Zázvor a baza? Fantázia...

marton_popradske
2. feb 2017

Krásny večer milé dámy... Poznáte Bazu? Baza je osvedčený liek na rôzne neduhy. A čo zázvor? Viete o tom, že existuje dokonalá kombinácia? ... Zázvor v spojení so spomínanou bazou, ktorá je ako účinný antioxidant mimoriadne obľúbená na celom svete spája v sebe dokonalú chuť. Viete o tom, že si tento čajík, ale aj iné čajové špeciality môžete objednať z tepla vášho domova ešte dnes? Nech sa páči: https://www.popradske.sk/bop/popradsky-caj/zazv...

vejinka
2. feb 2017

bazu zbierajú svokrovci a veru bazový čaj je vynikajúci..túto kombináciu ale nepoznám kedže zázvor mi moc dobre nerobí..nechutí a štípe..ale tento vyzerá zaujímavo..asi vyskúšam..veď za pokus nič nedám..pri najhoršom ho vypijú svokrovci :D

marton_popradske
autor
2. feb 2017

@vejinka dobrá odpoveď... skúsiť treba a ak nie... svokrovci vždy pomôžu 🙂

vejinka
2. feb 2017

@marton_popradske hlavne keď s nimi bývame :D pomáhajú aj keď netreba..ale to asi každá poznáme..a možno aj ty :D

staronova
2. feb 2017

@marton_popradske Bazu som nazbierala a nasušila. Bohužiaľ málo, už sypem do šálky posledné kvety. Možno ešte zo tri čajíky a potom budem nútená kupovať ten vami spomínaný popradský welnes so zázvorom

ivankajar
2. feb 2017

Bazu mame radi aj ako sirup.

marosinecko
2. feb 2017

Tiež zbierame bazu a robime sirup a z ususenej bazy,z kvietkov si robim cajik. 😉

jaruscek
2. feb 2017

Moje deti zboznuju bazovy sirup s citronom,medovkou alebo matou,pravdaze vsetko domaca vyroba,rucny zber a chuti aj vsetkym detskym kamaratom 🙂

vanessska1606
2. feb 2017

Kazdi rok robim bazovy sirup a minuly rok som urobila aj bazove cukriky - skvele na kasel.

paulina111
3. feb 2017

bazovy caj mi robila mamina ked som bola mala, ale so zazvorom som ho este neskusala

lalinko2010
3. feb 2017

ja má vyskúšanie tieto popradské čaje
zázvor+baza
zázvor+citrón
zázvor+acai

Zázvor+baza mal super vôňu a chuť
zázvor+citrón neutrálny
zázvor+acai bol taký zvláštny, pre mňa trošku nepríjemná chuť, tento ešte mám ale nevyhľadávam ho.

Aj keď po pravde viac som zvyknutá na silnejšiu chuť zázvoru a tu ju je cítiť tak jemne.
ale zázvor+baza odporúčam.

Neviem či je to tak ale vraj zázvor a citrón nie je vhodná kombinácia, tieto dve zložky by sa nemali kompbinovať.

san_dra11
3. feb 2017

mnaaaam zazvor a baza? preco akoze ho este nemame doma vyskusany? ked pojdem do obchodu tak kupim a vyskusame 🙂 polovicka kupila ginko zaciatkom tyzdna a ten je nenormalne dobry 🙂