Koľko mlieka pre dojčatá a batoľatá denne vypije vaše dieťatko?

miriam_nutrilon
Moderátor
1. mar 2018

Odporúčané množstvo sa mení podľa veku, dôležité ale je, aby mali dojčatá a batoľatá dostatočný príjem mlieka.

monika11m
1. mar 2018

Moj syn má 2r pije dojčenské mlieko pred spanim 180mlvoda+mlieko. A plus jogurty mliekok ranajkam alebo večeri. Myslim ze je to dostatočné. Tabulky nesledujem.

3petka
1. mar 2018

Môj chlapina ide mat dva roky v máji a doj. Mlieko pije len na večer pred spaním 210ml. A na obed pred spinkanim pije plnotučné mlieko tiež 210 + kde tu jogurt poprípade si sám vypýta aj na raňajky mliecko.

kittyjuliette
1. mar 2018

Moj mal v oktobri 2 roky a mliecko pije uz len rano ku ranajkam a to nejakych 150ml-180ml ☺ ale inac papa uplne vsetko,tak snad mu nic nechyba

misa1992
1. mar 2018

Nutrilon 3.mame 14 mesiacov a 3xdenne po 210ml

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@monika11m Dobry den vam prajem. Ano, vas syncek prijima dostatok mliecka. Po 2. roku sa odporuca aspon 125ml/den. (1 porcia mliecka=150ml=100ml jogurtu=25-30g syra).

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@kittyjuliette Podla toho, co pisete, vas drobcek pije dostatocne mnozstvo mliecka. Ako som pisala aj mamicke vyssie, taketo su odporucania: Po 2. roku sa odporuca aspon 125ml/den. (1 porcia mliecka=150ml=100ml jogurtu=25-30g syra).

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@misa1992 Dobry den miska, dakujem, ze ste sa zapojili do nasej temy. Po 1. roku sa odporuca detickam 300-500ml mliecka za den. Tak pomalicky mozete o nieco znizit mnozstvo a postupne nahradzat inou pevnou stravou s dostatkom zivin. Alebo si to drobec casom upravi aj sam, lebo niekedy trapia aj zubky ci nieco ine prechodne a deti viac preferuju mliecko. Vydareny den vam prajem 🙂

samko1
1. mar 2018

Syn 20 mesiacov vypije denne 15 odmeriek nutrilonu 🙂 pije ešte pred spaním a potom nad ránom. 🙂 popri tom papa kvalitné tvrdé syry a sem tam jogurt 🙂

marecek1
1. mar 2018

Dcerka /11mesiacov/ vypije od 360-500ml mliecka denne,mliecko pije vacsinou dvakrat,vecer pred spanim,a druhykrat skoro rano,niekedy si vypyta aj v noci.. mnozstvo vypiteho mliecka zavisi aj od toho,co napr. Jedla vecer,ak mala mliecnu kasu,takzaspinka aj bez toho,aby dostala flasu UM..

misa1992
1. mar 2018

@miriam_nutrilon ano ona papa aj ine,uz skoro vsetko + 3x mliecko

nanca5
1. mar 2018

Moj 19mes pije um mliecko 300-320ml za den. Neratam kravske a jogurty😉

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@misa1992 Ano, ja viem, ze uz papa takmer vsetko 🙂 To je velmi dobre. Len jej este pridajte na mnozstve prikrmov/jedal, aby ju to viac zasytilo a nepytala tolko mliecka. Aby spapala do tych 500ml mliecka denne.

misinka0611
1. mar 2018

Moj 5,5 mesačný synček vypije denne 780-960 ml. mlieka denne. Je prikrmovaný obedom + olovrantom 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@misinka0611 Dakujem vam, misinka, ze ste sa zapojili do nasej temy 🙂

vivian27
1. mar 2018

Dobrý deň,moja maličká má 5 mesiacov a vypije denne cca 950ml Nutrilon AR + už aj nejaký ten príkrm. Je to optimum? Kamarátka tvrdí, že je to veľa na jej mesiace. @miriam_nutrilon

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@vivian27 Dobry den, kolko ma vasa malicka kilov, prosim vas? A priblizne kolko gramov prikrmu spapa za den? Nutrilon AR zabera dobre, nic nevygrckava?

vivian27
1. mar 2018

@miriam_nutrilon miriam, malinka mala vcera 5mesiacov a vaha 6790gr. 🙂 my mame skryty “tichy” reflux - cize negrcka, ale vracia sa jej kyselina....vyskusali sme aj inu zbacku mlieka ale neda sa to porovnat - nutrilon AR jej zabera ukazkovo,....

vivian27
1. mar 2018

@miriam_nutrilon a este som zabudla - kedze momentalne liecime bakteriu v crievkach tak ma co sa jedna prikrmov trochu dietu. Ale spapa mi tak 100gr.

tatianasevcikova
1. mar 2018

Alžbetka má rok a pije niekedy 2x a niekedy 3x mliečko....večer 210ml potom niekedy nad ránom 150ml a ešte pred doobedňajších spánkom 180ml furt inak😀ale papa rada aj jogurty

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@vivian27 Vivian, dakujem vam za upresnenie 🙂. Velmi sa tesim, ze mliecko Nutrilon AR ukazkovo zabera. Aj my sme mali podobny problem, tak viem, ake je to narocne pre rodicov a neprijemne pre babatko, ked sa nahor dietatku vracia kyselina...Podla vahy babatka ma primerane mnozstvo mliecka za den, optimum pre nu je okolo 900ml. Neskor, ako bude rast, si to mozte lahko sledovat aj sami, na 1 kg vahy dietatka by mala prijat od 140-170ml mliecka/tekutin na den (lepsie, ak je blizsie k 150ml). Ale, pravdaze, ak by pediatricka odporucila(podla aktualneho zdravotneho stavu) nieco ine, tak treba pocuvat hlavne ju 🙂

vivian27
1. mar 2018

@miriam_nutrilon dakujem krasne za odpoved. Ak teda dobre pocitam 6,8x150 = 1020ml mliecka co splname......este sa opytam - je pravda,ze medzi jednotlivymi davkami mlieka ma byt rozostup 3hodiny? Ide o to,ze cca plu minus tento rozostup splname - ale rana ma malinka take,ze spapa len 100ml a tym padom o hodinku a pol az dve pyta znova.....nie je to problem? Nema z toho ziadne tazkosti.....

qwertxy
1. mar 2018

Môj syn 2r4m pije mlieko z fľašky ráno aj večer cca 200ml a na večeru má aj kašu z mlieka (cca 180ml). Ďalšie mliečne veci mu nedávam, lebo mu ani nechutia a mliečneho má dosť si myslím. ( jogurty vôbec nechce, syr kúsoček a dosť)

babatko88
1. mar 2018

Moja princezná mala teraz 2 roky a vypije len pred spaním 120ml, viac mi nechce 🙂 ale som rada, že vypije aspoň toľko, nakoľko Nutrilonu som verná už dlhé roky. Nikdy ma nesklamal. Pre mňa top! 🙂

miriam_nutrilon
autorModerátor
1. mar 2018

@vivian27 Prosim🙂 Ano, splnate to akurat. Ten casovy rozostup si tvoria deti sami. Vela zavisi od vahy dietatka, velkosti zaludka, apetitu...je to velmi individualne. Niektore deti papaju kazde 2,5 hodinky v mensich davkach, ine s vacsim rozostupom. Dieta vam da vediet, aj vasa materska intuicia 🙂 Pokojne moze papat o 1,5 hodiny, kedze vypil len 100ml. Nemusite mat obavy.

marion09
2. mar 2018

Dobry den,moja mala ma 17mesiacov a celkovo vratane jogurtov a syrov prijme denne cca 500ml mlieka....je normalne ze svagrinina ma vyse 3rokov a vypije takmer 1,5l?ja som ju vlastne este vobec nic ine jest nevidela🙄

panda6
2. mar 2018

Ahoj moj drobec ma 3 mesiace a 7200g, je len dojceny, pyta si kazde 2-3hodiny, aj v noci. Pribera co mesiac to kilo. Jeden lekar povedal ze to je vela, druhy ze moze byt.

petrofka
2. mar 2018

No moj ma 2,5 roka a su dni, kedy kvoli zubom nezje nic. Vtedy som rada, ze mi aspon Nutrilon vypije. Inak cez den nepije, niekedy si večer vypyta.

miriam_nutrilon
autorModerátor
2. mar 2018

@marion09 Pekny dobry den, vasa malicka prijima primerane mnozstvo mlieka s mliecnymi vyrobkami. Svagrinina dcerka, ako popisujete, ak pije 1500ml mlieka denne, tak to je velmi vela a predpokladam, ze prave kvoli tomu nechce papat ine jedla, alebo len malo. Kedze mlieko ju dost zasyti. Neviem, ci je to tak stale alebo len teraz prechodne, ale ak by to trvalo uz niekolko mesiacov, tak to urcite treba riesit a zmenit. V tomto veku by uz drobec mal papat normalne, takmer vsetky druhy potravin a mlieko by malo byt uz len maly doplnok k vyzive (pripadne aj nemusi, ak dieta papa pestru stravu). Rodicia by sa mali poradit minimalne s pediatrickou.

miriam_nutrilon
autorModerátor
2. mar 2018

@panda6 Dobry den, pisete, ze dietatko pribera za mesiac kilo a je plne dojcene. Nie som sice lekarka, ale ako matka, profesionalna mama a laktacna poradkyna, si myslim, ze babatko si pyta, kolko potrebuje. Ak je spokojne, tak to je najdolezitejsie. Neviem si predstavit, keby plakalo od hladu, ze by ste mu odmietli ponuknut prsnik. Urcite uz viete rozoznat, ci place od hladu alebo ma len bolesti bruska. Prvy rok deti najrychlejsie priberaju na vahe, do roka sa ich porodna vaha strojnasobi. Horna hranica vahy u chlapcov v 3.mesiacoch je 7,7kg, takze ste stale v norme (i ked nadpriemer🙂). Pravdepodobne mal aj vyssiu porodnu vahu. Okolo 8-9.mesiaca, ked uz deti zacnu stvornozkovat, tak zacnu vydavat aj energiu, nielen papat a lezat. Osobne si myslim, ze sa nemusite bat a mozete sa riadit potrebami dietatka a vasou materskou intuiciou 🙂