Moj syn ma 2,5 roka...od narodenia je na nutrilonceku...a teraz na pokracovacich mliekach...len kazdy sa namna pizera a div ma nevysmeje ze naco mu davam este nutrilon...Viete chcem pre drobca to naj aaaa neviem ci som ja ta chybna alebo ...ja mislim.ze v nutrilone je vsetko co deticky potrebuju...
presne toto iste sa deje aj somnou.tiez na mna prizeraju,preco malej davam este nutrilon.ja sy myslim,ze ked som nemala to šťastie a nemohla som malu kojit,tak jej chcem davat to najlepšie.my papame nutrilon 3ku adi este 2-3krat denne.okrem toho mapa všetko ostatné.takže buď kľudna 🙂
@cloviecik777 my mame doma 5 ku🙂 bude mat 3 roky .. vacsinou davam sice krabicove ale ked nemam ,vzdy mam doma nutrilon.alebo ako ma napadne
Ja som tiez davala dcerke UM az do 3 rokov. Zacinali sme s Nutrilonom asi v 7 mesiacoch, ale pokracovacie mlieko tejto znacky jej nerobilo dobre - zvracala z neho, neviem preco. Vymenili sme za Nestlé Junior a s tym sme to dotiahli az do 3 rokov. Aj na mna sa vsetci pozerali ako na blbu. Vies, vacsina maminiek to riesi kravskym mliekom z financnych dovodov, ktore ja u mojho dietata vobec neriesim. Mozem povedat, ze do tych 3 rokov mala ani raz nebrala ATB, takze ja som spokojna s mojim rozhodnutim davat jej UM tak dlho a odporucam to vsetkym mamam 🙂
Mame Nutrilon 5
mYsliet......................
ja som sice zacala po troche od roka davat aj kravske ale len cez den, malej aj chutilo ale po a) ju nezasytilo a po dalsie sa jej zhorsil ekzem jedla aj dost inych mliecnych vyrobkov, a kedze cez den mlieko uz nepije tak som sa vratila k UM, my sme ale na Hipp, lebo BEBA ju prehanala a nutrilon zapekal....
Ja dávam normálne kravské mlieko. O umelých mliekach pre toto obdobie si myslím, že je celkom praktické balenie, ak máte malú kuchyňu, a tiež celkom fajn dočasná záplata na výživu v období chorôb, kedy deti nič nechcú jesť, ale pre mňa trošku predražená sranda. Myslím, že toto som tu už niekde vešala, ale zavesím znovu:
http://bucibum.blogspot.sk/2013/06/o-umelom-mli...
Záver? Chutí a maté na to peniaze? Kupujte 😉
lekari odporucaju do troch rokov veku dietata uprednostnit UM pred kravskym mliekom neupravenym pre deti. Takze niet preco sa na Teba divne pozerat, pripadne sa smiat. Svedci to len o nevzdelanosti dotycnych ludi a Tebe mozu na hrb vyliezt. A su deti, ktorym UM chuti viac a piju ho aj dlhsie. Inak, fakt ludia asi nemaju ine starosti, nez riesit taketo zalezitosti. Oni su smiesni, nie Ty.
Umele je lepsie ako kravske, to uznavam, ale cital niekto zlozenie umelych mliek cislo 3,4,5? Je tam ubrate zelezo, za to miesto stravitelneho mliecneho cukru, uz tam je obycajny cukor prosim pekne a to teda nie malo. Staci raz chytit krabicu do ruky a citat. Tiez by ste mu prisypali 4 lyzice cukru do poharu napr. caju?
Najviac sa materskemu mlieku priblizuje UM cislo 1. Pri vyvazenej strave (aku ma kazde dieta nad jeden rok!!!! ak papa normalne jedlo) staci ta jednotka.. Nie je dovod davat ziadne marketingovo propagovane ochutene presladene pokracujuce mlieka. To dietatu nijako neprospeje.
malemu vsetky pokracovacie mlieka co sme vyskusali nerobili dobre.a kravske obycajne uz vobec.pytala som sa jednej pani co pracuje pre hipp a aj lekarky,ona mi povedala, za pokracovacie mlieka sa az tak velmi nelisia od tych prvych,ze kludne moze maly do 3 rokov zostat na mlieku c2 co je od 6 mesiacov.aj kamoska tak robi uz viac rokov pri vsetkych detoch.tie junior mlieka uz nie su asi tak dosledne vyrobene,ved deti v tom veku uz jedia kadeco.takze kludne zostante na tom,co vam prospieva a nemente.tu nie je vlastne ani logika.robi to zle,tak prec s tym.nech si mysli kazdy co chce.vsetci su vzdy strasne mudri.
Nas syn pil nutrilon este aj ako 4 rocny. preto, lebo nemohol klasicke mlieko zo zdravotnych dovodov. tak aj ked sme ho na cas vysadili, museli sme sa k nutrilonu vratit. tak asi do 4 rokov a par mesiacov bol na nutrilone. cize kludne mu to davajte, ked z financneho hladiska vam to nerobi problem a nikomu to predsa hovorit nemusite, ze pije nutrilon. ked je u babky, nech mu da klasicke mlieko, ale ked doma chcete, davajte mu nutrilon.
ze umele je lepsie ako kravske...a umele je vyrobene z coho?
Moja mala je zly jedak-ma pestru stravu ale vela nepopapa,takze so rada,ze aspon v umelom mliecku dostane nejake ziviny..ale obcas jej dam aj kravske.Ja som citala,ze jednotkove su najlepsie stravitelne, cize po pol roku kludne este jednotkove asi tak do roku...,lebo samozrejme jednotkove obsahuju malo zeleza napr na vek 12 mes a viac..
umele je lepsie ako kravske, mysli sa to tak,ze je bohatsie na ziviny, napr hlavne zeleza je v kravskom malo pre rastuce deticky..a v umelom sa pridavaju vseliake extra ziviny co v kravskom nenajdes..tak sa to asi mysli @bashka
Naša malá má cez dva rôčky, a pije Nutrilon 4 neochutený 2x denne 240 ml. Ona iné mlieko nechce, ani kravské, ani umelé. Ale teraz už zarábame Nutrilon v kombinácii so sójovým, je také jemnejšie (5 odmeriek Nutr. a 2 sój. na 210 ml vody). Neriešim, čo je lepšie, alebo nie je, lebo Simi iné nechce. Z kravského jej v pohode varím pudingy, krupice, kaše atď.
Ja len baby som chcela podotknut, sice ked ja som bola mala, tak nutrilon este neexistoval, vtedy bol len klasicky sunar, ale moja mama mi do 3 rokov nedavala vobec kravske mlieko a paradoxne teraz mam intoleranciu laktozy, cize alergiu na kravske mlieko, cize ja sa vobec neviem rozhodnut co je lepsie a ci to clovek vobec v dnesnej dobe ovplyvni ☹
Môj syn od 1roka pije kravské mlieko, on vypil akékoľvek umelé mlieko - od nutrilonu po bebu, francúzske, bez laktózové, ale denne aj liter a finančne to bolo náročné, lebo jeden nutrilon nám vydržal 4dni! Je na tebe aké mlieko dáš svojmu dieťaťu a nezaoberaj sa ľuďmi, čo sa na teba divne pozerajú.
a inak, do troch rokov sme nemali ATB ani my a to na kravskom mlieku.
Jedna tu napísala - ona iné mlieko nechce, ani kravské, ani umelé... - pije nutrilon 4. nutrilon nie je umelé mlieko???? 😉
buď kľudná 🙂 aj moja bude mať 3roky a pije sunar 4 🙂