Musí sa mlieko pripravovať zo 40 stupňovej vody?

moniccca
14. júl 2014

Neuskodi to babatku?

jaja018
14. júl 2014

Ja som vzdy robila tak ako pises.... zohriala som prevarenu vodu dala prasok, potriasla a nam nam.... Obe deti ziju 🙂

iwkac
14. júl 2014

Ani ja som nikdy nemerala kolko stupnov ma voda....namerala som ,dala prasok,zamiesala a islo sa na vec....

foolie
14. júl 2014

Ja si stale prevarim vodu dam do termosky a cast si dam do sklenenej flasky vychladnut a potom ich len zmiesam v pomere 2:3 /dalsie papanie 3:2 lebo voda v termoske trosku ochladne/ pridam mliecko premiesam a hotovo ;)

lejlla
14. júl 2014

pripajam sa aj ja s prevarenou vodou a potom uz len ohrejem 🙂

stanislavao
14. júl 2014

ved nedavate dietatu pit tu 40 stupnovu vodu. ved mu to hadam ochladite. vodu som prevarila, studenu dala naspat do flase a potom ohriala potrebne mnozstvo na normalnu pitnu teplotu. nemerala som teplotu nikdy, ale tak podla seba viete, aby to nepalilo. dti maju mat asi trosku studensiu, ako znesie dospely.

emai
14. júl 2014

Ja vacsinou davam 40-43 stupnovu vodu. ked das viac tak vraj sa zabijaju probiotika, ktore mlieko obsahuje. ked das malo stupnovu moze dietatko boliet brusko ked bude papat studene mliecko. vodicku mam prevarenu v termoske. ohrievam alebo ju chladim v pohariku s vodou /polozim do poharika flasku s vodou/ ked trasies vodu s mlieckom tych cca10 sekun tak sa mliecko este ochladi

diana_81
14. júl 2014

Tiez suhlasim s emai ze ide skor o to ze nie je pre umele mliecko a niektore jeho komponenty asi optimalne zaliat ho vriacou vodou.

mimla
14. júl 2014

40 stupňov je cca ideálna teplota, aby sa nezabili niektoré látky v mlieku obsiahnuté a zároveň je to výborná teplota na rozpustenie prášku, aby to napríklad nepenilo, nehrudkovalo sa a podobne. Veľa deťom studené mlieko, alebo mlieko izbovej teploty nevadí, nebolí ich z toho brucho. Stačí viac potriasť fľašou.
Existuje také "udelátko" do ktorého nalejete vriacu vodu a na konci vyteká voda teploty, akú potrebujete. Skladuje sa v chladničke, dovnútra sa neleje voda, ktorá ochladzuje špirálu, ktorou tečie vriaca voda. Podľa množstva tej vody, čo chladí sa nastavuje aj výsledná teplota. Voľakedy dávno som to kúpila v Brendone v Bratislave. Už neviem, čo to stálo. Používala som to. Skúšala som aj termoskovú metódu, ale toto mi bolo pohodlnejšie.