Krásny večer milé dámy. Akú knihu máte na nočnom stolíku a aký čaj v šálke? Mám dnes pre Vás návod na pokojný spánok: Keď Vaše ratolesti zaspia, zhasnite to najväčšie svetlo aj vy. Spomaľte chod Zeme, zapáľte malú lampu a doprajte si k Vašej obľúbenej knihe, obľúbenú šálku čaju. Myslím, žeby to mohlo fungovať. Čo momentálne čítate a čo Vás na tej Vašej knihe najviac fascinuje? Dajte nám vedieť. Krásny večer😉
@erikaemkina to je škoda. Niekedy treba komp zavrieť. Fakt 🙂 Aj ja o chvíľu zatváram 🙂
@marton_popradske Momentálne podobná kombinácia, len šlabikár je fialový 🙂
deti zaspia a ja lahnem k notebooku...ano ano viem ze kniha by mohla byt..ale slepacit sa pri knihe je unavne..tu mi to svieti a citam vsetko od sprav ..kedze telku nepozeram ..po recepty. popri tom pocuvam hudbu. taka klasika ako vacsina zien predpokladam. ani diakritiku dnes nedavam..doperie mi pradlo vyvesiam a letim spat.
Momentálne Viola Stern Fischerová a Veronika Homolová Tóthová a ich "Mengeleho dievča". Vždy ma fascinovali knihy, ale aj filmy s podobnou tématikou. Smutné a ťažké.... vojnové. Ale ja pri tom vypnem 🙂
@letuska288 druhá časť? Dobrá voľba 🙂
@katyav ja mám rád filmy s touto tématikou. Dobrý tip. Ďakujeme.
U mňa každodennou / každovečernou povinnou literatúrou je momentálne toto ... učím sa na skúšky odbornej spôsobilosti 😉 No nič záživné to nie je,tak sa priznám,že potajomky čítavam aj Chlapca v pruhovanom pyžame... veľmi silný a krásny príbeh, rada sa k nemu vraciam,aj keď moc optimistické to teda nie je. A každý večer si spravím iný čaj, tentokrát som chuť dostala na ajurvédskeho Bieleho slona 🙂
Ja som vcera zacala citat
Päť jazykov lásky😊
@vejinka Tak ja už mám vyvesené, dočítam si diskuzie, podebatím a pojdem tiež spokojne spať 🙂
momentalne citam Klarinu vojnu, je to tema holokaustu
@bubloska135 Uf, ťažké téma. Je to dobré?
@silvapokorna zatial ano, je to o rodine ktora 18 mesiacov byvala vo vykopanom bunkri pod domom jednej rodiny. Predtym som citala Bola som mengeleho dievca, ale uz teraz vidim, ze to budem musiet prelozit nejakou romantikou.....:(
@beatabuckova videl som film ... Chlapec v pásikavom pyžame - silný príbeh naozaj...
Detske rozpravkove knihy spolu s mojimi najvacsimi pokladmi na svete a potom puff do postele az do rana....
U mna su 2 varianty. Variant #1 - uspavam starsieho syna citanim a recitovanim si recnovaniek, zaspim s nim. Ked sa zobudim, len sa na pol oka presmatlem do vlastnej postele a spim, pokym ma nezobudi druhy syn.
Variant #2 - uspim starsieho (citame velku knihu recnovaniek, ta je momentalne cislo jedna v rebricku knih), precitam si online spravy/aktuality a padam dole nosom. Toz priklad dnesneho vecera. 🙂. Dobru a pokojnu noc vsetkym 🙂
...juuj my veľmi nečítame pred spaním,my si príbehy vymýšľame...všelijaké😅
Momentalne citam knihu Bridget Johansovu, je super na kludny spanok, samozrejme sa vela nasmejem a potom sa mi lepsie spi. Inac hlavnej predstavitelke by sa urcite hodil popradsky cajik s mate na ranne prebudenie😀
Povedal, že budem šťastná od autorky, ktorá zverejňuje svoje príbehy aj tu na koníkovi. Vrelo odporúčam 😉
Pred spanim citam forum modreho konika 😂✌
Pre mna Kindle robi zazraky, lebo ho mozem citat aj pod perinou ked babo spi (ale ked sa zobudim o 3 rano, a pozeram do blba, a neviem zaspat...). Tam mam viac ako tisic knih, momentalne je aktualny Women Who Run With The Wolves. Okrem toho, pocuvam ako audioknihu Trigger Warning Neila Gaimana, to je tiez super (a pocuvat pri upratovani, vareni, alebo umivani riadu robi zazraky... ani sa neuvedomim ked som skoncila s robotou :D).
A cajik Earl Grey vzdy, alebo Cinnamon spice.
Dominik Dán - pekne chronologicky podľa deja všetky jeho romány 🙂 začala som v novembri, zostávajú mi posledné tri... Práve začínam "Kožené srdce"
A potom mám nachystaných ďalších asi 5 kníh, ale už iných autorov.
DIevča vo vlaku 😀 perfektna kniha,ovela lepsia ako film
Naposledy Mengeleo dievča a Stále som mama od Kristíny Farkašovej. Ešte mám rada cestopisy Borisa Filana a... a vlastne veľa je toho 😀
@natalieher Ja to prave citam tiez 😊. Inak citam si dlhe roky (asi od detstva) kazdy vecer pred spanim. Je to taky moj ritual a moj v podstate jediny relax. Striedam to rozne, zalubene historicke oddychovky, vtipne sucasne romany, krimi, knihy z lekarskeho prostredia...
@marton_popradske Caj uz k tomu pit nemozem, to by som asi behala celu noc na zachod 😅 Kedze zacinam najskor 21.30. Ale pekna tema, dakujem 😉
Ja momentálne čítam American gods od Neil Gaiman. Perfektná kniha, odporúčam, ak ma niekto rad taký typ. A nostalgicky som začala čítať Harryho Pottera.
Detektívky od AGATHA CHRISTIE, neviem sa ich nabažiť. Najhoršie je, keď začnem čítať a kniha ma až tak zaujme, neviem ju odložiť, niekedy som hore aj do druhej rána. Stále by som iba knihy kupovala a aj deťom to isté. Konečne sú v takom štádiu, že ma počúvajú aj čo čítam 😀
@babatkoo u mňa napodobne 😀🖒🖒
Momentalne po uspati deti citam Nezmar od Jean-Michel Guenassia, predtym jeho Klub nenapravitelnych optimistov a Vysnivany zivot Ernesta G. - vsetky 3 vrelo odporucam.
A caje teda sa priznam, ze tomu moc nedam, ale ked, tak matovy, materina duska, alebo najnovsie jahoda+mata od konkurencie 😀
Priznám sa , knihy nečítam
Pred pc ak bambulka už spinka