Ako dlho lúhujete svoj čajík?

marton_popradske
4. feb 2017

Krásne sobotné ránko milé mamičky. Aj vy si necháte občas čajové vrecúško v šálke nejakú tú polhodinku? 🙂 Ako dlho lúhujete svoj obľúbený čaj? Keďže von je chladno, je ideálna chvíľa na zázvor. Čas lúhovania zázvoru veľmi ovplyvňuje jeho chuť. Ja vám dám malú radu: Zázvorové čaje by ste mali lúhovať 8 minút. Pre silnejšiu a intenzívnu chuť lúhujte dlhšie 10 až 12 minúť a následne čaj zamiešajte. Krásnu sobotu 🙂

petulda333
4. feb 2017

Ja cca 6-7min,aj ked obcas sa popri malom zabudnem a luhujem aj pol hodiny 😂 ja som cajovy maniak,momentalne mam doma asi 30cajov,sackovych,sypanych a kvitnucich,raz som citala ze caj cim sa dlhsie luhuje nie je silnejsi ale iba horkejsi,tak sa snazim dodrzat tych 7min priblizne

marton_popradske
autor
4. feb 2017

@petulda333 tiež sa sem tam zabudnem 🙂

visnacka
4. feb 2017

8 až 10 minút 🙂 a to že zabudnem sa mi stáva dosť často takže aj 20 minút. 😅

marton_popradske
autor
4. feb 2017

@visnacka 🙂

tutiynka
4. feb 2017

vacsinou tak do 10 min ,,niekedy sa prizabudnem a stoji tam aj pol dnA,dokym ho niekto(ja)nevytiahne 🙂 🙂

irenaliza
4. feb 2017

No ja niekedy urobím čaj potom na neho úplne zabudnem a luhuje sa aj pol dňa, keď niekedy príde najstaršia dcérka domov zo školy a povie mamina netreba vybrať čaj? No čo už, ke´d nejako pri mojom domácom zmätku zabúdam, asi si musím zadovážiť Wellness čajíky od Vás hlavne GINOGO, krásnu sobotu @marton_popradske

ukulela
4. feb 2017

taky priprc - je to tym, ze sa ako muz snazite priblizit tomu "mamickovskmu" slovniku? "cajik, ranko, vrecusko" 🙂 nie v zlom, len som sa pousmiala 🙂 lebo od chlapa mi to nejako nejde 🙂
... ja sa snazim respektovat to, co pisu na baleni. ale uspesnost je tak 1 percentna 🙂🙂🙂 ale do 20 minut sa zvacsa spamatam 🙂
u mna vedu caje bylinkove. medovka, mata, ale ja miesane.

ivankajar
4. feb 2017

Podla toho ako he na caji napisane ale spravidla podla toho ako silny caj chcem.

martina374
4. feb 2017

Snažím sa nenechať vrecúško v čaji príliš dlho, tak 5 -7minút, ale veľakrát sa mi stane, že zalejem čaj potom idem natrieť chleba s maslom, medzitým do chladničky, ešte rýchlo obliecť dcéru z pyžamka, prikryť posteľ, vyvetrať a potom idem jesť a potom,že AHA, vybrať vrecúško čaju 🙂

matidami
4. feb 2017

No do tých 10 minút, sa snažím lúhovať, ale ako kedy, podarí sa mi aj zabudnúť 🙂

paulina111
4. feb 2017

cca 5-10min, akurat kym mi aj vychladne caj a mozem ho vypit 🙂 velmi sa nedrzim tych navodov na obale, ved uznajte kto ma cas to stopovat, ked medzitym musime my zeny urobit milion veci 🙂

tinkamt
4. feb 2017

Kokso toto je za anketa,dufam,ze sa nebude robit na toaletny papier 😂😂😂

bajciatko
4. feb 2017

Čerstvý zázvor lúhujem až do jeho vypitia, ostane vždy na spodku šálky. Sáčkové čaje podľa návodu a čierny čaj nikdy nie dlhšie ako 2 minúty, tak ho mám najradšej.

petruska222
4. feb 2017

Vrecko vyhadzujem, až keď idem umývať hrnček😁😁😂

vonava007
4. feb 2017

Ja si davam kuchynsky budik na 8 minut. Naozaj som zistila ze to ovplyvnuje chut čaju. Kedysi som to flakala, ale ked mi zazvoni budiček, musím konať😉

jajamalka
4. feb 2017

ja to s tým lúhovaním večne prepísknem, niekedy sa zbadám až po niekoľkých hodinách. Ale teda na chuti to vôbec necítim, ale pravdou tiež je, že nezvyknem robievať také veľmi silné čaje typu zázvorový. Keď však robím čaj pre deti, dávam si záležať, aby som neprešvihla dobu lúhovania, +/- 5 minút. Jedine keď deťom robím čierny čaj ( pri nejakých črevných ťažkostiach), na radu lekárky lúhujem len 10-20 sekúnd. 🙂