Krásny večer milé dámy... Poznáte Bazu? Baza je osvedčený liek na rôzne neduhy. A čo zázvor? Viete o tom, že existuje dokonalá kombinácia? ... Zázvor v spojení so spomínanou bazou, ktorá je ako účinný antioxidant mimoriadne obľúbená na celom svete spája v sebe dokonalú chuť. Viete o tom, že si tento čajík, ale aj iné čajové špeciality môžete objednať z tepla vášho domova ešte dnes? Nech sa páči: https://www.popradske.sk/bop/popradsky-caj/zazv...
@vejinka dobrá odpoveď... skúsiť treba a ak nie... svokrovci vždy pomôžu 🙂
@marton_popradske hlavne keď s nimi bývame :D pomáhajú aj keď netreba..ale to asi každá poznáme..a možno aj ty :D
@marton_popradske Bazu som nazbierala a nasušila. Bohužiaľ málo, už sypem do šálky posledné kvety. Možno ešte zo tri čajíky a potom budem nútená kupovať ten vami spomínaný popradský welnes so zázvorom
Bazu mame radi aj ako sirup.
Tiež zbierame bazu a robime sirup a z ususenej bazy,z kvietkov si robim cajik. 😉
Moje deti zboznuju bazovy sirup s citronom,medovkou alebo matou,pravdaze vsetko domaca vyroba,rucny zber a chuti aj vsetkym detskym kamaratom 🙂
bazovy caj mi robila mamina ked som bola mala, ale so zazvorom som ho este neskusala
ja má vyskúšanie tieto popradské čaje
zázvor+baza
zázvor+citrón
zázvor+acai
Zázvor+baza mal super vôňu a chuť
zázvor+citrón neutrálny
zázvor+acai bol taký zvláštny, pre mňa trošku nepríjemná chuť, tento ešte mám ale nevyhľadávam ho.
Aj keď po pravde viac som zvyknutá na silnejšiu chuť zázvoru a tu ju je cítiť tak jemne.
ale zázvor+baza odporúčam.
Neviem či je to tak ale vraj zázvor a citrón nie je vhodná kombinácia, tieto dve zložky by sa nemali kompbinovať.
mnaaaam zazvor a baza? preco akoze ho este nemame doma vyskusany? ked pojdem do obchodu tak kupim a vyskusame 🙂 polovicka kupila ginko zaciatkom tyzdna a ten je nenormalne dobry 🙂
bazu zbierajú svokrovci a veru bazový čaj je vynikajúci..túto kombináciu ale nepoznám kedže zázvor mi moc dobre nerobí..nechutí a štípe..ale tento vyzerá zaujímavo..asi vyskúšam..veď za pokus nič nedám..pri najhoršom ho vypijú svokrovci :D