Aký je váš obľúbený kávový rituál?

dusanplichta
27. jún 2016

Ako ste na tom vy a vaša káva ? 🙂 Podeľte sa s nami o vašu kávovú chvíľku dňa 🙂

tobnuf
27. jún 2016

Rano spravim .. poobede vypijem ... vynikajuca! 😀

limoncino
27. jún 2016

Káva je moja obrovská a jediná závislosť. Prvé čo ráno urobím, je že si urobím kávu, inak by ma celý deň bolela hlava a bola by som nevrlá 😀
Najradšej mám chvíľky pri káve s manželom, keď si porozprávame čo bolo v práci, rozoberieme čo nás čaká, čo treba urobiť. Kávu pijem keď som smutná, jej vôňa ma ukľudňuje, vlastne, ja si vždy nájdem dôvod na vypitie kávy 🙂

kupcovci
27. jún 2016

Zdravím,moja kavová chvíľka začína každý deň o 5tej ráno keď sa zobudí mladšia dcérka,bez kávy si neviem predstaviť moje fungovanie počas celého dňa 🙂

berni01
27. jún 2016

Milujem vonu kavy. Najradsej si ju vychutnavam na terase a pocuvam popritom spev vtacikov

natalym
27. jún 2016

@limoncino Áno, áno, áno.

limoncino
27. jún 2016

@natalym našla si sa?? 😀

natalym
27. jún 2016

My obaja s manželom pijeme kávu na kilá. Na litre veľmi nie, pijeme maličké a silné. Bez kávy ani krok.

iffushka
27. jún 2016

Kávu nepijem ....som zvedavá ci vobec zacnem. Vždy mi všetci vraveli , keď budeš staršia, keď prídeš na výšku, keď, keď, keď ....A stále nič 🙂

blondik85
27. jún 2016

Kavu zboznujem...je to pre mna chvilka dna,kedy ozaj par minut relaxujem,preto si ju najradsej vychutnam ked uz je manzel doma z prace a na chvilku sa nemusim nahanat za nasou 10-mesacnou certicou 🙂

betunka39
27. jún 2016

Kavu som si vždy vychutnavala, hlavne poobede, ked som prišla z prace, ale odkedy mám malu dcerku, tak ten ritual máme spolu. Ona a ja si robime rano kavu spolu. Ona mi nadavkujee, sebe kakavko, zalejeme a pijeme- narychlo. Fakt chutne si tu kavu vychutnám asi iba v sobotu rano, najradšej, ked je ešte všetko v posteli a ja si sadnem a vklude ju vypijem, ešte teplu. V poslednej dobe ,ju často pijem už studenu. ☹

tina1992
27. jún 2016

Ja sa kave vyhybam kvoli jej horkej chuti. Ja zboznujem cerealnu kavu, zmiesanu so sojovym napojom a do to ryzove mlieko. Parada odporucam vyskusat tomu, kto nemusi normalnu. 😉

evkakd
27. jún 2016

Ja si kavicku vypijem zatial v klude jedine ked je syncek v skolke a dcerka buva. Takze moja kavova chvilka je cez obed 😄

olivka26
27. jún 2016

Rano si privstanem,zalejem kavu...cakam kym vychladne..sadnem na balkon,,zrazu je mala hore..utekam k nej,,,vecer ked mala zaspi,opat sandnem na balkon a ze nooo konecne MOJA kava :D

katche
27. jún 2016

Ranny kavovy ritual, zaliat kavu, ovsene vlocky, mlieko pre mensiu. Sadneme ku stolu, starsia ranajkuje vlocky, jednou rukou drzim flasu s mliekom, druhou pijem kavu 😊. Teplu kavu si vychutnam az poobede, ked obe deti spia..ale vravi sa, ze studena kava je na krasu, tak poctivo opeknievam 😃

simik14
27. jún 2016

Ice coffee ❤

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@iffushka vedeli ste, že sú na to normálne výskumy, že niekto má kávový gén a niekto vôbec. A tak kým nás kávičkarov až trhá vôňa a chuť , tak pár percent to nikdy nepochopí prečo ...Celkom sranda a tak v pohode, ak nepijete a netrhá vás to 🙂

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@tobnuf studenú? Prekvapkávanú, alebo instantnú?

lorela
27. jún 2016

Dať si kávu je siesta, a nie celkom obyčajná 😉.
Mám rada mletú zalievanú kávu (instantná, podľa môjho názoru kávou nie je) a rada ju pijem vlažnú bez cukru.

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@limoncino aj pre mňa je káva príležitosť..či už sa nakopnúť ďalej ak je ťažký deň, alebo zastaviť sa a veci lepšie premyslieť. Ako však máte rada kávu s mliekom, bez ? Espresso , alebo mokka ?
🙂

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@natalym super, lebo práve z espressa dostávate plný potenciál kávy...avšak záleži aj ako je pražená ...máte radi horkú tmavú akože taliansky štýl, alebo niečo iné? Lebo často je problém v prepražení ☹

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@kupcovci to si viem predstaviť...viete si pripraviť kávu jednou rikou, keď máte dieťa na klokaníka v druhej ? Alebo akú kávu si pripravujete tak z rána ?
🙂

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@blondik85 ja s našou 3 mesačnou "čerticou" trénujem už kávové rituály , aby sme sa nemuseli naháňať a pijeme spolu 🙂 Dobrá stratégia, kým neplače. Ale akú kávu máte rada? S mliekom, bez ? Riešite aj bio kvalitu ? či špecifickú chuť?

natalym
27. jún 2016

@dusanplichta My používame väčšinou jednu značku, čo si objednávame a to je talianska. Ale v podstate vypijeme akúkoľvek. 😀
Prišli sme na to, že v káve ani nie je problém, ale v tom ako je urobená.

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@betunka39 prečo tak nerychlo ...veď aj malička ma svoju kávu nie ? 🙂 Pijete čistú, zalievanú, espresso, s mliekom ...riešite kvalitu ? čistotu chuti, alebo máte rada horkosť?

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@lorela super tu si budeme rozumieť keďze instant ani my nedávame 🙂 Pijete teda, čistú čiernu, zalievanú ? Alebo ?

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@olivka26 nie ste zo zalievanej kávy príliš nabudená, má totiž dosť veľa kofeínu a potom aj drevnatých látok čo nie sú najlepšie ... nemáte problém so sústredenosťou ?

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@tina1992 kava nemusi byt len horka a preprazena...cerealne kavy su casto rozneho zlozenia a instantne..kazdopadne by som radsej odporucal potom caje a uz ked, tak namiesto sojoveho mlieka ryzove...

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@natalym ano aj nie...kava potrebuje splnat vsetky kriteria.
Zrno, prazenie,kvalita a potom suhlasim aj priprava.
Je malo bezne dostupnych kav z talianska co u nas splnaju tieto kriteria kvality.
Samozrejme je to subjektivny pohlad, len by som si dal pozor na tmavo prazene a potom komercne znacky. Tam si pozrite zrna a presvedcte sa poriadne, ake tam najdete.
Mozno vyskusajte na slovensku prazenu vyberovu kavu a porovnajte si ...
Treba experimentovat, ale ak zvladate spravnu pripravu, tak skoda by bolo nevyskusat 🙂

amyqce
27. jún 2016

Nejak sa mi pitie kavy vymklo z ruk, rano silna s mliekom ci slahackou, po obede zo stroja a vecer s muzom instantna. Keby mi chutila studena kava, pijem len taku. Je velmi prospesna. Vsetky zname, aj kolegyne, co piju vychladenu studenu, nestarnu. Fakt! Ale ci ozaj z kavy, zatial len to som u nich nasla spolocne, patri k nim aj moja mama, vyzerame ako sestry 😀
Aj s 4 rocnou dcerkou pijeme kavu, ona nam zje vrch peny, pripadne kava s mliekom. Chutiii...

dusanplichta
autor
27. jún 2016

@katche ano studena kava moze byt vyborna, ale nie zaliavane, skor prekvapkavana...treba dat pozor aby sa nenahromadilo v zaliavanej, zbytocne vela kofeinu a potom je to tazke aj na zaludok