Nie je škorica ako škorica! Ako však rozoznať originál? Vaše skúsenosti?
Netuším 🙂 škoricu mám velmi rada , hlavne ak su palacinky od mojej mamky 🙂 alebo niečo chutné škoricové
Čínska ma výraznejšiu atómu a chuť 🙂
@iffushka no prave ta cinska je taka mdla a casto je rychlo pestovana, take nic moc...
V kvalite skorice , tak ako aj inych koreni je dost velky rozdiel... Lacne Korenia sa casto motaju po skladoch a kde kade.
@janina81 jemnost, sladkost, aroma, intenzita...Zalezi ci je mleta, alebo cela...lebo je skorica cassia a cejlon.
A Cassia je tak zvynuta iba z jednej strany a tvrda...Cejlon je ako zmotany zvytok z dvoch stran a jemna...
Je to fascinujuce vidiet ten rozdiel 🙂
ja kupujem iba cejlonsku lebo ta na rozdiel od tej cinskej je aj zdrava
kupit ju na Cejlone? a viem ze je origos 😀 😀 😀 ale fakt som nevedela, tak som zase mudrejsia...a u nas sa v retazcoch da dostat taka skorica??? 😕 😕 😕
Vraj ta cinska obsahuje kumariny, vo vyssom mnozstve toxicke, hlavne pre deti. Ja kupujem cejlonsku v jednej drogerii. A ma tam napisanu krajinu povodu, preto viem odkial je. Ma inak inu vonu
Inak ak môžem...používam klasickú mletú "našu" dosť často : do kávy kvôli brušku a tak isto do palacikového cesta🙂
@kim_rossi_stuard v retazcoch malokde ....v retazcoch sa orientuju casto na lacnejsie formy...ako asi sa da, ale skor Bioobchody a e/shops.
Vyskusajte nasu, vieme, ze je drhsia, ale garantujem, ze tych 50 g za to stoji 🙂
@maminecka2 ano tak to je, no zase to nieje ze koniec sveta....zalezi na mnozstve, ale ak sa da, tak staci malo a treba vybrat lepsiu
ze cinskou🙂)) No dobre, ja to rozoznam ked otvorim sacok hned ;) A tej skorice neminam na kila, cize ten sacok mi vydrzi a investicia stoji za to ;) ani bio obchody niektore nemaju vzdy iab tu cejlonsku ;)
@dusanplichta Urcite 🙂 Inak niekde som pocula ze dieta by malo zjest max. mozno 3-4 skoricovych keksikov denne- teda pokial je z tej lacnej skorice. Ja urcite radsej zainvestujem, len babkam- vypekackam kolacikov- toto nic nehovori... To uz neprerobis 😉
Cejlónska škorica je voňavejšia, dokonca jemne nasládlá...my ju dosť míňame, a chutí nám...do kávy, jogurtu, koláčikov... 😀
@dusanplichta dakujem za upozornenie. Rada vyskusam vasu. Skorica je mnam davam ju do kasiciek malemu. Kolacikov
Doteraz som nevedela, že sú rôzne druhy škorice. Vždy ju po rozbalení ovoniam, asi najviac vonia čerstvo rozbalená, potom to postupne vyprchá. Tak nabudúce pozriem na balíček odkiaľ pochádza.
@maminecka2 asi ano chapem..ale aj tam sa da postupne menit, lebo nevidim dovod, preco potrebujeme tolko vela vzdy vypekat ale zaroven sa stazovat ze muka drazie, a podobne
@kathy7337 super, tak vyskusajte nasu a porovnajte ! Myslim, ze vas prekvapime intenzitoua jemnostou 🙂 Kombinacie co pouzivate su super 🙂
@zuzkabeno nasa vonia aj po mesiaci ...tam je ten rozdiel..vyskusajte presvedcte sa ...rovnako to plati pri cerstvej kave a tak ....🙂
@dusanplichta No jasne, ale "starsej" generacii clovek nevysvetli... 🙂 Niekedy treba vyslovene prchat odtial 😉
my kupujeme bio indicku, aky je rozdiel medzi nou a cejlonskou?
@zuzana814 Tak india je poloostrov a Sri-Lanka (CEjlon) je ostrov. 🙂
NEviem aku mate a z ktorej oblasti...ci je to odroda CEjlon, alebo Cassia.
@dusanplichta tuto, len mletu http://www.eccevita.cz/index.php?page=shop.prod...
Tak to nevie, necham sa poucit.