficia pohankova,ovsena a ryzova 🙂
@14nunu10 suhlasim, vacsina komercnych kasi je presladena a zlozenie je prilis sacharidove...Ako mam na mysli, ze tam je v podstate malo tukov, ci proteinu. My sme sa prave sustredili na tento problem a podarilo sa nam posklaadt kasu, tak, ze tam nie je ziaden cukor...ale nie len to,. Aby sme dostali lepsi pomer, tak sme pridali mandle, chia semiacka a hlavne jablcnu vlakninu.
staci uz len zaliat mandlovym, alebo kokosovym mliekom a ked sa naozaj ziada, tak dosladit len medom, ci javorovym sirupom.
@kupcovci ako si miesate domacu? ake zlozky kombinujete? U nas je pohanka, pseno a amarant, lebo chceme ist bez lepku. Aka je teda vasa top kombinacia ?
@tina1992 pohanka je vyborna to ano, len dajte pozor, aby tie kase neboli prilis sacharidove a teda,, je lepsie radsej ubrat vlociek, ci ryze, a pridat masielka, semianka, ci oriesky... Samozrejme zalezi od veku malickej, ale ak mate ovocie len z ryzou a este niecim sladkym, je to dost velka naloz cukrova. Skorica moze pomoct ustalit cukor v krvi, inak budem malicka asi dost hladna po kratkom case...Alebo nie ?
@silaviat da sa polozit vela otazok ktore su pre niekoho samozrejme, pre niekoho ani nie. som rad, ze tiez vnimate problem spracovanych potravin a roznych dochuteni v cerealnych produktoch. Tento problem sme videli aj my a tak sme sa snazili priniest kasu, ktora je zlozenim cista, bez cukru a este aj vo vylepsenom pomete bielkovin, tukov a sacharidov. Ake su teda vase domace topky v zmysle kombinacii a zlozenia?
@betunka39 a ako ich dcera robi ? s vodou, mliekom, pridava dobre tuky, alebo _?
@ciusinka a ake su konkretne recepty co zje...by ma zaujimalo identifikovat ten rozdiel 🙂 ze jedna mu chuti a druha nie...
Keďže mala Zuzka malá nedávno len rok a starší syn má 3,5roka snažím sa aby boli kase chutne no zároveň zdravé väčšinou dávam do kasi ovsene vločky, jogurt, semienka chia,rozne druhy ovocia podľa toho akú príchuť kasi chceme či už maliny, banány,ananas.sem tam pridám orechy 🙂
@dusanplichta Mna by tiez zaujimalo,ako vie spoznat rozdiel 😀No on nema velmi rad sladke veci,resp.cukor mu ani nedavame a kase robievam z vlociek a pridam trochu ovocia,napr.pohankove vlocky zalejem vriacou vodou,necham napucat,scedim a zmixujem s kuskom bananu alebo hocijakym inym ovocim-ovocie miluje uplne vsetko 🙂Ryzovu robim tak,ze vlocky 5 minut povarim,necham vychladnut a zmixujem s ovocim..A ked robim ovsenu,tak vlocky zalejem vriacou vodou,zakryjem v hrnci a necham par hodin stat-napr.od vecera do rana,potom 5 minut povarim a vychladnute zmixujem s ovocim 🙂Moj syncek to ma takto velmi rad,az sa tomu sama cudujem,lebo napr.mne osobne pohanka vobec nechuti 🙂
domace by mali byt lepsie... lenze, zalezi ake domace... lebo robene z mlieka z obchodu, ostatnych pisad z ochodu - aky je povod? aka je kvalita? a zrazu zistime, ze domace nie je tak uplne domace...
kolke zastankyne zdraveho domaceho jedla maju doma kravu, kozu, zahradu plnu byliniek, zeleniny atd atd... Okrem toho, aby urodu nepozrala chrobac a pod. a doma treba obcas striekat, dobytok treba ockovat. Na zahadu prsia mozno aj kysle dazde.... Takze ani to nieje take uzasne.. Ale beriem, zachadzam do extremu, ale obcas by nezaskodilo sa nad tym zamysliet.
Ono tie "umele" kupovane veci nemusia byt autiomaticky zle, a plne umelyn a co ja viem coho. Ono predsa pri vyrobe potravin platia iste normy, prisne hygienicke zasady, jedno s druhym...
Takze sa kludne moze stat, ze to "kupovane" moze byt kvalitnejsie ako to "domace"...
Ale ine som chcela... Tuto dilemu u nas neriesim, moje dvojicky to vyriesili za mna, nechcu ani kupovane ani doma robene. Akukolvek kasu nedaju ani do pusy 😎
@dusanplichta vacsinou ich robi s vodou do toho chia semirnka,lanove,kokosove luirnky,skoricu,orechy,kedy ako no a potom namirsto sladidla banany ,agavu a vela ovocis.Ja robievsm s mlirkom,viac mi chutia a s jogurtom potom.
@ciusinka super ja len odporucam menej vlociek a nekombinovat len s ovocim, ale aj semiackom, orechom, alebo masielkom, alebo nejakym dobrym tukom...nech to nieje cisto sacharidove , to mam na mysli ...Ale inak urcite fajn, lebo to mate pod kontrolou
@elanor heeh to je dobre vyriesene 🙂 ale suhlasim, vzdy zalezi na standardoch kto ake ma, a ako si vie veci zabezpecit. Tak sme sa aj my k postavili k problemu a zabezpecili vo vyrobe standardy, aby sme mohli prisniest ako keby domaci mix, ba dokonca uz namiesany podla optimalnych pomerov a nie cisto sacharidovy....tu vidim najvacsi problem domacich priprav...prilis jednosmerne sacharidove a glykemicke kase a naloze hned z rana...
Je dost rozdiel kasa s pravym jogurtom a ribezlami, alebo kasa s mixovanym bananom, medom a mliekom.
VAs nazor ?
Jasné, že domáce 🙂
či ovsená, pšenová, ryžová... 🙂
s kakaom, kokosom, sušenými slivkami, hrozienkami, orieškami, ovocím a bez pridaného cukru, prípadne s kockou horkou čokolády
mňam mňam
@dusanplichta Dakujem,urcite si necham poradit 🙂
Domáce, lenže som lenivá