Vyhrajte čajovú vitamínovú bombu: zázvorový čaj s acai

marton_popradske
1. feb 2017

Krásne ránko milé dámy a mamičky. Máme stredu a pod Tatrami sa výrazne oteplilo. -6 je vlastne veľmi príjemná teplota na rannú prechádzku, alebo beh. Ja som bežal ... na autobus. A čo vy? Ako posilňujete svoju imunitu? Napíšte nám do komentárov a my najzaujímavejšej odpovedi pošleme jeden veľmi exkluzívny a zaujímavý zázvorový čaj s ACAI a pribalíme zázvorový s citrónom aj bazou. Mimochodom acai je pôvodom s exotickej Brazílie a je veľkou oporou pre správne fungovanie organizmu ráno či večer. Acai je naozajstná vitamínová bomba, ktorej chuť je jemne trpká, až nasláddla. Hoci v preklade znamená: „plačúce ovocie“, zvyšuje schopnosť koncentrácie, posilňuje pamäť a eliminuje depresívne stavy. Acai je taktiež výborným doplnkom pre športovcov, keďže podporuje regeneráciu svalov pri zvýšenej fyzickej aktivite. Krásne ránko ešte raz všetkým🙂

bibaryba
1. feb 2017

Jedením ovocia robíme si ovocné salatiky

marton_popradske
autor
1. feb 2017

@bibaryba super tip!!!

rius
1. feb 2017

Veľa veľa ovocia. Hlavne to nase, cize jabcka. Treba podporovať nás slovenský trh a nie tie dovezené citrusy ktoré oberajú ešte za zelena.

olga27
1. feb 2017

nebude to najzaujímavejšia odpoveď, ale snažíme sa jesť veľa ovocia a robíme si dlhé prechádzky.

kudlakovaaaa
1. feb 2017

Dobre ranko zelam. Ja sa snazim v tychto zimnych mesiacoch jest dost ovocia a zeleninky. Nedavno si manzel kupil cajik ale zazvor a chilli zevraj je fajn ale mna to chilli odradza 😀

biba84
1. feb 2017

Ja sa nechcem opakovat ale vela ovociaaa a zeleninky a pobyt vonku💗

trendyoblecenie
1. feb 2017

Nakrájam čerstvý zázvor, vymačkám citrón (veľa citróna), kurkuma, med.
Každodenný rituál 🙂 + pohyb na čerstvom vzduchu 🙂

mimatomo
1. feb 2017

Vela pohybu na cerstvom vzduchu...mame troch psikov tak to nie je tazke ☺☺☺ neprekurujeme, v noci 19 cez den 21 😉 ked vypadne kotol tak aj 12 sa rano podari 😆😆😆 cesnak a cibula su u nad nr1 a veeela kyslej kapusty ☺ 2r dcerka ujeda priamo zo suda ☺☺☺

jazmine
1. feb 2017

Ako som uz pisala moj nr.1 je zazvor.no s acai som rada vyskusala😉

k_m
1. feb 2017

Mne najviac posilnuje imunitu studium - Odkedy stazujem v nemocnici,nebyvavam chora. Nemozem si to dovolit...Takze cim viac som medzi chorymi, tym som zdravsia 😀

zaba9
1. feb 2017

Neprekurujeme,a viac ovocia a pohybu vonku. Nie raz,ked prisli deti z vonku,ako prve som im varila zazvorovy caj na zohriatie ale i doplnenie tekutin.

maszkalovas
1. feb 2017

Bre ranko. Tak ked ze som tehotna a ziadny beh nepripada do uvahy tak moja prevencia je len caj s citronom. Chvala bohu mi to zatial staci a nepotrebovala som ziadne lieky. Samozrejme ciapka sal rukavice stale v pohotovosti nevhcem podcenovat pocasie o chvilocku rodime a neskor sa zacne behat aspon zo zaciatku so psikom.🙂

zuzin78
1. feb 2017

@marton_popradske Ako posilnujem svoju imunitu ? Teraz v tomto chripkovom case ,snazim sa vyhybat chorym ludom,ale nepomohlo. dcera mi zlahla na chripku, tak teraz verim, ze lipovy caj a sipkovy caj ma ochrani od toho ,aby som aj ja nechytila chripku.
snazim sa byt vonku co najviac, ,chodim vsade peso, nakolko teraz v zime by sa mi "zle lietalo na metle "😅,nakolko nemam auto,auto obsadzuje len muz.
a vzdy si hovorim, ze nemam cas byt chora.
ved kto by sa potom staral o dve deti ? 😉

chrumka44
1. feb 2017

Dobre ranko,treba sa otuzovat,neprehanat to s obliekanim ani u dospelych ani i deti,doma vela vetrat,prechadzky co najcastejsie za kazdeho pocasia a pohyb.my chodime s nasimi dvoma deckami do tatier 2x do tyzdna a to mladsie baby ma 5 mesiacov.krasny den spod tatier😉

martinulka
1. feb 2017

Pijeme rôzne čajíky, ovocie, nejaké tie pribiotika pobyt vonku a to dosť často, lyžovanie sánkovanie, odpratávanie snehu, tento rok ho bolo veľa, ešte sme chorobu u nas tento rok nehostili.

ivetuliatko
1. feb 2017

jedenim zdravej stravi ... ovocie /jablka, citrony, pomaranče a ine/ + zeleninku /cenačik, cibulku, mrkvičku vo forme smutie/ My zjeme všetko čo nezie nas 😀 a je to zdrave.... a samozrejme čerstvy vzduch a sem tam 🙂 😀 si zalietam na vysavači lebo metlu mi minule ten silny vietor dolamal a poviem vam je to supeeeeeer aspon neznečisrujem vzduch

nelinkabublinka
1. feb 2017

Okrem klasickych ritualov ako prechadzky na cerstvom vzduchu,ovocne "bomby" hladam pomoc v prirode. Lipovo bazovy caj,sipkovy caj,sirup z echinacei a dospely mamju aj zazvorovy liker 😉 sem tam. Nastruhany zazvor nechat luhovat v alkohole,pridat med,citron,pomarancovu stavu. a sem tam za naprstok aby sa choroba nesirila 🤒😝

misiaknunu
1. feb 2017

Vela sexujem... A s polovickou chori nebyvame 🙂

marton_popradske
autor
1. feb 2017

@misiaknunu nádhera. To je asi najlepšia prevencia. Súhlas 🙂

pativla
1. feb 2017

Jeme veľa ovocia, snažím sa aby deti dodržovali pitný režim kedže nechcú piť tak stále skúšame rôzne čaje, nove poháre, hrnčeky, slamky atď. aby dieťa malo dostatočný príjem tekutín a ten vyplavoval škodliviny z tela. Raz sme už skončili v nemocnici pre nedostatočný príjem tekutín a už to nechcem zažiť. Takže u nás najčastejšia veta PIL SI ČAJ 🙂 PI ČAJ 🙂 CHOĎ PIŤ ČAJ 🙂 a to isté sa opýtajú ako prvé aj babka s dedkom keď prídu na návštevu prva otázka PIL SI 🙂 👍 v neposlednom rade pokial su deti malé užívame si s nimi sánkovačku 🙂 pohyb je tiež veľmi dôležitý.

lulubinka
1. feb 2017

Sebe imunitu neposilnujem, ale synovi (3) keď je doma tak min. 2x za deň von v KAZDOM počasí aspoň 30minut. Samozrejme surová zelenina,ovocie, probiotika.a keď nás už skoli choroba snažíme sa najskôr liečiť prírodnými liekmi ako je zázvorový čaj, cibuľový sirup.a určite necukrime ale medikujeme.malemu pomáhajú aj rakytnickovia.🙂

pribinak
1. feb 2017

Otuzujeme cela rodina, nesedime doma, chodime von za kazdeho pocasia, lebo neexistuje zle pocasie, ale len zle obleceni rodicia a dieta.
dlhe prechadzky maju svoje caro v kazdom pocasi, ci snezi, prsi, svieti slnko a ked rodicia trosku chcu, dokazu pre prechadzky v kazdom pocasi nadchnut aj dieta

ja cele roky rano vypijem pohar vlaznej vody s citronom

cez leto chodim zbierat bylinky a robim si vlastne caje 🙂 da sa to aj v BA a okoli

onmaria
1. feb 2017

ja sa snazim, hlavne teraz posledne dva tyzdne totalne "obnovit" svoje telo, nakolko "vdaka" castym anginam som musela kazde dva mesiace brat antibiotika a to sa na mne aj podpisalo. operacia mandli. takze teraz sa pomalicky zotavujem a "tesim" sa na tu operaciu, hlavne dufam, ze bude potom s anginami pokoj. no a samozrejme, jem ovocie, pijem actimel, hylak kvapky pre obnovu crevnej mikroflory..samozrejme, pijem caje, snazim sa nesladit a ked tak, tak medom. co sa tyka sportu, momentalne som rada, ze pridem z prace a stiham doma nieco upratat, uvarit, alebo oprat. dnes som mala sportovo adrenalinovy zazitok - jazdu do prace, nakolko u nas je kalamita a do prace chodime cez kopce, bola skola smyku trochu 😀

matulya
1. feb 2017

Každý večer musí byť vitamínová bomba..Plný tanier nakrájaného ovocia. 🙂

staronova
1. feb 2017

@marton_popradske minule sme mali s manželom návštevu. Jeden pán vraví, že si pravidelne dáva O....s....m. Že ked si ho dá, tak cíti, ako mu z tela vychádza choroba.😀 Druhý, že si raz do týždna dá I....n. A že tým pádom nebýva vôbec chorý. 😎 Ked odišli mrknem na muža a pýtam sa ho. Počúvaj my sme asi nenormálny??!! My totiž nemáme doma ani krabičku lieku na teplotu, kašel či nádchu. Ale zato zázvor v chladničke, na stole domáce jablká, v komore červ. cviklu zo záhrady. Z debničky v piesku v pivničke vykukuje dopestovaná mrkva. Keď otvorím mrazničku, hneď sa mi slinky zbiehajú na moje každoraňajkové ovsené vločky s mojimi jahôdkami, malinkami, či ríbezľami. To mám zamrazené v mliekových fľašiach a dávkujem si teraz v zime vždy odkolením. Teda aby ste si predstavili môj večerný rituál. Chytím ostrý nôž na mäso do jednej ruky, do druhej tľčik na mäso a na doske mám balík zamrznutých darov z našej záhrady. Buchnem raz, dva a muž z obyvky kričí, čo tam robím. Ja odpovedám. Tlčiem si na ráno ovocné rezne. 😂 A nepoznáme chrípku, či iné neduhy, čo sa imunity týka.

erikaemkina
1. feb 2017

ovocné tanieriky , alebo ovocná misa

greta123
1. feb 2017

U nás začíname raňajkami, každý deň ovsené vločky s mliečkom, dochutené chia semienkami, ľanovými semienkami, škoricou, je to vitamínová bomba. Ďalej je to smoothie, zmes jabĺčko, citrón, zázvor, super na imunitu. Samozrejme aj iné kombinácie. Nemôže u nás chýbať ovocie, zelenina. Výborná je šťava z červenej repy a mrkvy, dopestovaná v našej záhrade, v bio kvalite, máme je dosť na celú zimu. Naše nasušené bylinky, mäta, baza, žihľava. A Vaše čajíky, tie nemôžu nikdy chýbať...🙂

marton_popradske
autor
1. feb 2017

@greta123 tak to znie veľmi zdravo. Určite to musí aj super chutiť 🙂

bianca
1. feb 2017

imunitu cielene neako neposilujem. Uprednostnujeme nepretapanie bytu, niako specialne sa nebabusime ani do mrazu , jeme vela ovocia, hlavne povodneho z babkinej zahrady, neskor pivnice a v praci cajickujeme . Cerstvy zazvor v lete obohateny o kvet bazy a v zime cokolvek sypane. Na nocnej sluzbe je to to naj

luchajda
1. feb 2017

My posilňujeme imunitu dlhými prechádzkami za každého počasia. Aj včera sme najprv vyše dvoch hodín chodili po meste. Najnovšie dcérku zaujíma kostol, samozrejme ten je na druhom konci mesta... a keď už sme sa k nemu konečne prebrodili vyšmykla sa mi z úst poznámka, že veď my máme aj druhý kostol :D ako inak celkom iným smerom ako sme šli. Ale čo človek nespraví pre radosť v detských očkách. Prišli sme tam o 17:21 a o 17:30 odbíja. Nuž tak reku nevadí, že sneží jak bláznivé... ani to že fučí... počkali sme, to 3-minutové "bimbanie" stálo za to, dcérka si aj zatancovala :D