Ako rozoznáte rozdiel medzi pravou cejlonskou a činskou škoricou?

dusanplichta
27. jún 2016

Nie je škorica ako škorica! Ako však rozoznať originál? Vaše skúsenosti?

janina81
27. jún 2016

Tak to nevie, necham sa poucit.

erikaemkina
27. jún 2016

Netuším 🙂 škoricu mám velmi rada , hlavne ak su palacinky od mojej mamky 🙂 alebo niečo chutné škoricové

iffushka
27. jún 2016

Čínska ma výraznejšiu atómu a chuť 🙂

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@iffushka no prave ta cinska je taka mdla a casto je rychlo pestovana, take nic moc...
V kvalite skorice , tak ako aj inych koreni je dost velky rozdiel... Lacne Korenia sa casto motaju po skladoch a kde kade.

dusanplichta
autor
28. jún 2016

@janina81 jemnost, sladkost, aroma, intenzita...Zalezi ci je mleta, alebo cela...lebo je skorica cassia a cejlon.
A Cassia je tak zvynuta iba z jednej strany a tvrda...Cejlon je ako zmotany zvytok z dvoch stran a jemna...
Je to fascinujuce vidiet ten rozdiel 🙂

bibistec
28. jún 2016

ja kupujem iba cejlonsku lebo ta na rozdiel od tej cinskej je aj zdrava

kim_rossi_stuard
28. jún 2016

kupit ju na Cejlone? a viem ze je origos 😀 😀 😀 ale fakt som nevedela, tak som zase mudrejsia...a u nas sa v retazcoch da dostat taka skorica??? 😕 😕 😕

maminecka2
28. jún 2016

Vraj ta cinska obsahuje kumariny, vo vyssom mnozstve toxicke, hlavne pre deti. Ja kupujem cejlonsku v jednej drogerii. A ma tam napisanu krajinu povodu, preto viem odkial je. Ma inak inu vonu

dankaa78
29. jún 2016

Inak ak môžem...používam klasickú mletú "našu" dosť často : do kávy kvôli brušku a tak isto do palacikového cesta🙂

dusanplichta
autor
29. jún 2016

@kim_rossi_stuard v retazcoch malokde ....v retazcoch sa orientuju casto na lacnejsie formy...ako asi sa da, ale skor Bioobchody a e/shops.
Vyskusajte nasu, vieme, ze je drhsia, ale garantujem, ze tych 50 g za to stoji 🙂

dusanplichta
autor
29. jún 2016

@maminecka2 ano tak to je, no zase to nieje ze koniec sveta....zalezi na mnozstve, ale ak sa da, tak staci malo a treba vybrat lepsiu

simca06022011
29. jún 2016

ze cinskou🙂)) No dobre, ja to rozoznam ked otvorim sacok hned ;) A tej skorice neminam na kila, cize ten sacok mi vydrzi a investicia stoji za to ;) ani bio obchody niektore nemaju vzdy iab tu cejlonsku ;)

maminecka2
29. jún 2016

@dusanplichta Urcite 🙂 Inak niekde som pocula ze dieta by malo zjest max. mozno 3-4 skoricovych keksikov denne- teda pokial je z tej lacnej skorice. Ja urcite radsej zainvestujem, len babkam- vypekackam kolacikov- toto nic nehovori... To uz neprerobis 😉

katarina111
29. jún 2016

Cejlónska škorica je voňavejšia, dokonca jemne nasládlá...my ju dosť míňame, a chutí nám...do kávy, jogurtu, koláčikov... 😀

kim_rossi_stuard
29. jún 2016

@dusanplichta dakujem za upozornenie. Rada vyskusam vasu. Skorica je mnam davam ju do kasiciek malemu. Kolacikov

kathy7337
30. jún 2016

kupujem v DMke tuto cejlonsku. vasu sme este nemali. davam si do domaceho bieleho jogurtu, pripadne do smothie alebo do kavy

zuzkabeno
30. jún 2016

Doteraz som nevedela, že sú rôzne druhy škorice. Vždy ju po rozbalení ovoniam, asi najviac vonia čerstvo rozbalená, potom to postupne vyprchá. Tak nabudúce pozriem na balíček odkiaľ pochádza.

dusanplichta
autor
1. júl 2016

@maminecka2 asi ano chapem..ale aj tam sa da postupne menit, lebo nevidim dovod, preco potrebujeme tolko vela vzdy vypekat ale zaroven sa stazovat ze muka drazie, a podobne

dusanplichta
autor
1. júl 2016

@kathy7337 super, tak vyskusajte nasu a porovnajte ! Myslim, ze vas prekvapime intenzitoua jemnostou 🙂 Kombinacie co pouzivate su super 🙂

dusanplichta
autor
1. júl 2016

@zuzkabeno nasa vonia aj po mesiaci ...tam je ten rozdiel..vyskusajte presvedcte sa ...rovnako to plati pri cerstvej kave a tak ....🙂

maminecka2
1. júl 2016

@dusanplichta No jasne, ale "starsej" generacii clovek nevysvetli... 🙂 Niekedy treba vyslovene prchat odtial 😉

zuzana814
3. júl 2016

my kupujeme bio indicku, aky je rozdiel medzi nou a cejlonskou?

dusanplichta
autor
4. júl 2016

@zuzana814 Tak india je poloostrov a Sri-Lanka (CEjlon) je ostrov. 🙂
NEviem aku mate a z ktorej oblasti...ci je to odroda CEjlon, alebo Cassia.