Jarná vlna alergií o chvíľu prichádza. Máte skúsenosti s alergiou u vášho bábätka či batoľaťa? Akým spôsobom sa snažíte predísť alergii u vášho bábätka? Podeľte sa s nami o vaše tipy!
Ja sama som silná alergička, preto deti do roka (ak neboli dojcene)dostavali Nutrilon HA. Samozrejme budujeme imunitu, papajú vela ovocia a zeleniny, snazime sa o vyvazenu stravu, pohyb na cerstvom vzduchu a sem-tam nasadime nejaké probiotika. Chvalabohu sa u mojich deti žiadna alergická reakcia zatiaľ neprejavila
Mojmu synovi zistili alergiu na bielkovinu kravs.mlieka v 4m. Odvtedy sa vyhybame mlieku a mliecnym produktom. Pije nutrilon alergy care a ma pokoj. Mlieko nahradzame rastlinnymi mliekami,takisto smotany a jogurty.
@moncach To robite uplne ukazkovo 🙂. Len tak dalej! A nech su vasi drobci stale zdravi a pravdaze aj vy. Mamicka potrebuje vzdy najviac sil.
@petulda333 To ma mrzi. Poznam to aj z vlastnej skusenosti(plus sme k tomu mali intoleranciu laktozy). Tie koliky a plac, ked boli brusko...Aj mojmu drobcovi pomahal len Allergy(digestive) care. Nepisete kolko ma teraz vas chlapcek mesiacov, ale vedzte, ze vacsine deticiek(az 90%), nastastie, alergia prejde do 3 rokov. Velkemu percentu deti uz po roku. A potom mozu opat papat vsetko, aj jogurtiky, syry a pod. Verim, ze to bude aj vas pripad, drzim palceky!
@miriam_nutrilon moj ma 2r3m zatial to nevyzera,zeby ustupilo. No verim,ze ano. Napr z alergie na vajicko sa dostal rychlo. Je to tazke,udrzat ho pod kontrolou ale su aj horsie veci
@svetlusb Krasny chlapcek. Zelam mu, nech je aj nadalej zdravy a rastie takto do krasy🙂 A to, ze ste pouzivali prve mesiace typ HA mliecka, bola velmi dobra volba, vzhladom na u vas pozitivnu rodinnu alergologicku anamnezu.
@petulda333 90%, pardon za preklep
@petulda333 prosim, ako vam to zistili a ake ste mali priznaky?
@psicekakocicka ahoj,no moj maly bol vkuse vyhadzany,zvracal,odmietal to mlieko a mal krce. Kedze muz ma atop.ekzem tak nas poslali na kozne,kde ho nevysetrili len urcili diagnozu podla otca. Kopa kremov,liekov a pod a nic. Nastvala som sa a sla s nim ku alergologicke,ta ked ho zbadala hned povedala,ze to ma suvis s kravskym mliekom. Vzala krv a po 3-4t prisli vysledky,alergia na bkm. Zmenili sme mlieko aj vo vsetkom pozeram ci neobsahuje mlueko a pod. Ma uz pokoj odvtedy
Mamičky a oteckovia, vedeli ste, že ako rodičia máte vo svojich rukách moc ovplyvniť najmenej 80 % celoživotného zdravia vášho dieťaťa vrátane výskytu civilizačných ochorení?
Čo dieťa robí, je a prežíva v prvých 1000 dňoch, významne ovplyvní jeho zdravie po celý život. Volá sa to nutričné programovanie. Viac sa dočítate (plus video) tu: http://www.1000dni.sk/nutricne-programovanie/
@psicekakocicka natlacim sa do tejto diskusie. Aj mojmu synovi zistili alergiu na kravsku mliecnu bielkovinu. Bol vylucne kojeny ale v zacala sa mu objavivat v stolici krv. Stale viac a viac..riesila som to so 4pediatrami a vsetci ma upokojovali ze to nic nie je. (Inak bol pokojny, nevracal a nemal ine tazkosti) Az ked bolo krvi viac ako stolice som uz nevydrzala a vletela do ambulancie s fotkami ze to uz zrejme nie je normalne..zobrali mu krv, zistili nabeh na alergiu kravskej mliecnej bielkoviny, poslali nas na chirurgiu aby sa vylucila invaginacia creva (crevo zasunute v creve) a nasledne sme skoncili na gastroenterologii na Kramaroch. Dalsie krvne odbery a alergia bola potvrdena, ziskal ju cezo mna (cez kojenie)..nie sme alergici. Takze som musela prestat jest vsetky mliecne vyrobky (ani maslo..ani pecivo kde je mlieko atd) a zakazali mi kojit na 2t. Dostali sme na ten cas mlieko neocate lcp na predpis. Syn mal 4mes
Vyhybat sa alergenom ak sa da.