Mam otazku co sa stalo s mliekami nutrilon ha2 a ha3 konkretne. Obisla som dve mesta kosice a trebisov a vsade kde pridem ci do lekarne alebo obchodu mi oznamia ze je vypadok mlieka ha2 aj ha3 o ostatnych neviem, od narodenia davam ako prevenciu malej ha mlieko a zrazu som bola nutena prejist na obycajny nutrilon, mame stastie ze mala je v pohode a nema problem z obycajnim. Keby sa to stalo pri prvemu synovy on by problem mal.....takze moja otazka znie preco vypadlo mlieko nutrilon ha2 a ha3, strasne ma to rozculilo ako sa take nieco moze stat?......dufam ze o par mesiace sa nedozvieme ze obsahovalo nieco skodlive preto ich stiahly z obchodov.... 😠
Dakujem pekne za odpoved, len som ostala velmi zaskocena ked som mliecko nikde nevedela zohnat a hlavne vystrasena ze co teras? Ale presly sme na obycajny nutrilon pronutra a som aj rada lebo dlho som sa na to chystala len som sa bala zmeny co bude ked z ha2 prejdem na nutrilon 2 pronutra, takze to bol kopanec pre mna kedze som nemala odvahu, tak sa to stalo a musela som zmenit. Tak len dufam ze mliecko coskoro bude hlavne pre deticky ktore musia pit hypoalergenne mliecko 🙂
Ak mozem otazocku aky je rozdiel medzi pronutra a profutura? Zatial sme na ha1/ar1 pol na pol no co chvila ideme na dvojku tak ma to zaujima
@anka2103 Dobry den anka2103, Nutrilon profutura podobne ako pronutra splna vsetky nutricne poziadavky pre dieta v danom veku, ale navyse obsahuje dalsie benefity, ako je vyssie mnozstvo LCP mastnych kyselin, ktore pozitivne vplyvaju na vyvoj mozgu u babatiek a obsahuje este dalsie zlozky, ktore pomahaju spravnej funkcii imunity a pozitivne ovplyvnuju na metabolizmus tukov v organizme a tak prispievaju k znizovaniu obezity v dospelosti. Nutrilon Profutura sa svojou strukturou tukov blizi viac k strukture tukov v materskom mliecku. Prajem vam este pekny den!
@miriam_nutrilon dakujem
@miriam_nutrilon Dobry den prajem.Mala by som otazku ci planuje Nutrilon zaviest aj na SK trh 200ml '' ready to drink '' mlieka v plastovych flaskach alebo v tetra krabickach. Su to velmi prakticke balenia mlieka pre mamicky hlavne na cesty a navstevy. Dakujem za odpoved.
Dobry den. Nema niekto zaujem o nutrilon ha 1 800 g balenie? Plus este k tomu by som dala dalsie 800 g balenie nutrilonu zadarmo z ktoreho su odobrate 4 odmerky mliecka. Cele by som to dala za 15 €. Dakujem
@cmulinko Dobry den, dakujem za vasu otazku, avsak, je mi luto, v najblizsej dobe sa spolocnost Nutricia nechysta zaviest takuto tekutu vyzivu (RTF). Budeme vsak sledovat zaujem mamiciek o tuto vyzivu a ak bude rast, tak verim, ze sa v buducnosti dockate aj RTF mliecka. Zatial su tieto druhy(RTF Nutrilon 1, HA a Nenatal, 70ml a 90ml) urcene len do nemocnic pre novorodencov. Zelam vam pekny den!
@miriam_nutrilon velka skoda,lebo nastastie ja viem ake maju tieto prakticke balenia benefity a urcite by to sprijemnilo a ulahcilo zivot aj mamickam na SK. Inak je zaujimave,ze v inych statoch je to mozne zabezpecit bez problemov a niekde inde sa caka na zaujem mamiciek. Tuto moznost napr v IRL ci UK zabezpecuje Aptamil co je tunajsi Nutrilon. Kto nezije v zahranici,tak ani nevie,ze vobec takato ponuka a moznost existuje a v tom pripade sa tazko caka na nejake reakcie ci poziadavky mamiciek. Mozno by bolo vhodnejsie spravit '' vyskum '' a ponuku medzi mamickami ci by takuto moznost chceli namiesto toho '' vyckavania ''. Tu aj v tom najmensom obchode ci dokonca niekedy aj na benzinke sa daju kupit tie hotove mlieka vsetkych troch najvacsich znaciek UM a to len dokazuje,ze zaujem je obrovsky. Myslim si,ze by toto nesklamalo ani slovenske mamicky.Dakujem za Vasu odpoved.
@cmulinko RTF mliecka (tekutu mliecnu vyzivu) sme v predaji pred par rokmi mali a mali ich v predaji aj ine spolocnosti(vyrobcovia detskej vyzivy), ale, zial, dopyt mamiciek nebol vysoky, RTF sa velmi slabo predavali a preto (aj kvoli nesplnenym pozadovanym skladovacim podmienkam v lekarnach) sa rozhodli viacere spolocnosti tieto specialne balenia z predaja stiahnut a uz si ich mozu objednavat vylucne len nemocnice pre najmensie babatka. Ale ako som pisala uz vyssie, budeme nadalej sledovat zaujem mamiciek (pouzivame viacere prieskumne nastroje a zdroje, nemusite sa bat🙂 nie je to o vyckavani) a ked budeme evidovat narast, tak bude spolocnost Nutricia uvazovat o opatovnom predaji RTF aj mimo nemocnic.
@cmulinko
@miriam_nutrilon ja som doslova za vodou,takze sa nebojim 🙂 len by som dopriala podobny komfort a standard aj na Slovensku. Snad raz aj Nutrilon dosiahne rovnaku uroven ako jej pribuzne znacky v inych krajinach EU. Zelam vsetko dobre nech sa dari.
@motylik22 Dobry den, motylik22, Nutrilon HA 3 je dlhodobo vo vypadku a Nutrilon HA 2 v kratkodobom vypadku (presny datum bude este upresneny podla informacii z vyrobneho zavodu). Tato situacia nas velmi mrzi, vypadky tychto mliek boli sposobene minulorocnou technickou nehodou-poziarom v nasom vyrobnom zavode a dosledky postihli nielen SR, ale aj niekolko europskych krajin, ktore odoberaju mlieka z vyrobneho zavodu v Holandsku. Pracujeme na plnom obnoveni vyroby a verim, ze coskoro budu oba druhy opat dostupne a bez vypadkov. Mlieko Nutrilon HA 1 pre najmensie deti(0-6.mesiac) je nadalej dostupne. O kvalitu mlieka sa nemusíte obavat, vsetky nase mlieka su pod prisnou kontrolou. Spolocnost Nutricia má kvalitu a bezpečnosť vyrobkov ako primárny cieľ. Nase výrobky spĺnajú tie najprisnejšie kritéria bezpecnosti a kvality a receptury su sulade s legislativou. Ak vase dietatko alebo deti mamiciek, ktore budu tuto spravu citat, potrebuju hypoantigenny typ mlieka (HA), tak sa urcite poradte s pediatrom o adekvatnej nahrade mlieka s podobnou hydrolyzovanou bielkovinou km. Ak uz vase dietatko HA typ mlieka nepotrebuje (obvykle odporucanie lekarov je po 6.mesiaci-v ramci imunologickeho okna) a ste na tomto mlieku len z dovodu specifickej chuti, ktoru deti kvoli zvyku preferuju a odmietaju ine mlieka, tak by som vam odporucala postupny prechod(po porade s pediatrom) na klasicke mliecko Nutrilon pronutra/profutura a to tak, ze v jednej davke budete kombinovat HA a pronutru v pomere 2:1 v prospech HA a nasledne 1:1 az nakoniec prejdete vylucne len na Nutrilon pronutra. Takto si postupne pomalicky zvykne na novu chut mlieka. Prajem vam este pekny den!